Νίνα Δράκου – Χρυσού: “Επιθυμώ να ενταχθώ στο Δήμο μας καθαρά από ανιδιοτέλεια, δεν επιδιώκω απολαβές ή αναγνωρισιμότητα”

“Επιθυμώ να ενταχθώ στο Δήμο μας καθαρά από ανιδιοτέλεια, δεν επιδιώκω απολαβές ή αναγνωρισιμότητα καθώς και εγώ και ο σύζυγός μου έχουμε καταφέρει με τις δουλειές μας και πορευόμαστε εκ του ασφαλούς… επιθυμώ να ενταχθώ στον Δήμο μας μόνο γιατί θέλω και μπορώ να προσφέρω… , μέσα από αυτές τις λέξεις η η Νίνα Δράκου – Χρυσού, δίνει το στίγμα της , ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”, σε μια συνέντευξη που μιλάει για τους στόχους της, το όραμά της και την πρόκληση που είναι μπροστά της.

Ποια είναι η Νίνα Δράκου – Χρυσού στην Καλαμάτα;

Ανήκω σε μια ομάδα ενεργών πολιτών με προσφορά στην κοινωνία, με ευαισθησίες και έντονη φιλανθρωπική δράση που πιστεύει ουσιαστικά στη δύναμη της ενότητας και της προόδου.

Το ταξίδι της ενήλικης ζωής μου ξεκίνησε σε αυτή την υπέροχη πόλη την Καλαμάτα μας. Εδώ δημιούργησα την οικογένεια μου, σε αυτούς ακριβώς τους δρόμους, με τη ζεστασιά των ανθρώπων, περπάτησα και γνωρίστηκα με όλους εσάς και ξεκίνησα πρώτα ως εκπαιδευτικός και κατόπιν τις δράσεις μου στον πολιτισμό το 2017 προσφέροντας στην περαιτέρω αναβάθμιση της πολιτιστικής & τουριστικής ζωής της πόλης μας καταφέρνοντας να εισαγάγω ‘πρόκληση & καινοτομία’ στον καλλιτεχνικό κλάδο. Ήταν εδώ που έμαθα την αληθινή ουσία της κοινότητας, την αξία του κάθε ατόμου και τη δύναμη που πηγάζει στο να στέκεσαι δίπλα-δίπλα, να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον μέσα από εθελοντικές δράσεις δίνοντας σε όλους κατά το μέτρο του δυνατού ίσες ευκαιρίες.

Όλα αυτά τα χρόνια, είχα την τύχη να συνεισφέρω με τις δεξιότητές μου σε διάφορες δράσεις που επηρέασαν θετικά τις ζωές των συμπολιτών μας και κυρίως των παιδιών μας. Ωστόσο, το ταξίδι μου δεν είναι απλώς μια λίστα επιτευγμάτων. είναι μια απόδειξη της δύναμης της επιμονής, της σκληρής δουλειάς και της πεποίθησης ότι μαζί, μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο, απόδειξη είναι άλλωστε πως με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας Dance Challenge όπου προεδρεύω προβάλλαμε το moto: «Teamwork Events…only Success»

Αλλά πέρα ​​από την επαγγελματική και κοινωνική μου ζωή, είμαι σύζυγος και σύντροφος του δικηγόρου Χρήστου Χρυσού, ο βράχος μου και η πηγή της δύναμης και της έμπνευσής μου. Μαζί, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής, μαζί δημιουργούμε και μεγαλώνουμε με αγάπη και στοργή των γιο μας. Η αμέριστη υποστήριξή τους μου δίνει καθημερινά δύναμη.

