Πορεία ισχυροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γράφει ο Γεώργιος Φαράντος

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ήταν ξεκάθαρα αρνητικό για τη ΝΔ, χωρίς αυτό να εμποδίζει την κυβέρνηση να εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική της η οποία βλάπτει τα συμφέροντα των πολλών.

Μια ξεκάθαρη και διαρκής πτώση του βιοτικού επιπέδου πλήττει τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες, στην οποία η ακρίβεια και η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία έχουν τον πρώτο λόγο.

Η επιβεβαίωση της θέσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις τελευταίες εκλογές για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έρχεται να αναπτερώσει τις ελπίδες των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών, που πλέον βλέπουν σε αυτόν την ελπίδα για την πολιτική αλλαγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μπει σε πορεία έντονης ισχυροποίησης και ενδυνάμωσης, ώστε να αποκτήσει τα εφαλτήρια για την νίκη επί των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που έχουν απομυζήσει το περιβάλλον και εκμεταλλεύονται τον άνθρωπο.

Όπως αυτό συμβαίνει για παράδειγμα στην Αρκαδία, στην οποία η απαξίωση της Γορτυνίας και η αποτυχημένη μετάβαση στη Μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη, έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση κατά πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού κατά την τελευταία εικοσαετία.

Η μόνη λύση απέναντι στη λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών θα είναι η ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η ενδυνάμωση αυτή θα φανεί ξεκάθαρα στο στο Καταστατικό  Συνέδριο στις 4-6 Οκτωβρίου και θα δώσει το έναυσμα για την πολιτική ανατροπή..

Οι εξελίξεις στην κοινωνία γίνονται αντιληπτές από το Κόμμα. Η άμεση δημοκρατία και ο αποφασιστικός ρόλος και λόγος των μελών του, η περιφερειακή οργάνωση και η χρήση των νέων τεχνολογιών και η αξιοκρατία και η διαφάνεια που φέρνει ο πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης και όλη η ηγετική ομάδα του, ανταποκρίνεται στα αιτήματα των καιρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και το μεγαλύτερο κόμμα του προοδευτικού χώρου και ως τέτοιο οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης.

Σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχρονικά πορεύεται, με διαφάνεια στα οικονομικά του, χωρίς άδηλους πόρους και σχέσεις «δούναι και λαβείν» με επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αντιμετωπίσει με επιτυχία και το ζήτημα της οικονομικής βιωσιμότητας των Μέσων στα οποία είναι βασικός μέτοχος.

Εκπονώντας ένα συνολικό σχέδιο που θα εξασφαλίζει την οικονομική βιωσιμότητα και προοπτική των Μέσων, με διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, βρίσκεται στις επάλξεις για:

·       Την εξασφάλιση της αντιμετώπισης των οικονομικών υποχρεώσεων από τους πολίτες.

·       Την επαναφορά της οικονομικής δυνατότητας να κάνουν όλοι οι πολίτες διακοπές.

·       Την αποφυγή της εκ νέου αύξησης της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος που θα συμπαρασύρει τις λιανικές τιμές.

·       Την υιοθέτηση των Ευρωπαϊκών πολιτικών για τη μείωση του ωραρίου εργασίας και την ακύρωση των διατάξεων που αυξάνουν το ωράριο της εργασίας.


Ο Γεώργιος Φαράντος είναι μέλος Κεντρικής  Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – Μέλος της Περιφερειακής Παράταξης “Πρώτα η Πελοπόννησος”