Ξεκινά την Δευτέρα το 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Ξεκινάει την Δευτέρα στις 11 Νοεμβρίου το 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.Οι εμπνευστές και διοργανωτές  του  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ,Κώστας  Ανδριανόπουλος και Ανδρέας  Ζαγάκος υπογράμμισαν ότι η Καλαμάτα θα είναι από τις 11 μέχρι της 14 Νοεμβρίου το επίκεντρο του Τουρισμού. Ενώ τόσο η Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, όσο και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου  Άννα Καλoγεροπούλου υπογράμμισαν ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες.

 Η έναρξη του σχολείου θα γίνει την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στο Elite, όπου θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

 

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:
Δευτέρα 11 Νοεμβρίου
16:30-17:00  ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
17:00-17:15  Καλώς Ορίσατε!
Επίσημη έναρξη – Χαιρετισμοί
17:15-17:30 #MindTheGap
Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος & Ανδρέας Ζαγάκος,
ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
17:30-17:45 Ελληνικός Τουρισμός 2020
Γρηγόρης Τάσιος,
Πρόεδρος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
17:45-18:10 Τουρισμός: Το μέλλον είναι στα χέρια μας
Ιωάννα Δρέττα,
CEO Marketing Greece
18:10-18:30 Εγώ, πότε θα γίνω μάνα..ger?
Λία Ζαμπέτογλου,
Hospitality Expert – Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΙNΣΕΤΕ
18:30-18:45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
18:45-19:10 Mind the… generation gap: “Τι 30, τι 40, τι 50…”
Έλενα Γκίκα, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO
19:10-19:30 Σκέψου αλλιώς, δες τη ζωή με άλλα μάτια
Βαγγέλης Αυγουλάς,
Δικηγόρος – Πρόεδρος Δ.Σ ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ,
Εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης
19:30-20:00 Ο αλγόριθμος της επιτυχίας
Απόστολος Κουμαρίνος & Κωνσταντίνος Περιστέρης,
#theSPEAKERS
Τρίτη 12 Νοεμβρίου
09:15-09:45      ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

09:45-10:10      Γεφυρώνοντας τα κενά στους σύγχρονους τουριστικούς προορισμούς

                Δρ Σωτήρης Βαρελάς,  Λέκτορας ΠανεπιστημίουΝεάπολις Πάφου

Υπεύθυνος ΜεταπτυχιακούMBAinTourism

 10:10-10:35      Λεκτική – Μη λεκτική επικοινωνία:   Τα εργαλεία

                ΠέτροςΡούσης,Σύμβουλος εκπαίδευσης – Εκπαιδευτής

10:35-11:00      Χτίζοντας γέφυρες    

                                ΙωάνναΣταβάρα, Concept &Project Manager TenSteps10

11:00-11:20      ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΚΑΦΕΣ

 11:20-12:50

Τα 5 βασικά εργαλεία για μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία

ΔημήτρηςΣερίφης,  

Nelios – Hotel Digital Marketing Agency

12:50-13:10      ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΚΑΦΕΣ

 13:10-13:40      Social Media & Tourism: A winning approach

Χρήστος Ακρατόπουλος, CEO 3sixty.com

 13:40-14:00      ThomasCook: Η απώλεια των 3 εκατομμυρίων και η επόμενη μέρα

ΜάγδαΠειστικού, Ηead of Faculty of Tourism & Hospitality, ΜητροπολιτικόΚολλέγιο

 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΙΝΟΥ SESSION–ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

WORKSHOP(Εργαστήριο)

TOURISM&HOSPITALITY

 ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019         #DAY_2

Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείουELITECITYRESORT  //  Καλαμάτα

16:00-16:20      Αναγνωρίζοντας τον εαυτό μου, εμπνέω την ομάδα μου–AppreciativeLeadership

Γρηγόρης Λεμονής, Ethical Headhunter – Founder of Human Intelligence (HumanI)

 16:20-16:40      Εσωτερικός Έλεγχος και Διαδικασίες: Ο δρόμος για τη κερδοφορία

Αγγελική&ΕλένηΦωτάκη, FoundersofPOSIDONIABRAIN

16:40-17:00      Δημιουργώντας κουλτούρας ασφαλείας στις τουριστικές επιχειρήσεις

Γιώργος Χριστόπουλος, ΕUROPASECURITY

17:00-17:15      ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

17:15-18:00      Το τμήμα ορόφων (HousekeepingDpt): Από τη θεωρία στην πράξη

Αργύρης Νταουλιάρης, HospitalityExpertFounderInnjobs.net

 18:00-18:30      Θέματα λειτουργίας & ασφάλειας  στις πισίνες τουριστικών καταλυμάτων

AQUARESCUEBEACHLIFESAVINGSERVICES

Γιώργος Μιχαλιός,  Διασώστης – Εκπαιδευτής χειριστών ταχύπλοων σκαφών

Παναγιώτης Λαγοπάτης, Εκπαιδευτής ναυαγοσωστών – Προπονητής κολύμβησης

 WORKSHOP(Εργαστήριο)

