Ξεκίνησε η Γιορτή Ανακύκλωσης στην Καλαμάτα

giorti kalamatas1«Η Κα­λα­μά­τα ευ­χα­ρι­στεί τα παι­διά της, και τα μι­κρά και τα με­γά­λα, για­τί την έ­φτα­σαν τό­σο ψη­λά, για­τί έ­κα­ναν ό­λη την Ελ­λά­δα να μι­λά­ει για το θαύ­μα της Α­να­κύ­κλω­σης», ε­πε­σή­μα­νε σή­με­ρα ο Δή­μαρ­χος πριν κό­ψει την κορ­δέ­λα, γύ­ρω στις 11.30 το πρω­ί, εγ­και­νι­ά­ζον­τας τις δρά­σεις της Γι­ορ­τής της Α­να­κύ­κλω­σης.

Ο Δή­μος Κα­λα­μά­τας πρω­το­πο­ρεί πα­νελ­λα­δι­κά στην Α­να­κύ­κλω­ση, έ­χον­τας ξε­πε­ρά­σει σε πο­σο­στό α­να­κυ­κλού­με­νων το 30% του συ­νό­λου των α­πορ­ριμ­μά­των. Για την ε­πί­δο­σή του αυ­τή έ­χει βρα­βευ­θεί α­πό το Υ­πουρ­γεί­ο Πε­ρι­βάλ­λον­τος, Ε­νέρ­γειας και Κλι­μα­τι­κής Αλ­λα­γής και οι στό­χοι, πλέ­ον, εί­ναι «να ε­ξα­πλω­θεί η Α­να­κύ­κλω­ση σε ό­λες τις Το­πι­κές Κοι­νό­τη­τες του Δή­μου μας και να υ­περ­βού­με τον ευ­ρω­πα­ϊ­κό μέ­σον ό­ρο», ό­πως έ­χει δη­λώ­σει ο Π.Ε. Νί­κας.

giorti kalamatas2Ο Δή­μαρ­χος ευ­χα­ρί­στη­σε τα παι­διά, τους εκ­παι­δευ­τι­κούς και το Κέν­τρο Πε­ρι­βαλ­λον­τι­κής Εκ­παί­δευ­σης για το γε­γο­νός ό­τι κα­τέ­στη­σαν την Κα­λα­μά­τα πρω­τα­θλή­τρια στην Ελ­λά­δα στην Α­να­κύ­κλω­ση. Τό­νι­σε, δε, α­πευ­θυν­θείς στα παι­διά: «Να υ­πο­χρε­ώ­νε­τε τους με­γά­λους να κά­νουν Α­να­κύ­κλω­ση»!

giorti kalamatas