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε και με την Αυτοδιοίκηση;

Πρόκειται για άλλη μια ΠΡΟΚΛΗΣΗ για εμένα, που προήλθε φυσικά από τη συνεχή επαφή μου με τον κόσμο. Μα είναι κάτι που μου αρέσει και νιώθω ότι ήδη το κάνω όλα αυτά τα χρόνια ως Πρόεδρος Ενεργού Πολιτιστικού Συλλόγου με πλούσια δράση, ως επαγγελματίας, μητέρα, ως μονάδα που καθημερινά υπάρχω και αλληλοεπιδρώ με τους δημότες. Οι δημιουργικοί και ενεργοί πολίτες της κοινωνίας οφείλουν να είναι δίπλα στους πολίτες όταν μπορούν.

«ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ…ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ!»

Επιπλέον λατρεύω την Καλαμάτα, την πόλη που ζω και εργάζομαι, κοινωνικοποιούμαι και προσφέρω, την πόλη που μεγαλώνει το παιδί μου…Η Καλαμάτα με ενέπνευσε…και συνεχίζει να με εμπνέει να δημιουργώ…Είμαι περήφανη που ζω εδώ…σε μια πόλη που αξίζει να ζεις!

Επιθυμώ να ενταχτώ στο Δήμο μας καθαρά από ανιδιοτέλεια, δεν επιδιώκω απολαβές ή αναγνωσιμότητα καθώς και εγώ και ο σύζυγός μου έχουμε καταφέρει με τις δουλειές μας και πορευόμαστε εκ του ασφαλούς… επιθυμώ να ενταχτώ στον Δήμο μας μόνο γιατί ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ να προσφέρω!

Με τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου στις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και στον τουρισμό που συνεπάγεται,  θέλω να προσφέρω με τόλμη και αποφασιστικότητα, διάθεση και ενέργεια στον τομέα της αυτοδιοίκησης, εκεί που μπορώ και διαθέτω την εμπειρία.

Άποψη μου είναι πως δεν μπορούμε όλοι να ασχοληθούμε με όλα τα θέματα, αλλά η εξειδίκευση του κάθε ανθρώπου στον τομέα του είναι αυτό που μπορεί να οδηγήσει να πέτυχουμε με ασφάλεια τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμαρχος στο πρόγραμμα μας.

Βέβαια δεν ασχολούμαι πρώτη φορά με Δήμο , έχω ήδη την εμπειρία μου, από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όχι ως εκλεγμένη, αλλά ως συνεργάτης. Στη συνέχεια στο Υπουργείο Εσωτερικών…στη ΓΓΙ ΚΑΙ ΚΕΘΙ και στη συνέχεια σε μεγάλες πολυεθνικές αναλαμβάνοντας μεγάλα project μελέτης, σχεδιασμού, οργάνωσης, εκτέλεσης.

Το πάθος μου να προσφέρω πρόκληση και καινοτομία στον Δήμο μας, στον ευλογημένο τόπο μας με πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε πολλούς τομείς, αλλά και η εξωστρέφειά μου με οδήγησε στην απόφαση αυτή. Αρκετοί θα έχετε συμμετέχει ή γνωρίσει την πολιτιστική μου δραστηριότητα μέσα από το Σωματείο μας με το διεθνές χοροαθλητικό Φεστιβάλ KALAMATA DANCE CUP , μια καινοτομία στην πόλη μας, που επί σειρά ετών προάγει πολιτισμό στην πόλη της Καλαμάτας και αρκετοί επίσης έχετε παραβρεθεί σε κάποιο φεστιβάλ , φαντασμογορικό θέαμα ή παιδική δράση που έχω οργανώσει στην πόλη μας και στους γύρω Δήμους με την κοινωνική μου εταιρία PolisArt Κοιν.Σ.Επ.

Μέσα από όλα αυτά, έμαθα την αξία της σύνθεσης ιδεών, της ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας και του δημιουργικού διαλόγου και θεωρώ πως γνωρίζω πολύ καλά τι χρειάζεται μια πόλη για να εξελιχθεί.

Άλλωστε…οι άνθρωποι που υπηρετούν σε βάθος την τέχνη συμβάλλουν καίρια στην ποιότητα ζωής και την αρμονική δημιουργικότητα του συνόλου.

