Ν. Γόντικας: «Υπερηφανεύονταν ο Τατούλης στο ΠεΣυ, ότι «έπιασαν» τους στόχους του μνημονίου»

gontikas1Σχο­λι­ά­ζον­τας ο υ­πο­ψή­φιος Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Νί­κος Γόν­τι­κας τα πε­πραγ­μέ­να του Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πέ­τρου Τα­τού­λη τό­νι­σε:

«Η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου και ο κ. Τα­τού­λης στα­θε­ρά ά­νοι­γε και α­νοί­γει δρό­μους στο πλευ­ρό των ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κών ο­μί­λων, ή­ταν και εί­ναι ευ­αί­σθη­τοι στα αι­τή­μα­τά τους και α­συγ­κί­νη­τοι στα βά­σα­να του λα­ού.

Δι­α­μορ­φώ­νουν υ­πο­δο­μές, α­δει­ο­δο­τούν και δι­ευ­κο­λύ­νουν ε­πεν­δυ­τι­κούς σχε­δια­σμούς ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κών ο­μί­λων κύ­ρια στους το­μείς ε­νέρ­γειας,  του­ρι­σμού για υ­ψη­λά βα­λάν­τια,  α­γρο­κτη­νο­τρο­φι­κό, δι­κτύ­ων με­τα­φο­ράς και υ­δά­τι­νων πό­ρων. Το­μείς που τα υ­περ­συ­σω­ρευ­μέ­να κε­φά­λαι­α α­να­ζη­τούν δι­έ­ξο­δο για κερ­δο­φο­ρί­α.

Στή­ρι­ξαν και υ­λο­ποί­η­σαν στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου την πο­λι­τι­κή του κε­φα­λαί­ου που ε­νια­ία υ­λο­ποι­εί­ται σε κεν­τρι­κό, Πε­ρι­φε­ρεια­κό και το­πι­κό ε­πί­πε­δο, στα όρ­γα­να της Ε.Ε. και της κυ­βέρ­νη­σης, των Δή­μων και της Πε­ρι­φέ­ρειας. Υ­πε­ρη­φα­νεύ­ον­ταν μά­λι­στα δη­μό­σια και στο Πε­Συ, ό­τι «έ­πια­σαν τους στό­χους του μνη­μο­νί­ου».

Εί­ναι με την κα­πι­τα­λι­στι­κή α­νά­πτυ­ξη, την ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα και την αν­τα­γω­νι­στι­κό­τη­τα.»