Μιλώντας στην Κάτια Μακρή και στον Real FM το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στις πολιτικές διαφορές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών από την κυβέρνηση και το σημερινό ΠΑ.ΣΟ.Κ καθώς και στις δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
«Βασική μας διαφωνία με τον κ. Βενιζέλο είναι ότι εμείς δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα του 2009. Εμείς λέμε ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που ξεκίνησε να εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου πριν ανατραπεί. Σας θυμίζω ενδεικτικά την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τη Διαύγεια κ.λ.π.»
Και συνέχισε λέγοντας:
«Δεν συμφωνούσαμε και δεν ψηφίζαμε όλοι τα πάντα αυτό το διάστημα. Τόσο εγώ όσο και πολλοί συνάδελφοί μου, είναι αλήθεια, διαφωνήσαμε ανοιχτά και δημόσια με πολλές πολιτικές της κυβέρνησης. Βρεθήκαμε απέναντι.»
Πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια για το 2009
«Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιοι εγκατέλειψαν τη χώρα μετά από μια καταστροφική 5ετία διακυβέρνησής της το 2004-2009 και σε ένα εξαιρετικά δύσκολο ευρωπαϊκό περιβάλλον, εμείς βάλαμε πλάτη, κρατηθήκαμε όρθιοι και κάναμε αυτό που έπρεπε για τη χώρα.»
«Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν έγινε αυτό που έγινε στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και αλλού. Αντιθέτως, επικράτησε ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η συνομωσιολογία. Εμείς πήραμε την απόφαση να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, αναλαμβάνοντας τεράστιο πολιτικό κόστος βεβαίως, όταν αριστερά και δεξιά ήταν χέρι-χέρι στην πλατεία Συντάγματος.»
Για δημοσκοπήσεις
«Η πραγματική δημοσκόπηση είναι αυτή που συναντώ εγώ προσωπικά και όλοι μας στις γειτονιές της Β” εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, όπου είμαι υποψήφιος, και όλης της χώρας. Υπάρχει ένα κλίμα, ένας ενθουσιασμός, μια συσπείρωση που κανείς δεν περίμενε. Είμαστε ένα Κίνημα δέκα ημερών. Ας κάνουμε λοιπόν λίγη υπομονή με τις δημοσκοπήσεις. Το ΚΙΝΗΜΑ θα είναι η έκπληξη των εκλογών.»
Για κυβερνητικές συνεργασίες
«Εμείς λέμε ναι στην προοπτική των συνεργασιών στη βάση ορισμένων προτεραιοτήτων για τη χώρα. Όπως το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης που ήταν σχετικά εύκολο να έχει ήδη γίνει αν η κυβέρνηση Σαμαρά δεν προσάρμοζε τον λόγο της το τελευταίο διάστημα σε αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τσακωνόταν με την αντιπολίτευση, αμέσως μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου, για το ποιος θα σκίσει πρώτος το Μνημόνιο. Νομίζω ήταν τότε ξεκάθαρο το που ήθελε να πάει τα πράγματα με τον ανασχηματισμό. Η ουσία είναι ότι ο δρόμος ήταν στρωμένος για το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης και η κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχε να το κάνει.»