Πρωτόκολλο συνεργασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη του τουρισμού

nikolakou14Το του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν της Πε­λο­πον­νή­σου και οι νέ­ες δυ­να­τό­τη­τες προ­ώ­θη­σής του στη Ρω­σι­κή α­γο­ρά ή­ταν το αν­τι­κεί­με­νο της ελ­λη­νο­ρω­σι­κής συ­νάν­τη­σης που δι­ορ­γά­νω­σε στο Λου­τρά­κι η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου σε συ­νερ­γα­σί­α με το Ελ­λη­νο­ρω­σι­κό Ε­πι­με­λη­τή­ριο και στην ο­ποί­α συμ­με­τεί­χαν κο­ρυ­φαί­οι tour operator της ρω­σι­κής α­γο­ράς, ο Του­ρι­στι­κός Ορ­γα­νι­σμός Λου­τρα­κί­ου, η Έ­νω­ση Ξε­νο­δό­χων Κο­ριν­θί­ας, κα­θώς και ε­παγ­γελ­μα­τί­ες α­πό την πε­ρι­ο­χή της Κο­ριν­θί­ας και ευ­ρύ­τε­ρα της Πε­λο­πον­νή­σου.

Σύμ­φω­να με τη στρα­τη­γι­κή κα­τεύ­θυν­ση, ό­πως την έ­χει θέ­σει ο Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Πε­λο­πον­νή­σου Πέ­τρος Τα­τού­λης, για την α­νά­πτυ­ξη του θε­μα­τι­κού του­ρι­σμού στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου, στη συ­νάν­τη­ση συ­ζη­τή­θη­καν οι προ­ο­πτι­κές για τον ει­σερ­χό­με­νο ρω­σι­κό του­ρι­σμό, ο ο­ποί­ος έ­χει ι­δι­αί­τε­ρα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά δε­δο­μέ­νου του έν­το­νου θρη­σκευ­τι­κού εν­δι­α­φέ­ρον­τος, κα­θώς και προ­βλη­μα­τι­σμοί που πρέ­πει να α­παν­τη­θούν.

Το συν­το­νι­σμό της συ­νάν­τη­σης εί­χαν η Θε­μα­τι­κή Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης κα Κων­σταν­τί­να Νι­κο­λά­κου και ο Θε­μα­τι­κός Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης κ. Α­πό­στο­λος Πα­πα­φω­τί­ου, ο ο­ποί­ος ε­πε­σή­μα­νε τα συγ­κρι­τι­κά πλε­ο­νε­κτή­μα­τα της Πε­λο­πον­νή­σου και ει­δι­κό­τε­ρα της Κο­ριν­θί­ας. Ο κ. Πα­πα­φω­τί­ου ε­πε­σή­μα­νε ε­πί­σης ό­τι αυ­τή τη πε­ρί­ο­δο ε­κτε­λούν­ται έρ­γα πο­λι­τι­σμού στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου που φθά­νουν τα 60 ε­κατ. ευ­ρώ και ό­τι στό­χος εί­ναι η δη­μι­ουρ­γί­α ε­νός Δι­κτύ­ου Αρ­χαι­ο­λο­γι­κών Χώ­ρων και θε­μα­τι­κού του­ρι­σμού κά­τι που εν­δι­α­φέ­ρει ι­δι­αί­τε­ρα τα Ρω­σι­κά του­ρι­στι­κά γρα­φεί­α.

Η αρ­μό­δια Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης για τον του­ρι­σμό κ. Νι­κο­λά­κου α­να­φέρ­θη­κε στις προ­ω­θη­τι­κές δρά­σεις της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου μέ­σου του νέ­ου brand «Μυ­θι­κή Πε­λο­πόν­νη­σος» κα­θώς και την προ­σή­λω­ση και την ε­ξει­δί­κευ­ση των δρά­σε­ων με στό­χο την προ­σέλ­κυ­ση της ρω­σι­κής α­γο­ράς (συμ­με­το­χές στην έκ­θε­ση Mitt, φι­λο­ξε­νί­ες Ρώ­σων δη­μο­σι­ο­γρά­φων και tour operator στην Πε­λο­πόν­νη­σο, εκ­δη­λώ­σεις πα­ρου­σί­α­σης στη Μό­σχα της Πε­λο­πον­νή­σου, κ.α). Η κ. Νι­κο­λά­κου πρό­τει­νε ε­πί­σης τη σύ­να­ψη πρω­το­κόλ­λου συ­νερ­γα­σί­ας της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πον­νή­σου με το Ελ­λη­νο­ρω­σι­κό ε­πι­με­λη­τή­ριο, προ­κει­μέ­νου να ορ­γα­νω­θούν ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κές αν­ταλ­λα­γές, τα­ξί­δια ε­ξοι­κεί­ω­σης για δη­μο­σι­ο­γρά­φους ε­ξει­δι­κευ­μέ­νων του­ρι­στι­κών μμε, πρό­τα­ση η ο­ποί­α έ­γι­νε α­πο­δε­κτή α­πό τη Γε­νι­κή Δι­ευ­θύν­τρια του Ελ­λη­νο­ρω­σι­κού ε­πι­με­λη­τη­ρί­ου Ε­λέ­νη Κον­τρά­το­βα. Η κ. Νι­κο­λά­κου α­να­φέρ­θη­κε ε­πί­σης στις νέ­ες προ­ο­πτι­κές που πα­ρου­σιά­ζει η με­τα­τρο­πή του α­ε­ρο­δρο­μί­ου Τρί­πο­λης και σε πο­λι­τι­κό και ευ­χα­ρί­στη­σε τον Του­ρι­στι­κό Ορ­γα­νι­σμό Λου­τρα­κί­ου και την Έ­νω­ση Ξε­νο­δό­χων Κο­ριν­θί­ας για την ά­ρι­στη συ­νερ­γα­σί­α.

Ση­μαν­τι­κή ή­ταν και η ει­σή­γη­ση του Γε­νι­κού Συμ­βού­λου ΕΟΥ του Υ­πουρ­γεί­ου Ε­ξω­τε­ρι­κών κ. Ι­ω­άν­νη Μάρ­κου ο ο­ποί­ος α­να­φέρ­θη­κε στα ι­δι­αί­τε­ρα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά του ρώ­σου του­ρί­στα μέ­σα α­πό ε­ξει­δι­κευ­μέ­νη με­λέ­τη. Στη ελ­λη­νο­ρω­σι­κή συ­νάν­τη­ση έ­γι­νε πα­ρέμ­βα­ση α­πό τον πρό­ε­δρο της Έ­νω­σης Ξε­νο­δό­χων Κο­ριν­θί­ας κ. Παπ­πά, τον πρό­ε­δρο του Ορ­γα­νι­σμού Του­ρι­σμού Λου­τρα­κί­ου κ. Κα­ρα­βού­λη αλ­λά και τα υ­πό­λοι­πα του­ρι­στι­κά γρα­φεί­α και ξε­νο­δο­χεί­α της ευ­ρύ­τε­ρης Πε­ρι­ο­χής.