«Παραποιούν και αποκρύπτουν το περιεχόμενο επίσημων εγγράφων της Κομισιόν, μιλώντας για δήθεν παράκαμψη (μόνο!) των ελληνικών αρχών στην παροχή έκτακτης χρηματοδότησης», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ασκώντας δριμεία κριτική σε ορισμένα ΜΜΕ.
Σκληρή κριτική ασκούν πηγές της κυβέρνησης σε μερίδα των ΜΜΕ, καταλογίζοντάς τους ότι, προκειμένου να ικανοποιήσουν το “πολιτικό τους μένος” κατά της κυβέρνησης, “παραποιούν και αποκρύπτουν το περιεχόμενο επίσημων εγγράφων της Κομισιόν, μιλώντας για δήθεν παράκαμψη (μόνο!) των ελληνικών αρχών στην παροχή έκτακτης χρηματοδότησης”.
Πρόκειται για τα κονδύλια του νέου μέσου έκτακτης βοήθειας που πρότεινε η Επιτροπή μέσω του οποίου θα παρασχεθεί βοήθεια στους πρόσφυγες στην Ελλάδα (πρόταση που παρουσίασε σήμερα ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης), κονδύλια που ανέρχονται σε 700 εκ. ευρώ, την τριετία 2016-2018 και προορίζονται για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων στις χώρες της ΕΕ, με “μεγάλο μέρος αυτής της βοήθειας” να προορίζεται για την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι “η αφρόκρεμα της ελληνικής «ενημέρωσης», αυτοί που προσπάθησαν να δημιουργήσουν εκ του μη όντος ζήτημα εξόδου της χώρας από την Ζώνη Σένγκεν, αυτοί που κινδύνευσαν με αποκλεισμό από τις ενημερώσεις του ΔΝΤ για παραποίηση δηλώσεων της διευθύντριάς του, αυτοί, σήμερα, παραποιούν και αποκρύπτουν το περιεχόμενο επίσημων εγγράφων της Κομισιόν, μιλώντας για δήθεν παράκαμψη (μόνο!) των ελληνικών αρχών στην παροχή έκτακτης χρηματοδότησης”. “Και αμαυρώνουν συνειδητά”, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, “την εικόνα της χώρας μας προκειμένου να ικανοποιήσουν το πολιτικό τους μένος κατά της κυβέρνησης”.
Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι “ευτυχώς για τη χώρα, θα διαψευστούν άλλη μια φορά. Για το αν θα μάθουν, όμως, ποτέ, διατηρούμε τις αμφιβολίες μας…”.
“Και επειδή”, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, “από δημοσιογραφική δεοντολογία μπορεί να μη γνωρίζουν αλλά αγγλικά σίγουρα θα γνωρίζουν”, παραθέτουν το σχετικό απόσπασμα από το αγγλικό κείμενο για το νέο μέσο έκτακτης βοήθειας, όπου αναφέρεται στο άρθρο 3 ότι «η Επιτροπή επιτρέπεται να επιχορηγεί και τις εξειδικευμένες υπηρεσίες των Κρατών-Μελών». Αναφέρεται επίσης, μεταξύ άλλων, και ότι για την βέλτιστη αποτελεσματικότητα ο προτεινόμενος Κανονισμός προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις έκτακτης βοήθειας θα γίνονται μεταξύ άλλων και από τις “εξειδικευμένες υπηρεσίες των Κρατών-Μελών”.
topontiki.gr