Ξεκινάει την Δευτέρα στις 11 Νοεμβρίου το 9ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.Οι εμπνευστές και διοργανωτές του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ,Κώστας Ανδριανόπουλος και Ανδρέας Ζαγάκος υπογράμμισαν ότι η Καλαμάτα θα είναι από τις 11 μέχρι της 14 Νοεμβρίου το επίκεντρο του Τουρισμού. Ενώ τόσο η Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη, όσο και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Άννα Καλoγεροπούλου υπογράμμισαν ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες.
Η έναρξη του σχολείου θα γίνει την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στο Elite, όπου θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
17:15-17:30 #MindTheGap
ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Γρηγόρης Τάσιος,
Πρόεδρος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
Ιωάννα Δρέττα,
CEO Marketing Greece
Λία Ζαμπέτογλου,
Hospitality Expert – Διευθύντρια Εκπαίδευσης ΙNΣΕΤΕ
Έλενα Γκίκα, Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTA NAVARINO
Βαγγέλης Αυγουλάς,
Δικηγόρος – Πρόεδρος Δ.Σ ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ,
Εκπρόσωπος της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης
Απόστολος Κουμαρίνος & Κωνσταντίνος Περιστέρης,
#theSPEAKERS
09:45-10:10 Γεφυρώνοντας τα κενά στους σύγχρονους τουριστικούς προορισμούς
Δρ Σωτήρης Βαρελάς, Λέκτορας ΠανεπιστημίουΝεάπολις Πάφου
Υπεύθυνος ΜεταπτυχιακούMBAinTourism
10:10-10:35 Λεκτική – Μη λεκτική επικοινωνία: Τα εργαλεία
ΠέτροςΡούσης,Σύμβουλος εκπαίδευσης – Εκπαιδευτής
10:35-11:00 Χτίζοντας γέφυρες
ΙωάνναΣταβάρα, Concept &Project Manager TenSteps10
11:00-11:20 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
11:20-12:50
Τα 5 βασικά εργαλεία για μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία
ΔημήτρηςΣερίφης,
Nelios – Hotel Digital Marketing Agency
12:50-13:10 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
13:10-13:40 Social Media & Tourism: A winning approach
Χρήστος Ακρατόπουλος, CEO 3sixty.com
13:40-14:00 ThomasCook: Η απώλεια των 3 εκατομμυρίων και η επόμενη μέρα
ΜάγδαΠειστικού, Ηead of Faculty of Tourism & Hospitality, ΜητροπολιτικόΚολλέγιο
ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΙΝΟΥ SESSION–ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ
WORKSHOP(Εργαστήριο)
TOURISM&HOSPITALITY
ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 #DAY_2
Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείουELITECITYRESORT // Καλαμάτα
16:00-16:20 Αναγνωρίζοντας τον εαυτό μου, εμπνέω την ομάδα μου–AppreciativeLeadership
Γρηγόρης Λεμονής, Ethical Headhunter – Founder of Human Intelligence (HumanI)
16:20-16:40 Εσωτερικός Έλεγχος και Διαδικασίες: Ο δρόμος για τη κερδοφορία
Αγγελική&ΕλένηΦωτάκη, FoundersofPOSIDONIABRAIN
16:40-17:00 Δημιουργώντας κουλτούρας ασφαλείας στις τουριστικές επιχειρήσεις
Γιώργος Χριστόπουλος, ΕUROPASECURITY
17:00-17:15 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ
17:15-18:00 Το τμήμα ορόφων (HousekeepingDpt): Από τη θεωρία στην πράξη
Αργύρης Νταουλιάρης, HospitalityExpert – FounderInnjobs.net
18:00-18:30 Θέματα λειτουργίας & ασφάλειας στις πισίνες τουριστικών καταλυμάτων
AQUARESCUEBEACHLIFESAVINGSERVICES
Γιώργος Μιχαλιός, Διασώστης – Εκπαιδευτής χειριστών ταχύπλοων σκαφών
Παναγιώτης Λαγοπάτης, Εκπαιδευτής ναυαγοσωστών – Προπονητής κολύμβησης
WORKSHOP(Εργαστήριο)
ΕΣΤΙΑΣΗ&ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 #DAY_2
Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITECITYRESORT // Καλαμάτα
16:00-16:25 Ας συστηθούμε στο κοινό μας
ΙωάνναΣταβάρα, TenSteps10
