Οι νέοι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας

Τους νέους αντιδημάρχους ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο νέο σχήμα εντάχθηκαν και οι ανεξαρτητοποιημένοι Ανδρέας Καραγιάννης και Μαρία Αγγελή  ενώ εκ νέου ορίστηκαν αντιδήμαρχοι οι Σαράντος Μαρινάκης, Νίκος Μπασακίδης, Γιώργος Φάβας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Αναστάσιος Σκοπετέας και Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος.

Με την πρώτη ανάγνωση είναι φανερό ότι η δημοτική παράταξη έχει σοβαρό πρόβλημα στελεχών, αφού στο νέο σχήμα , μόνο οι Σαράντος Μαρινάκης, Νίκος Μπασακίδης, Γιώργος Φάβας και Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος είναι αμιγώς σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Οι Ανδρέας Καραγιάννης , Μαρία Αγγελή και Γιάννης Ζαφειρόπουλος είναι σύμβουλοι που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τις μειοψηφίες,  ενώ ο Αναστάσιος Σκοπετέας προέρχεται από την παράταξη της Ελένης Αλειφέρη που είναι συνεργαζόμενη με την δημοτική αρχή.

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι  που αναλαμβάνουν καθήκοντα από αύριο 10 Ιανουαρίου ,  η θητεία τους ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

1/Αντιδήμαρχος Οικονομικών, αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Κοιμητηρίων και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής: Σαράντος Μαρινάκης.

2/Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τουρισμού, Κλιματικής Αλλαγής, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ψηφιακού μετασχηματισμού και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής: Νίκος Μπασακίδης.

3/Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων Αναπληρωτής Δημάρχου για το έτος 2022: Γιώργος Φάβας.

4/Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, Οχημάτων και Πολιτικής Προστασίας: Γιάννης Ζαφειρόπουλος.

5/Αντιδήμαρχος Νέων Έργων και Πολεοδομίας: Ανδρέας Καραγιάννης.

6/Αντιδήμαρχος Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Αγροτικής Ανάπτυξης και Εθελοντισμού: Αναστάσιος Σκοπετέας.

7/Αντιδήμαρχος Διοίκησης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, Παιδείας, Επιχειρηματικότητας και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών: Μαρία Αγγελή.

8/Αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών, Συγκοινωνιακό & Κυκλοφοριακό Έργο: Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος.

Άμισθοι Αντιδήμαρχοι ορίζονται οι Μαρία Αγγελή και Νίκος Μπασακίδης.

Ά/ Εντεταλμένος σύμβουλος συντονισμού διευθύνσεων Καθημερινότητας, ορίζεται  Ιωάννης Μπάκας.

Αναπληρωτής Δημάρχου για το έτος 2022 ορίζεται ο Γιώργος Φάβας.

Καθήκοντα προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής στη θέση του Δημάρχου ασκεί ο Σαράντος Μαρινάκης και 2 Αντιδήμαρχοι που συμπληρώνουν την επιτροπή είναι ο Φάβας Γεώργιος και Ζαφειρόπουλος Ιωάννης. Μέλη της επιτροπής ο Δημήτρης  Μαστραγγελόπουλος ,Νίκος Μπασακίδης και Τάσος Αγγελής  ενώ από τις μειοψηφίες , ο Βασίλης Κοσμόπουλος, Βασίλης Τζαμουράνης και Λεωνίδας Λιάππας.

Και καθήκοντα Προέδρου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στη θέση του Δημάρχου ασκεί ο Νίκος Μπασακίδης και οι 2 Αντιδήμαρχοι που συμπληρώνουν την επιτροπή είναι ο Μαρινάκης Σαράντος και Μαστραγγελόπουλος Δημήτρης. Μέλη της επιτροπής είναι Παντελής Δρούγας  , Αναστάσιος Σκοπετέας , ενώ  από τις μειοψηφίες Κωνσταντίνος Τσαπόγας, Δημήτρης Φαββατάς και Λεωνίδας Λιάππας