Παππάς: Και στον Λευκό Οίκο και στην πορεία του Πολυτεχνείου πήγα με τη συνείδηση μου ήσυχη

“Όπως η Εστία δεν αντιλαμβάνεται ότι το Πολυτεχνείο δεν ήταν απλά αντιαμερικανισμός, ήταν μια εξέγερση απέναντι στον φασισμό και την δικτατορία, αλλά αυτό δεν φαίνεται να χωρά στις αναλύσεις των Δεξιών, όπως δεν χωράει και στις αναλύσεις κάποιων αριστεριστών. Άρα και στα δύο σημεία και στον Λευκό Οίκο και στην πορεία του Πολυτεχνείου πήγα με τη συνείδηση μου όχι απλώς ήσυχη αλλά και με πάθος να υπερασπιστώ αυτό που πιστεύω” είπε.

“Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο και αντιλαμβάνεται το Πολυτεχνείο ως απλώς μια έκφραση αντιαμερικανισμού. Δεν ήταν μόνο αυτό. Υπήρχε η αντιπαράθεση με την τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ, τις οποίες τις ευθύνες για τη στήριξη στο καθεστώς της Χούντας έχει αποδεχθεί και ο Κλίντον το 1999” συμπλήρωσε.

“Τις ανοησίες για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να συζητάμε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή της Γερμανίας επειδή είχαμε πόλεμο στον Β Παγκόσμιο, ή με την κυβέρνηση της Ιταλίας επειδή επιτέθηκαν στην “Έλλη” το ’40, αυτά είναι μπούρδες και ανάξια σχολιασμού. Άρα θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι είμαστε ενώπιον μιας κατάστασης, η οποία δεν είναι ψυχροπολεμική, δεν χωρίζεται ο κόσμος όπως όταν υπήρχε η Χούντα και βεβαίως θα σας έλεγα και ένα μήνυμα σε όσους ασκούν κριτική από τα Αριστερά, ο αντιαμερικανισμός από μόνος του δεν είναι αριστερός, έτσι δεν είναι;” σχολίασε.

“Το κρίσιμο ήταν ότι δεν είχαμε μεγάλης κλίμακας επεισόδια. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διότι έγιναν πολιτικές και επιχειρησιακές επιλογές που τα μετρίασαν” ανέφερε.

“Η Ελλάδα μπορεί να απαντά με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που έχει αυξήσει το γεωπολιτικό της εκτόπισμα, μιας χώρας που υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και μιας χώρας που είναι κομμάτι μιας συμμαχίας που κινείται με τρόπο λογικό, συστηματικό και αποτελεσματικό. Δεν μπορούν αυτές οι απειλές να θέσουν ερωτηματικά γύρω από τα κυριαρχικά δικαιώματα που έχουμε και εμείς και η Κύπρος στις ΑΟΖ. Η Τουρκία έχει μια συγκεκριμένη πολιτική, δεν φαίνεται να έχει με το διεθνές δίκαιο μια σχέση συνεπή και ακλόνητη μέσα στο χρόνο. Εμείς νομίζω με ψυχραιμία να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιου τύπου απειλές να μας κάνουν να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική και την πολιτική μας” υπογράμμισε.

“Είναι προφανές ότι η Πολιτεία διατηρεί το δικαίωμα να νομοθετήσει και για το καθεστώς της μισθοδοσίας και νομίζω ότι αυτή η συμφωνία έχει όλες τις δυνατότητες να προχωρήσει με τρόπο λειτουργικό και κατόπιν συνεννόησης. Δεν συγκαταλέγομαι στους απαισιόδοξους, έχουν γίνει βήματα, βεβαίως εκατέρωθεν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να δυναμιτίσουν αυτή τη συμφωνία, όπως και τη συμφωνία για το Σκοπιανό, διότι τους παίρνει το πολιτικό ψωμί από το στόμα, με την έννοια ότι κάποια ζητήματα εθνικά και θεσμικά εργαλειοποιούνται ως κομμάτι ενός πολιτικού μάρκετινγκ και μόνο. Εμείς είμαστε η κυβέρνηση που λύνει προβλήματα” είπε ο κ. Παππάς.

“Το κρίσιμο δεν είναι το παραληρηματικό κομμάτι της συνέντευξης του κ. Σαμαρά, το κρίσιμο είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει επιβάλλει τη γραμμή του στη ΝΔ, η οποία είναι η απόλυτη υπεράσπιση της πολιτικής της οποίας ο ίδιος άσκησε σε όλα τα επίπεδα, από την ΕΡΤ και το μνημόνιο μέχρι τις σκιώδεις συμβάσεις που εις βάρος του δημοσίου προχώρησε, από τις πολιτικές του στην αγορά εργασίας που εκτόξευσαν την ανεργία, και από την όλη πορεία της διακυβέρνησής του. Αυτό είναι το κρίσιμο και το στοιχείο που ορίζει την πολιτική αντιπαράθεση και αυτό το στοιχείο θα οδηγήσει εκ νέου τη ΝΔ σε μια πολιτική ήττα” κατέληξε.

πηγή