Οδ. Βουδούρης: «Με τη συ­στρά­τευ­ση ευρύτερων προ­ο­δευ­τι­κών, αριστερών, δη­μο­κρα­τι­κών, οι­κο­λο­γι­κών δυ­νά­με­ων, θα νι­κή­σου­με»

boudouris kalamata2«Η πα­ρά­τα­ξή μας, «Πε­λο­πόν­νη­σος Πρώ­τα» μπο­ρεί να ο­δη­γή­σει τον τό­πο στο δρό­μο της α­νά­πτυ­ξης, της δι­α­φά­νειας, της δη­μο­κρα­τι­κής συμ­με­το­χής. Ε­νω­μέ­νοι μπο­ρού­με να νι­κή­σου­με, να γυ­ρί­σου­με σε­λί­δα στην Πε­λο­πόν­νη­σο και να α­νοί­ξου­με το δρό­μο στη με­γά­λη α­να­τρο­πή των νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρων πο­λι­τι­κών που έ­χουν ο­δη­γή­σει ο­λό­κλη­ρη τη χώ­ρα σε αν­θρω­πι­στι­κή κρί­ση».

Α­πό την Μεσ­ση­νί­α,  ο υ­πο­ψή­φιος Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου, Ο­δυσ­σέ­ας Βου­δού­ρης έ­δω­σε τη Δευ­τέ­ρα το στίγ­μα της νι­κη­φό­ρας πο­ρεί­ας προς τις ε­κλο­γές.

boudouris kalamata1 Στην ε­ναρ­κτή­ρια συ­νέ­λευ­ση της πα­ρά­τα­ξης «Πε­λο­πόν­νη­σος Πρώ­τα» στο Ερ­γα­τι­κό Κέν­τρο Κα­λα­μά­τας, ο Ο­δυσ­σέ­ας Βου­δού­ρης εμ­φα­νί­σθη­κε σί­γου­ρος ό­τι «με τη συ­στρά­τευ­ση ευ­ρύ­τε­ρων προ­ο­δευ­τι­κών, α­ρι­στε­ρών, δη­μο­κρα­τι­κών, οι­κο­λο­γι­κών δυ­νά­με­ων, με τη συμ­με­το­χή και την ε­νερ­γο­ποί­η­ση της κοι­νω­νί­ας, θα νι­κή­σου­με, θα αλ­λά­ξου­με τα δε­δο­μέ­να στην Πε­λο­πόν­νη­σο και θα στεί­λου­με το μή­νυ­μα της α­να­τρο­πής σε ό­λη την Ελ­λά­δα».

boudouris kalamata Ο υ­πο­ψή­φιος Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης πα­ρου­σί­α­σε τους κεν­τρι­κούς ά­ξο­νες του προ­γράμ­μα­τος της «Πε­λο­πόν­νη­σος Πρώ­τα», με έμ­φα­ση στην πα­ρα­γω­γι­κή α­να­συγ­κρό­τη­ση στην Πε­ρι­φέ­ρεια:

Α­νά­πτυ­ξη του πρω­το­γε­νούς το­μέ­α με ποι­ο­τι­κά γε­ωρ­γο­κτη­νο­τρο­φι­κά προ­ϊ­όν­τα.

Ε­νί­σχυ­ση των δυ­να­το­τή­των με­τα­ποί­η­σης στην Πε­λο­πόν­νη­σο προ­κει­μέ­νου η προ­στι­θέ­με­νη α­ξί­α να μεί­νει στην πε­ρι­φέ­ρεια.

Στρο­φή στον ή­πιας α­νά­πτυ­ξης ποι­ο­τι­κό, θε­μα­τι­κό του­ρι­σμό με έμ­φα­ση στις μι­κρο­με­σαί­ες ε­πι­χει­ρή­σεις, ώ­στε να υ­πάρ­χει δι­ά­χυ­ση των κερ­δών σε ο­λό­κλη­ρη την το­πι­κή κοι­νω­νί­α.

Στην συ­νέ­λευ­ση μί­λη­σε και ο υ­πο­ψή­φιος αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Μεσ­ση­νί­ας, Νί­κος Πα­τσα­ρί­νος, ο ο­ποί­ος έ­κα­νε έ­ναν σύν­το­μο α­πο­λο­γι­σμό της δι­οί­κη­σης Τα­τού­λη, το­νί­ζον­τας ό­τι «ο α­περ­χό­με­νος Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης θέ­λη­σε να κά­νει την Πε­ρι­φέ­ρεια “υ­πο­κα­τά­στη­μα” της κεν­τρι­κής δι­οί­κη­σης και να την λει­τουρ­γή­σει ως ι­δι­ω­τι­κή ε­πι­χεί­ρη­ση».

Στη εκ­δή­λω­ση α­πέ­στει­λε χαι­ρε­τι­σμό ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας του ΣΥΡΙΖΑ Θα­νά­σης Πε­τρά­κος, το­νί­ζον­τας ό­τι «στις ε­κλο­γές θα α­να­τρα­πεί η νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρη, δι­α­πλε­κό­με­νη και δι­ε­φθαρ­μέ­νη δι­οί­κη­ση Τα­τού­λη».

Στο νο­σο­κο­μεί­ο Κο­ρίν­θου, εν τω με­τα­ξύ, πε­ρι­ό­δευ­σαν χθές  Τρί­τη, ο υ­πο­ψή­φιος Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Ο­δυσ­σέ­ας Βου­δού­ρης, ο υ­πο­ψή­φιος αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Κο­ριν­θί­ας Φά­νης Κου­ρεμ­πές, μα­ζί με τον βου­λευ­τή Αρ­κα­δί­ας του ΣΥΡΙΖΑ Κώ­στα Ζα­χα­ριά, δι­α­πι­στώ­νον­τας ε­πί τό­που τις ση­μαν­τι­κές δυ­σκο­λί­ες που αν­τι­με­τω­πί­ζει το νο­σο­κο­μεί­ο προ­κει­μέ­νου να αν­τε­πε­ξέλ­θει στοι­χει­ω­δώς στην α­πο­στο­λή του.

«Η χώ­ρα βρί­σκε­ται αν­τι­μέ­τω­πη με μια αν­θρω­πι­στι­κή κρί­ση την ο­ποί­α προ­κά­λε­σαν οι α­κραί­ες νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρες ε­πι­λο­γές της κυ­βέρ­νη­σης, τα α­πο­τε­λέ­σμα­τα της ο­ποί­ας α­πο­τυ­πώ­νον­ται στον το­μέ­α της δη­μό­σιας υ­γεί­ας. Τα νο­σο­κο­μεί­α, ό­πως και αυ­τό της Κο­ρίν­θου, α­πο­ψι­λώ­νον­ται α­πό προ­σω­πι­κό, α­πα­ξι­ώ­νον­ται προς ό­φε­λος ι­δι­ω­τι­κών συμ­φε­ρόν­των. Η Πε­ρι­φέ­ρεια, α­κό­μα και με τα πε­ρι­ο­ρι­σμέ­να, λό­γο κρί­σης, μέ­σα που δι­α­θέ­τει μπο­ρεί να πα­ρέμ­βει για την ε­νί­σχυ­ση του δι­κτύ­ου πρω­το­βάθ­μιας φρον­τί­δας υ­γεί­ας, αλ­λά και των νο­σο­κο­μεί­ων», τό­νι­σε ο Ο­δυσ­σέ­ας Βου­δού­ρης.