Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Επιχειρηματικές Ιστορίες από το Δήμο Οιχαλίας”, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών διαλόγων της Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας «Messinian Business Routes» 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7.10.2024 η εκδήλωση “Επιχειρηματικές Ιστορίες από το Δήμο Οιχαλίας”, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών διαλόγων της Θερμοκοιτίδας Επιχειρηματικότητας «Messinian Business Routes».

Η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας Messinian Business Routes αποτελεί μέρος του προγράμματος Rural Innovation που υλοποιήθηκε από το Impact Hub Athens με την υποστήριξη του ιδρύματος Google, με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Προόδου Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων (ΕΤΑΠ) και την Phaos Κοιν.Σ.Επ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Μελιγαλά, “Μαρία Κάλλας”, παρουσία της Δημάρχου Οιχαλίας κας Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας κ. Αναστάσιου Αδαμόπουλου, καθώς και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλη Ξυγκώρου.

Τη παρουσίαση συντόνισαν τα στελέχη του Impact Hub Athens, η κα. Σόφη Λάμπρου και η κα. Έλενα Καλημέρη, οι κ. Συντέτας Παναγιώτης, κ. Χαρίτσης Παναγιώτης και ο κ. Σταύρος Στούπας, επιχειρηματίες από το Δήμο Οιχαλίας μοιράστηκαν την επιχειρηματική τους διαδρομή, τις αποτυχίες, τις προκλήσεις, αλλά και τις επιτυχίες τους. 

Ακολούθησε ανοιχτός διάλογος για την καταγραφή των αναγκών μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής, προκειμένου να τροφοδοτηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, για την υποστήριξη του τοπικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Κάποια από τα συμπεράσματα κλειδιά είναι ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία προσφέρει ένα μοναδικό στρατηγικό πλεονέκτημα, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο της αγοράς τριών μεγάλων πόλεων – Καλαμάτας, Σπάρτης και Τρίπολης – ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στην Αθήνα. Η εγγύτητα στην πρωτεύουσα επιτρέπει στους επιχειρηματίες να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις της αγοράς, διατηρώντας τη θέση τους ανταγωνιστική.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη πολύπλευρη στήριξη που υπάρχει μέσω του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για το επιχειρήν. Με αυτή την υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινότητας, η περιοχή προσφέρει τις βάσεις για την ανάπτυξη, παρέχοντας το “seed funding” και την πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης για νέες ιδέες και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.