Πώς θα απαντήσει το Μαξίμου για την Μενδώνη -«Δεν τίθεται θέμα παραίτησης, δεν υπάρχει συγκάλυψη»

Για το Μέγαρο Μαξίμου δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης της Λίνας Μενδώνη, αν και κάποιες δηλώσεις της, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το θέμα Λιγνάδη, προκάλεσαν και εσωτερικές αναταράξεις στην κυβέρνηση και στη ΝΔ.

Σήμερα αναμένεται η αντίδραση του Μαξίμου, μετά τον καταιγισμό αντιδράσεων κατά της Λίνας Μενδώνη, ενορχηστρωμένες κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, και στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που θα πραγματοποιηθεί από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, η κυβέρνηση θα στηρίξει την υπουργό Πολιτισμού.

«Δεν υπάρχει ζήτημα παραίτησης Μενδώνη. Δεν συγκάλυψε τίποτα για να της ζητηθούν ευθύνες». Με αυτόν τον σαφή τρόπο απαντούν κυβερνητικές πηγές, από την Παρασκευή ως σήμερα, στο επίμονο δημοσιογραφικό ερώτημα αν υπάρχει«θέμα Μενδώνη», μετά τη δημόσια τοποθέτησή της, κατά την οποία δήλωσε ότι «εξαπατήθηκε» από τον Δημήτρη Λιγνάδη και ότι τον θεωρεί έναν «επικίνδυνο άνθρωπο».

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενορχήστρωσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού προκειμένου να πληγεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Δεν είναι τυχαίο, όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση, ότι φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης, έφτασαν στο σημείο να κάνουν χυδαίες αναρτήσεις, συνδέοντας τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις άρρωστες ορέξεις του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη. Η ΝΔ αντέδρασε στοχοποιώντας τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ότι συγκαλύπτει και επιδοκιμάζει αυτές τις επιθέσεις.

Ωστόσο, στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρξε δυσφορία για τους χαρακτηρισμούς που έκανε η Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη, τόσο στην αναφορά περί «εξαπάτησης» που έδωσε πάτημα για σαρωτική πολιτική κριτική, όσο και στον χαρακτηρισμό του σκηνοθέτη ως «επικίνδυνου ανθρώπου», πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Μάλιστα, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις βουλευτές και λοιπά στελέχη της ΝΔ τάχθηκαν υπέρ της απομάκρυνσης της κυρίας Μενδώνη, ενώ η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ ζήτησε σήμερα δημόσια την παραίτησή της.

Οι αντιπολιτευτικές υπερβολές του ΣΥΡΙΖΑ, η χυδαία κριτική, οι έξαλλες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στα social media, έπεισαν, ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου ότι στόχος είναι να φθαρεί η κυβέρνηση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ήδη η δημόσια συζήτηση για το ελληνικό #MeToo, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και ανθρώπων σε ευθεία επαφή με την Κουμουνδούρου, εκτρέπεται προς τον βούρκο. Ορισμένοι σημειώνουν ότι ακόμη και ο διευθυντής της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Τσέκερης, ενοχλήθηκε από τις χυδαίες αναρτήσεις και αποκάλεσε «εμετικό κιτρινισμό και Μακελειό» τις προσπάθειες να ταυτιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην υπόθεση Λιγνάδη.

Στο εξής, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να σταλεί το μήνυμα ότι η συζήτηση πρέπει να αφορά το ελληνικό #MeToo και τα όσα πρέπει να αλλάξουν στους εργασιακούς χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα πρόσωπο που εκτιμάται ότι προοδευτικά θα βγαίνει στη δημοσιότητα είναι ο υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον σύγχρονο πολιτισμό, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, αρμόδιος και για τη σύνταξη του γνωστού Κώδικα Δεοντολογίας για όλους τους εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου. Θα πρόκειται για ένα Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση των φαινομένων κακοποίησης, προκειμένου η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για όλο το εργασιακό φάσμα.

Πηγή: iefimerida.gr