Ξαφνικά στελέχη που ήταν κατά του Γιώργου Παπανδρέου τώρα τα γυρίζουν και τον θέλουν στην πρώτη γραμμή καθώς η δημιουργία νέου κόμματος θα “εξαφανίσει” το ΠΑΣΟΚ. Ο Πάγκαλος τον θέλει στο κόμμα ενώ ο Μωραίτης μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ δήλωσε ότι στο παρά πέντε είναι αργά.
Να συμμετάσχει στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε μία «τρόικα» μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ακόμα ένα στέλεχος που θα επιτηρεί την προεκλογική εκστρατεία προτείνει για τον Γιώργο Παπανδρέου ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
«Μια πρόταση – που εγώ βρίσκω λογική – είναι να δεχθεί ο κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στους συνδυασμούς, υπό τον κ. Βενιζέλο, του ΠΑΣΟΚ, σε όποια εκλογική περιφέρεια θέλει- και να υπάρχει συνένωση και να μετάσχουν και όλα τα στελέχη του στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ. Και όλη η προσπάθεια, η προεκλογική εκστρατεία, η επικύρωση των συνδυασμών, τα οικονομικά, να επιτηρούνται από μια “τρόικα”, όπου θα είναι ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου και κάποιος τρίτος», δήλωσε στο ραδιοσταθμό Βήμα FM ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, και είπε πως ο ίδιος «είμαι πρόθυμος να μεσολαβήσω, και μέχρι ενός σημείου έχω κάνει κάποιες κινήσεις».
«Δεν βλέπω αποτέλεσμα, όμως. Και είναι κακό αυτό, διότι εξαντλούνται και τα τελευταία περιθώρια που και ο ένας και ο άλλος μπορούν να δείξουν κάποια ευαισθησία απέναντι στη διάθεση του χώρου, που είναι η ενότητα και η συνεργασία» προσέθεσε ο κ. Πάγκαλος και σημείωσε:
«Ο κ. Βενιζέλος έχει την έννοια του μεγάλου “σφραγιδοκράτορα”. Έχει τα τυπικά στοιχεία στα χέρια του και έχει δίκιο σε αυτά που λέει- και σου λέει “τώρα, να μοιράσω εγώ την εξουσία μου με τον Παπανδρέου, που ξαφνικά του ήρθε να ξανακατέβει στην πολιτική ζωή της χώρας, επειδή εξάντλησε τον κύκλο των διαλέξεών του;”.
Το θέμα είναι, όμως, ότι αν το ΠΑΣΟΚ πάρει ένα ποσοστό σαν αυτό που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, τότε ο κ. Βενιζέλος τελείωσε και μαζί του τελείωσε και το ΠΑΣΟΚ, είτε υπάρχει ο Παπανδρέου είτε όχι.
Μήπως θα ήταν, λοιπόν, μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε αυτή τη δυνατότητα που δίνει η πολιτική, όπου ένα και ένα δεν κάνουν δύο αλλά τρία; Η λεγόμενη πλειοψηφική δυναμική και να επιτύχουμε την προσωρινή –έστω- ένωση των διαφόρων αρχηγών και αξιωματούχων, για να δοθεί στον κόσμο η εντύπωση ότι υπάρχει μια ενότητα και να αγωνιστούν για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτή την ενότητα ουσιαστικά».
Πηγή: ΑΜΠΕ