 

Γιατί με τον Θανάση τον Βασιλόπουλο και την Δημιουργική Πρωτοβουλία;

Γιατί καθημερινά με εντυπωσιάζει με το όραμά του για τον Δήμο μας που το κάνει πράξη. Γιατί έχω ήδη συνεργαστεί μαζί του και βλέπω ανοιχτό πνεύμα, βλέπω εξωστρέφεια, βλέπω όραμα, βλέπω άνθρωπο ανοιχτό στις προκλήσεις, και πάνω απ’ όλα βλέπω άνθρωπο που νοιάζεται για τον άνθρωπο.

Γιατί μπαίνω σε έναν συνδυασμό που με εκπροσωπεί, πέρα από κομματικές πεποιθήσεις, μπαίνω στην ‘ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ’ λέξεις που με χαρακτηρίζουν… με επικεφαλή Δήμαρχο τον άνθρωπο που επιβεβαιώνει την προθυμία του για ΙΚΑΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ και επιθυμεί να δώσει ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στους συνεργάτες του, κάτι που για μένα είναι πολύ σημαντικό για να οδεύουμε ταχύτατα προς τα εμπρός. Με σεβασμό στέκομαι δίπλα του έτοιμη πλέον και ώριμη να συμμετάσχω στα κοινά του Δήμου μας, με την αστείρευτη non stop ενέργειά μου να προσφέρω νέες και καινοτόμες ιδέες για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο, που θα σέβεται τους πολίτες του. Θέλω μαζί του να δημιουργήσουμε από κοινού καλές και αποτελεσματικές πρακτικές και λύσεις που θα βοηθήσουν όλους μας, πολίτες και διοικούντες και θα απογειώσουν την Καλαμάτα. Έχω όρεξη να δουλέψω προς όφελος της πόλης μας και για μια πιο ισχυρή Καλαμάτα, να συνεχίσουμε το έργο του Δημάρχου.. και επιτρέψτε μου με αυτογνωσία να πω πως μπορώ να λειτουργήσω δίπλα του ‘σημαντικός καταλύτης’ στον πολιτισμό και στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας, όλες τις εποχές του χρόνου, κι όλα αυτά, σε ένα βιώσιμο περιβάλλον για την καθημερινότητά μας, για μας και για τα παιδιά μας. …

Τί οραματίζεστε για τον Δήμο Καλαμάτας; Ποιοι οι στόχοι σας;

Σας δηλώνω ανοιχτά πως κι εγώ έχω στόχους και όραμα για την Καλαμάτα μας που μπορούμε να τους πετύχουμε μαζί από κοινού, υποψήφιοι και εκλογικό σώμα με ανιδιοτέλεια. Καθώς στις μέχρι τώρα δράσεις μου έχω αποδείξει ότι εσείς όλοι είστε οι πρωταγωνιστές για μένα!

Οραματίζομαι μια πόλη σύγχρονη, εξευρωπαϊσμένη, με πλούσιο πολιτιστικό προϊόν, που να αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών μια φιλική και λειτουργική πόλη για όλους μας, για εμάς, τα παιδιά μας, τους επισκέπτες, τους ηλικιωμένους, τα Άτομα Με Αναπηρία.

Κοινός στόχος μας είναι η ανάπτυξη της Καλαμάτας και η εξέλιξή της σε μια πόλη φιλική και λειτουργική για όλους, όπου τόσο οι μόνιμοι κάτοικοί της, της πόλης και των χωριών μας, όσο και οι επισκέπτες της θα έχουν υψηλή ποιότητα ζωής. Μαζί να ομορφαίνουμε διαρκώς την πόλη μας, να φροντίζουμε το δημόσιο κοινόχρηστο χώρο, να καλλιεργούμε στους πολίτες το αίσθημα του εθελοντισμού και της προσφοράς στο κοινό, μεγάλο μας σπίτι.

