Με απεργιακές κινητοποιήσεις η εργατική πρωτομαγιά

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Σε απεργιακή συγκέντρωση καλούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους τα σωματεία και τα συνδικάτα της Μεσσηνίας, την Δευτέρα 1η Μαϊου , στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Μάλιστα στο Σωματείο ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας  σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει:

“Η 1η Μάη είναι μέρα αγώνα, οργάνωσης και προβολής των εργατικών διεκδικήσεων. Είναι μέρα τιμής και μνήμης για τους νεκρούς της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο.

    Οι συνταξιούχοι δεν αποτελούμε εξαίρεση. Βιώνουμε, όπως όλοι οι εργαζόμενοι οι αυτοαπασχολούμενοι  και οι φτωχοί αγρότες, καθημερινά στο πετσί μας την ακρίβεια που θερίζει συντάξεις μας. Την ενέργεια που έφτασε στα ύψη. Το ξεσπίτωμα χιλιάδων πού χάνουν καθημερινά τα σπίτια τους από τα funds; Την απαξίωση της Υγείας και την εξαφάνιση του όποιου δημόσιου χαρακτήρα έχει απομείνει. Τις πολιτικές  για την παιδεία που για να μορφωθούν τα παιδιά μας αναγκαζόμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη από το Δημοτικό. Τις πολιτικές για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Τις δολοφονικές ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας στα σχολεία στις μεταφορές και υποδομές. Τις δολοφονικές πολιτικές  ανυπαρξίας αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

        Όλοι μας ξέρουμε ότι για τα δεινά που ζούμε τα τελευταία τουλάχιστον 13 χρόνια υπάρχουν υπεύθυνοι.   Και είναι όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν.

        Οι κυβερνήσεις ποντάρουν στο ότι τα επόμενα χρόνια θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός εξερχομένων σε σύνταξη, αφού τα όρια ηλικίας έχουν ενοποιηθεί στα 67 σε συνδυασμό με την ανεργία που απομακρύνει τον εν δυνάμει συνταξιούχο από τη δημιουργία των προϋποθέσεων που απαιτούνται. Δεν εφησυχάζουμε. Αγωνιζόμαστε και για να προλάβουμε όποια νέα χειρότερα μέτρα σε βάρος μας.

        Ενώνουμε την φωνή μας με τα σωματεία του νομού μας  και βάζουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Δεν αποδεχόμαστε το 2023 να ζούμε όλο και χειρότερα.

           Η δυνατότητα και η ελπίδα να λυθούν τα καυτά προβλήματα που τσακίζουν την ζωή μας βρίσκεται στους αγώνες και στην μαζική συμμετοχή μας σε αυτούς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε, αν δεν δοθούν λύσεις και δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Μόνο με τον αγώνα μας σε κοινή δράση με το εργατικό-λαϊκό κίνημα μπορούμε να βάλουμε φραγμό και να αλλάξουμε την δραματική ζωή που μας έχουν επιβάλει.

        Συνεχίζουμε γιατί δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία των λεγόμενων «αυξήσεων», των επιδομάτων, τα διάφορα τρύπια καλάθια μετά τις καθημερινές αυξήσεις και τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, που δεχόμαστε τα τελευταία δέκα τρία χρόνια, κατά τα οποία κατάντησαν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα. Γιατί απαιτούμε όλα όσα έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας και δεν είναι χάρισμα κανενός.

    Ο μόνος δρόμος που υπάρχει για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, είναι ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα. Δεν πρόκειται να μας δοθεί τίποτα αν δεν αναγκάσουμε αυτούς και τις κυβερνήσεις τους.

             Συνεχίζουμε τον αγώνα και διεκδικούμε:

 – Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη

στο 80% του κατώτερου μισθού.

– Καταβολή της 13 ης και 14 ης σύνταξης.

– Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως

δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

– Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

– Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες (παλιές και νέες) με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019. Σε καμία περίπτωση κάτω από την Εθνικής Σύνταξη.

– Πρόσληψη προσωπικού ιατρικού-νοσηλευτικού στις μονάδες υγείας και στον ΕΦΚΑ.

– Απαιτούμε να αποδοθούν τώρα στις δικαιούχες συνταξιουχικές μας οργανώσεις οι οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές για τις λειτουργικές ανάγκες τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4387/16 άρθρο 102, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του νόμου 4611/19.”