16:25-17:00 Δημιουργία ταυτότητας γαστρονομικού προορισμού
Δημοσθένης Μπρούσαλης, Γενικός Διευθυντής DASCBranding
17:10-17:35 Διοργάνωση γευσιγνωσιών &επισκέψεων σε χώρους παραγωγής
για την προώθηση τοπικών προϊόντων
Γιάννης Καρβέλας, Διευθυντής PARATUSEurope – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
17:35-17:45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
17:45-18:05 Διαχείριση Ταμείου (Έσοδα/Έξοδα)
Αγγελική Σαββίδου,ChiefCashierGRANDRESORTLAGONISSI
18:05-18:30 Ελληνικά αποστάγματα: Μύθοι &πραγματικότητα
Νικόλας Σμυρλάκης, RootsSpirits
WORKSHOP(Εργαστήριο)
ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ On
ΤΡΙΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 #DAY_2
Συνεδριακό Κέντρο ξενοδοχείου ELITECITYRESORT // Καλαμάτα
16:00-16:20 Γίνε ο conciergeτου τόπου σου
Ανδρέας Ζαγάκος – Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
16:20-17:15 Τα χέρια στο τιμόνι
Έλενα Γκίκα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού COSTANAVARINO
Τετάρτη 13 Νοεμβρίου Costa Navarino
10:00 – 10:30: Προσέλευση, House of Events
• Εισηγήσεις: 10:30 – 11:00 “Μοντέλο Τοπικής Ανάπτυξης για τον Προορισμό Valdichiana Senese, Τοσκάνη” (Η εισήγηση θα γίνει στα Αγγλικά) Nico Bartalini, Valdichiana Living
11:00 – 11:30 “Η Τήνος στον γαστρονομικό χάρτη” Tinos food path
11:30 – 12:00 “Δεν πουλάμε προϊόντα! Πουλάμε αυτό που δηλώνει το Brand των προϊόντων μας!!!” Γιάννης Τζαβλόπουλος, CEO Upgrade Consulting and Training
12:00 – 12:10 Διάλειμμα
12:10 – 12:20 “Ανάδειξη Ελληνικών Αυτόχθονων Φυλών Προβάτου στη Γαστρονομία” Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Project Leader του SPMO της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής
12:20 – 12:30 “Δυνατότητες Προβολής της Μεσσηνιακής Γαστρονομίας μέσω της MEATING GREECE, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών” Λάρα Σταθοπούλου, Manager της Εθνικής Ομάδας Κρεοπωλών MEATING GREECE
12:30 – 13:10 “Επίδειξη Kοπών Αρνιού” Θανάσης Διαμέλας, μέλος Εθνικής Ομάδας Κρεοπωλών MEATING GREECE
13:10 – 14:45 Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης “Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή”, Αίθουσα “Symbol”
Πέμπτη 14 Νοεμβρίου
10:00 – 10:30: Προσέλευση, House of Events • Εισηγήσεις
10:30 – 11:00 “Η υπεραξία των τοπικών προϊόντων και η συμβολή τους στη σύγχρονη μαγειρική τέχνη και στο brand name μιας περιοχής” Δημήτρης Σκαρμούτσος, Chef
11:00 – 11:30 “Mεσσηνιακά Προϊόντα από την Αρχαιότητα έως Σήμερα και η Εξέλιξη της Γαστρονομίας κατά Τόπους στην Ελλάδα με Επίκεντρο την Πελλοπόνησο” Δημήτρης Νίκολης, Consultant chef, Silko group Development chef for Greece, Technoinox slr Applicant chef for Greece
11:30 – 12:00 “Η Γαστρονομία ως κύριο τουριστικό προϊόν” Θωμάς Δούζης, ERGON – CEO ΕΡΓΟΝ Τρόφιμα ΑΕ
12:30 – 14:00: Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης “Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους Μεσσήνιους επαγγελματίες και γαστρονομική δοκιμή”, Αίθουσα “Symbol”
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
9:00 – 13:00 “Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές” Εστιατόριο “Da Luigi”
Σάββατο 16 Νοεμβρίου
10:00 – 10:30: Προσέλευση, House of Events
• Εισηγήσεις: 10:30 – 11:00 “Η εκπαίδευση στους χώρους εστίασης” Στράτος Κορνάς, Καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης
11:00 – 11:30 “Η σημασία της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης στο μάρκετινγκ του κρασιού” Ντίνος Στεργίδης, Δημοσιογράφος οίνου, οργανωτής έκθεσης Οινόραμα
11:30 – 12:00 “Εστιατόρια και Social Media” Αθηνά Πάνου, Food blogger /photographer & Social Media Manager