Ιδιαίτερα δικός μου στόχος η συμβολή στην επένδυση στον πολιτισμό & τον τουρισμό για πολλαπλασιαστικά οφέλη της οικονομίας με project πολιτισμού & τουρισμού από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, επιτυγχάνοντας βιώσιμες συνεργασίες.

Δώστε μου τη δύναμη να την κάνουμε δυνατότητα.

 

 Κλείνοντας ποια είναι τα μηνύματα που θέλετε να περάσετε στους πολίτες του Δήμου Καλαμάτας;

Εκείνο που θα ήθελα να τονίσω είναι το εξής: Οι Τοπικές κοινωνίες οφείλουν να αναδεικνύουν την δυνατότητα νέων προσώπων με γνώση και εξειδίκευση, να επιχειρούν τη συμμετοχή ΑΤΌΜΩΝ στα κοινά ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ φρέσκιες ιδέες, που γνωρίζουν να δουλεύουν με εκσυγχρονισμένα μέσα τεχνολογίας και ψηφιακές εφαρμογές…γιατί μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για πρόοδο και εξέλιξη των τοπικών κοινωνιών, για αναβάθμιση και καλυτέρευση ζωής.

Το 2ο που θα ήθελα να τονίσω είναι να βγει Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, γιατί είναι η γενιά της δημιουργίας. θέλω να ενεργοποιήσω τους νέους να πάνε να ψηφίσουν για τον τόπο μας. Οι νέοι μας χρειάζονται υποδομές για να μείνουν στην Καλαμάτα και να δραστηριοποιηθούν έξυπνα! «Καλώ όλα τα νέα παιδιά που έχουν το δικαίωμα της ψήφου, τα παιδιά του Tik – Tok που είναι μέσα στα πράγματα, τα παιδιά του Instagram ή του Youtube, τους influencers και μη, αυτούς που θέλουν να ακούν ωμά την αλήθεια: «Ψηφίστε, ψάξτε, βρείτε αυτούς που σας εκφράζουν, αυτούς που νοιάζονται για την καθημερινότητά και την εξέλιξή σας, αυτούς που θεωρείτε ικανούς και νεωτεριστές μέσα από νέους και παλιούς υποψηφίους ….η ψήφος σας είναι ο μόνος τρόπος να φέρετε τον τόπο στα μέτρα σας».

Και τέλος…Απευθύνομαι σε όλους εσάς.. φορείς , επιχειρήσεις της πόλης μας που με γνωρίζετε και έχουμε ήδη συνεργαστεί, και σε σας που θα συνεργαστούμε σίγουρα στο μέλλον. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι είναι βασική μου αρχή να υλοποιώ πάντα τους στόχους που θέτω. Και στόχος μου είναι να συμβάλλω κι εγώ με την δυναμική μου στην εξέλιξη του τόπου μου και στη συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Και θα κλείσω με το πιο σημαντικό που απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας.. θέλω να φωνάξω δυνατά και να πω χρειάζεται να προχωρήσουμε σε εκλογή ικανών γυναικών.

‘’Γυναίκα γέννησε Θεούς & ανθρώπους, γυναίκα είναι η ζωή’

Δεν ζητώ την 1η ψήφο από τους δημότες, αλλά την δεύτερο, τρίτη ή τέταρτη γιατί πιστεύω πως είμαι χρήσιμη στην τοπική κοινωνία της Καλαμάτας.

ΔΡΑΚΟΥ – ΧΡΥΣΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ (ΝΙΝΑ)

Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού & δημιουργικότητας Καλαμάτας ‘PolisArt Events.’

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμάτας ‘Dance Challenge

Διοργανώτρια Διεθνούς Φεστιβάλ Διαγωνισμών Χορού Καλαμάτας ‘Kalamata Dance Cup’

Σύμβουλος εκπαίδευσης & πολιτιστικών προγραμμάτων στην Ακαδημία Δεξιοτήτων Καλαμάτας ‘Προχωρώ’

Καθηγήτρια ξένων γλωσσών