Περιοδεία σε δομές Ψυχικής Υγείας από κλιμάκιο του ΚΚΕ

Περιοδεία σε δομές Ψυχικής Υγείας πραγματοποίησε την Παρασκευή 20 Γενάρη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μίλτο Κουτίβα, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

Ο Μίλτος Κουτίβας τόνισε μεταξύ άλλων:

“Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας ακολουθούν τη γενικότερη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η κατάσταση καθημερινά να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Άλλωστε στη χώρα μας όλες οι κυβερνήσεις με αλλεπάλληλες ψυχιατρικές μεταρρυθμίσεις με τον φερετζέ της “αποασυλοποίησης”, της “καταπολέμησης του στίγματος” και του “κοινωνικού αποκλεισμού” οδήγησαν στη συρρίκνωση των δημόσιων δομών, την όξυνση των ελλείψεων και της υποβάθμισης στην παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, τη μεγαλύτερη εμπλοκή των κάθε λογής ιδιωτικών επιχειρήσεων, συνεταιρισμών, ΜΚΟ, “πρωτοβουλιών” και άλλων “φιλάνθρωπων” και εντέλει στην αύξηση των ατόμων με ψυχικές διαταραχές.

Είναι ενδεικτικό ότι στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε οικονομική ενίσχυση του δικτύου Ψυχικής Υγείας πανελλαδικά με 69 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, προκρίνοντας την εκτέλεση εισαγγελικών παραγγελιών για ψυχιατρική εξέταση και από ιδιωτικές κλινικές, τις ΣΔΙΤ στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας, τις απευθείας αναθέσεις μιας σειράς υπηρεσιών σε εργολάβους και ΜΚΟ. Θιασώτης στο ίδιο έργο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού με νόμο που ψήφισε ως κυβέρνηση και ενεργοποίησε η ΝΔ, καταργήθηκαν πανελλαδικά δεκάδες κλίνες από δομές ψυχοκοινωνικής επανένταξης.

Τα μάτια μας είναι ορθάνοιχτα στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός στο σύνολο της ζωής του και που ευθύνονται καίρια για τη διογκούμενη αύξηση των ψυχικών διαταραχών. Για το λόγο αυτό, ουσιαστική πρόληψη της ψυχικής νόσου και πραγματική προτεραιότητα -και όχι ημίμετρο εξ ανάγκης- θα αποτελεί η ψυχική υγεία και ισορροπία του πληθυσμού σε μία κοινωνία που στο επίκεντρο θα μπαίνει η ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών και που η υγεία του εργαζόμενου ανθρώπου θα είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

Το ΚΚΕ, καλεί τον λαό σε συμπόρευση και αγώνα για αποκλειστικά δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας, πλήρως στελεχωμένες, με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με υπηρεσίες δωρεάν και με κύριο προσανατολισμό την πρόληψη, σύμφωνα με τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες.

Σας καλούμε όλους να στηρίξετε το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές γιατί το πραγματικό δίλημμα είναι ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με δυνατό ΚΚΕ!”