Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποβολή προσφορών για το Ηλεκτρονικό Καλάθι και την Ψηφιακή Περιφέρεια.

Έperiferia ktirio1ντονο το ενδιαφέρον των υποψηφίων αναδόχων.

Ο­λο­κλη­ρώ­θη­κε με  ε­πι­τυ­χί­α η πρώ­τη φά­ση των δύ­ο Δη­μό­σι­ων Δι­ε­θνών Δι­α­γω­νι­σμών της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου για τα έρ­γα «Η­λε­κτρο­νι­κό Κα­λά­θι (Πύ­λη) Α­γρο­τι­κών – Δι­α­τρο­φι­κών Προ­ϊ­όν­των Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου» και «Ψη­φια­κή Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου», τα ο­ποί­α έ­χουν εν­τα­χθεί στο Ε­πι­χει­ρη­σια­κό Πρό­γραμ­μα Ψη­φια­κή Σύγ­κλι­ση. Το έν­το­νο εν­δι­α­φέ­ρον των υ­πο­ψη­φί­ων α­να­δό­χων α­πο­τυ­πώ­θη­κε κα­τά την υ­πο­βο­λή προ­σφο­ρών, 7 και 11 ε­ται­ρει­ών και κοι­νο­πρα­ξι­ών ε­ται­ρει­ών αν­τί­στοι­χα, γε­γο­νός το ο­ποί­ο κα­τα­δει­κνύ­ει την εμ­πι­στο­σύ­νη προς την Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου για την α­ξι­ο­πι­στί­α της κα­τά την προ­ε­τοι­μα­σί­α, προ­κή­ρυ­ξη και υ­λο­ποί­η­ση των έρ­γων.

Συγ­κε­κρι­μέ­να :

Α. για το έρ­γο : «Η­λε­κτρο­νι­κό Κα­λά­θι (Πύ­λη) Α­γρο­τι­κών – Δι­α­τρο­φι­κών Προ­ϊ­όν­των Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου», με προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 500.000 ευ­ρώ, υ­πο­βλή­θη­καν 7 προ­σφο­ρές α­πό ε­ται­ρεί­ες και κοι­νο­πρα­ξί­ες ε­ται­ρει­ών.

Το πα­ρόν έρ­γο έ­χει σαν στό­χο την προ­βο­λή και προ­ώ­θη­ση των προ­ϊ­όν­των του ‘Κα­λα­θιού της Πε­λο­πον­νή­σου’ στην Ελ­λά­δα και (κυ­ρί­ως) στο ε­ξω­τε­ρι­κό. Στην υ­πη­ρε­σί­α θα συμ­πε­ρι­λη­φθούν οι πε­ρι­γρα­φές ό­λων των προ­ϊ­όν­των του πρω­το­γε­νή το­μέ­α της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου που έ­χουν εν­τα­χθεί (ή α­να­μέ­νε­ται να εν­τα­χθούν στα πλαί­σια του έρ­γου) στο ‘Κα­λά­θι της Πε­λο­πον­νή­σου’, αλ­λά και γε­νι­κό­τε­ρα κά­θε και­νο­τό­μο ‘πα­ρά­γω­γο’ προ­ϊ­όν (π.χ. φυ­τι­κά καλ­λυν­τι­κά), ό­πως και κά­θε άλ­λο προ­ϊ­όν που σχε­τί­ζε­ται με τον πρω­το­γε­νή το­μέ­α της Πε­ρι­φέ­ρειας και η πα­ρου­σί­α του μπο­ρεί να ε­νι­σχύ­σει το κα­λά­θι. Στό­χος εί­ναι το προ­τει­νό­με­νο ο­λο­κλη­ρω­μέ­νο πλη­ρο­φο­ρια­κό σύ­στη­μα να α­πο­τε­λέ­σει την Πύ­λη του Πρω­το­γε­νούς Το­μέ­α της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου ι­δί­ως στο ε­ξω­τε­ρι­κό, α­να­πτύσ­σον­τας της ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα, δί­νον­τας ώ­θη­ση στις ε­ξα­γω­γές και ε­νι­σχύ­ον­τας την οι­κο­νο­μί­α της Πε­ρι­φέ­ρειας, ε­νώ θέ­τει τις βά­σεις για το Η­λε­κτρο­νι­κό Δη­μο­πρα­τή­ριο και το Η­λε­κτρο­νι­κό Μη­τρώ­ο Α­γρο­τών.

Β. για το έρ­γο : «Ψη­φια­κή Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου», με προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 500.000 ευ­ρώ,  υ­πο­βλή­θη­καν 11 προ­σφο­ρές ε­ται­ρει­ών και κοι­νο­πρα­ξι­ών ε­ται­ρει­ών.

Το πα­ρόν έρ­γο α­φο­ρά το σχε­δια­σμό και υ­λο­ποί­η­ση ε­νός συ­στή­μα­τος η­λε­κτρο­νι­κής δι­α­κυ­βέρ­νη­σης με κεν­τρι­κή δι­α­χεί­ρι­ση α­πό την Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου και τις αρ­μό­δι­ες Δι­ευ­θύν­σεις της. Το σύ­στη­μα αυ­τό δι­α­κρί­νε­ται τό­σο σε ε­πί­πε­δο κά­λυ­ψης λει­τουρ­γι­κών α­ναγ­κών, ό­σο και σε ε­πί­πε­δο ά­με­σα ε­πω­φε­λού­με­νου (π.χ. Δη­μό­σια Δι­οί­κη­ση, πο­λί­τες, ε­πι­χει­ρή­σεις).Η Πε­ρι­φέ­ρεια θα α­να­πτύ­ξει σύ­στη­μα για την πα­ρο­χή προ­ηγ­μέ­νων υ­πη­ρε­σι­ών προς τους πο­λί­τες και τις ε­πι­χει­ρή­σεις. Η πα­ρο­χή των πα­ρα­κά­τω υ­πη­ρε­σι­ών θα γί­νε­ται μέ­σα α­πό την δι­α­δι­κτυα­κή πύ­λη της Πε­ρι­φέ­ρειας και την δι­α­σύν­δε­ση του με το υ­φι­στά­με­νο Πλη­ρο­φο­ρια­κό Σύ­στη­μα της πε­ρι­φέ­ρειας.

Οι πα­ρε­χό­με­νες υ­πη­ρε­σί­ες του έρ­γου δι­α­κρί­νον­ται στις πα­ρα­κά­τω κα­τη­γο­ρί­ες:

1.Υ­πη­ρε­σί­ες Δι­α­δρα­στι­κής Πλη­ρο­φό­ρη­σης και Δι­α­βού­λευ­σης

2. Υ­πη­ρε­σί­ες Υ­πο­βο­λής Αι­τη­μά­των, Χο­ρή­γη­σης Βε­βαι­ώ­σε­ων και Δι­οι­κη­τι­κής Δι­α­φά­νειας

3. Υ­πη­ρε­σί­ες Ψη­φια­κών Μη­τρώ­ων και Δι­α­σύν­δε­σης με αν­τί­στοι­χα Μη­τρώ­α της Κεν­τρι­κής Δι­οί­κη­σης