Κλιμάκιο του ΚΚΕ … σε ξενοδοχεία της Καλαμάτας

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπύρο Νικολόπουλο, υποψήφιο βουλευτή Μεσσηνίας, στα ξενοδοχεία της Καλαμάτας. Ο υποψήφιος βουλευτής συνομιλώντας με τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων, τόνισε:

“Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον Τουρισμό διαμορφώθηκαν μέσα στον αγώνα για αξιοπρεπείς και σύγχρονους όρους δουλειάς απέναντι στους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν όλοι μαζί (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ). Διαμορφώθηκαν και συνεχίζουν να προσαρμόζονται μέσα εκεί που πραγματοποιείται η εκμετάλλευση, μέσα από τα 12ωρα, τα 7ήμερα, μέσα από την εντατικοποίηση κ.α. που είναι η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό. Αποδεικνύεται πως το τουριστικό “θαύμα” είναι τέτοιο μόνο για τους τουριστικούς ομίλους, ενώ για τους εργαζόμενους γίνεται εφιάλτης.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ για να συνεχίσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις τον αγώνα για:

·         Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με 5ήμερο – 7ωρο – 35ωρο, χωρίς καμία διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με υποχρεωτική εφαρμογή χωρίς προϋποθέσεις.

·         Για την κατάργηση όλων των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

·         Για την επανένταξη όλων των ειδικοτήτων που βγήκαν το 2012 από τα ΒΑΕ, για την ένταξη επίσης των διανομέων.

·         Για να εξασφαλιστεί ταμείο ανεργίας στα 600 ευρώ για όλους τους εποχικούς, χωρίς προϋποθέσεις, για όσο διαρκεί η ανεργία.

·         Για να επανέλθει το εφάπαξ στην 20ετία, να αυξηθούν οι συντάξεις και να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

·         Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Κάποιοι θα πουν, μα έτσι θα χάσουν οι επιχειρήσεις στον Τουρισμό. Εμείς λέμε, έτσι μόνο μπορεί να κερδίσει ο λαός, όταν χάνουν οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο, όταν οργανώνεται και παλεύει, δυναμώνοντας το ΚΚΕ”.