Με επιτυχία η ημερίδα για τα σχέδια αντιπυρικής προστασίας των Δασαρχείων Κορίνθου, Ξυλοκάστρου, Καλαμάτας και Σπάρτης και της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στην Καλαμάτα, στο Ξενοδοχείο Rex, η ημερίδα – διαβούλευση ενημέρωσης στα πλαίσια υλοποίησης της εκπόνησης της μελέτης κατάρτισης Σχεδίων Αντιπυρικής Προστασίας σε περιοχές ευθύνης των Δασαρχείων Κορίνθου, Ξυλοκάστρου, Καλαμάτας και Σπάρτης και της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας που έχει ανατεθεί στην Ένωση των οικονομικών φορέων «NERCO-Ν.ΧΛΥΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Μ» & «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε», όπου η εταιρεία «NERCO-Ν.ΧΛΥΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.Μ» παρουσίασε την προμελέτη κατάρτισης Σχεδίων Αντιπυρικής Προστασίας για την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Καλαμάτας.

Στην ημερίδα – διαβούλευση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας, Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, καθώς και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, κ. Λάμπρος Τζούμης. Στην ημερίδα συμμετείχαν ακόμη ο Επιθεωρητής Εφαρμογής Πολιτικής Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου κ. Νικήτας Μάζης, ο Δ/ντης Δασών Μεσσηνίας κ. Κωνσταντίνος Φούρκας και ο Δασάρχης Καλαμάτας κ. Σπυρίδων Κατσίποδας, καθώς επίσης στελέχη του Δασαρχείου και της Δ/νσης Δασών, οι Δήμαρχοι και στελέχη των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας, Τριφυλλίας, στελέχη της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας, ο Διοικητής και Υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Με την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Δασικών Υπηρεσιών του νομού Μεσσηνίας, των Δήμων και της Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική συνάντηση με γόνιμο διάλογο, εκτενή συζήτηση των προτάσεων, στοχευμένα σχόλια και τοποθετήσεις, ενώ υπήρξε προβληματισμός ως προς την υλοποίηση του έργου, με τη συνάντηση να ολοκληρώνεται με επιτυχία.