Παρέμβαση του για τα ιχθυοτροφεία έκανε στην συνεδρίαση του ΠεΣυ ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Γούργαρης.
Ο κ. Γούργαρης στην παρέμβαση του σημείωσε:
«Με την ΚΥΑ 31722/4.11.2011 (ΦΕΚ 2505/Β/ 4 Νοεμβρίου 2011) – που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών – τον νόμο Ν4282/2014 (ΦΕΚ 182/Α/29.08.2014) και τις μετέπειτα νομοθετικές ρυθμίσεις άνοιξε περισσότερο διάπλατα ο δρόμος για την ραγδαία αύξηση των χώρων και της δυναμικότητας ιχθυοτροφικών μονάδων με ολέθρια αποτελέσματα και για την παράκτια αλιεία που εκτοπίζεται και για την ανεπιστρεπτί καταστροφή φυσικών πόρων, μικρών τουριστικών μονάδων και οικισμών, καθώς και περιοχών φυσικού κάλλους ή και προστατευόμενων.
Χρησιμοποιείτε συνήθως την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος ως πρόσχημα, όχι γιατί αφορά στην προστασία της διατροφικής αλυσίδας του λαού αλλά για να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η μονοπώληση του κλάδου, η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της παραγωγής και να εφαρμοστούν οι στόχοι της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της Ε.Ε.
Αγνοείτε συστηματικά τις διαμαρτυρίες και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής φορέων που θίγονται από την ανάπτυξη υδατοκαλλιέργειας και τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και παραγόντων.
Ο Δήμος Κορινθίων με την 139/2015 απόφαση και το τοπικό συμβούλιο Σοφικού με την 9/2015 απόφαση του έχουν πάρει αρνητική απόφαση για την αύξηση της δυναμικότητας της ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΟΦΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ.
Ο Δήμος Επιδαύρου έχει πάρει πρόσφατα αρνητική απόφαση για τη ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ αλλά παρ’όλα αυτά ο περιφερειάρχης γνωμοδότησε θετικά. Επανειλημμένα η περιφερειακή διοίκηση έχει αγνοήσει την γνώμη των τοπικών φορέων ( Παρ’ολο που για το θέμα των υδατοκαλλιεργειών όταν ο κόσμος και στους συγκεκριμένους δήμους είχε ξεσηκωθεί, λέγατε στο 11ο Περιφερειακό συμβούλιο 27 Ιουνίου του 2011οτι: <<Καμία ενέργεια δεν μπορεί να γίνει ερήμην της τοπικής διοίκησης και των πολιτών>>).
Μάλιστα πολλές εισηγήσεις από τις υπηρεσίες είναι θετικές χωρίς καν να γίνει αυτοψία. Επιπλέον περιοχές όπως η Βουρλιά πρέπει να είναι περιοχές Natura (ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΥΔ-03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012).
Αυτές τις αποφάσεις τις αγνοείτε παντελώς και συστηματικά. Και αυτές και οι προηγούμενες δεν διαφέρουν στη φιλοσοφία και στη μεθοδολογία από τους στόχους που είχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή για κάθε τομέα της οικονομίας για να μπορέσουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο κέρδος, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους και το περιβάλλον.»