ΕΣΤΙΑΣΗ&ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019         #DAY_2

Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITECITYRESORT  //  Καλαμάτα

16:00-16:25      Ας συστηθούμε στο κοινό μας

                                ΙωάνναΣταβάρα, TenSteps10

16:25-17:00      Δημιουργία ταυτότητας γαστρονομικού προορισμού

Δημοσθένης Μπρούσαλης, Γενικός Διευθυντής DASCBranding

17:10-17:35      Διοργάνωση γευσιγνωσιών &επισκέψεων σε χώρους παραγωγής

για την προώθηση τοπικών προϊόντων

Γιάννης Καρβέλας, Διευθυντής PARATUSEurope – Σύμβουλος Επιχειρήσεων

17:35-17:45      ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

17:45-18:05      Διαχείριση Ταμείου  (Έσοδα/Έξοδα)

Αγγελική Σαββίδου,ChiefCashierGRANDRESORTLAGONISSI

 18:05-18:30      Ελληνικά αποστάγματα: Μύθοι &πραγματικότητα

Νικόλας Σμυρλάκης, RootsSpirits

 WORKSHOP(Εργαστήριο)

ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ On

 ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019         #DAY_2

                                                                Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITECITYRESORT  //  Καλαμάτα

16:00-16:20      Γίνε ο conciergeτου τόπου σου

Ανδρέας Ζαγάκος – Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 16:20-17:15      Τα χέρια στο τιμόνι

Έλενα Γκίκα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTANAVARINO

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου Costa Navarino

10:00 – 10:30: Προσέλευση, House of Events

• Εισηγήσεις: 10:30 – 11:00 “Μοντέλο Τοπικής Ανάπτυξης για τον Προορισμό Valdichiana Senese, Τοσκάνη” (Η εισήγηση θα γίνει στα Αγγλικά) Nico Bartalini, Valdichiana Living

11:00 – 11:30 “Η Τήνος στον γαστρονομικό χάρτη” Tinos food path

11:30 – 12:00 “Δεν πουλάμε προϊόντα! Πουλάμε αυτό που δηλώνει το Brand των προϊόντων μας!!!” Γιάννης Τζαβλόπουλος, CEO Upgrade Consulting and Training

12:00 – 12:10 Διάλειμμα

12:10 – 12:20 “Ανάδειξη Ελληνικών Αυτόχθονων Φυλών Προβάτου στη Γαστρονομία” Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Project Leader του SPMO της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής

12:20 – 12:30 “Δυνατότητες Προβολής της Μεσσηνιακής Γαστρονομίας μέσω της MEATING GREECE, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών” Λάρα Σταθοπούλου, Manager της Εθνικής Ομάδας Κρεοπωλών MEATING GREECE

12:30 – 13:10 “Επίδειξη Kοπών Αρνιού” Θανάσης Διαμέλας, μέλος Εθνικής Ομάδας Κρεοπωλών MEATING GREECE

13:10 – 14:45 Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης “Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή”, Αίθουσα “Symbol”

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου

10:00 – 10:30: Προσέλευση, House of Events • Εισηγήσεις

10:30 – 11:00 “Η υπεραξία των τοπικών προϊόντων και η συμβολή τους στη σύγχρονη μαγειρική τέχνη και στο brand name μιας περιοχής” Δημήτρης Σκαρμούτσος, Chef

11:00 – 11:30 “Mεσσηνιακά Προϊόντα από την Αρχαιότητα έως Σήμερα και η Εξέλιξη της Γαστρονομίας κατά Τόπους στην Ελλάδα με Επίκεντρο την Πελλοπόνησο” Δημήτρης Νίκολης, Consultant chef, Silko group Development chef for Greece, Technoinox slr Applicant chef for Greece

11:30 – 12:00 “Η Γαστρονομία ως κύριο τουριστικό προϊόν” Θωμάς Δούζης, ERGON – CEO ΕΡΓΟΝ Τρόφιμα ΑΕ

12:30 – 14:00: Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης “Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή”, Αίθουσα “Symbol”

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου

9:00 – 13:00 “Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές” Εστιατόριο “Da Luigi”

Σάββατο 16 Νοεμβρίου

10:00 – 10:30: Προσέλευση, House of Events

• Εισηγήσεις: 10:30 – 11:00 “Η εκπαίδευση στους χώρους εστίασης” Στράτος Κορνάς, Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης

11:00 – 11:30 “Η σημασία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο μάρκετινγκ του κρασιού” Ντίνος Στεργίδης, Δημοσιογράφος οίνου, οργανωτής έκθεσης Οινόραμα

11:30 – 12:00 “Εστιατόρια και Social Media” Αθηνά Πάνου, Food blogger /photographer & Social Media Manager