Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας

odigoi nosokomeiou4Στην α­περ­για­κή συγ­κέν­τρω­ση του ΠΑΜΕ την Τε­τάρ­τη στις 10:30 το πρω­ί στην Πλα­τεί­α 23ης Μαρ­τί­ου κα­λεί το σω­μα­τεί­ο των ερ­γα­ζο­μέ­νων στο Νο­σο­κο­μεί­ο Κα­λα­μά­τας ό­λους τους ερ­γα­ζό­με­νους. Σε δελ­τί­ο τύ­που α­να­φέ­ρον­ται τα ε­ξής;

«Αύ­ριο τί­θε­ται σ ε­φαρ­μο­γή το σχέ­διο της κυ­βέρ­νη­σης για τη δι­α­θε­σι­μό­τη­τα στον κλά­δο των ο­δη­γών α­σθε­νο­φό­ρων και των φυ­λά­κων στα δη­μό­σια νο­σο­κο­μεί­α. Τα προ­βλή­μα­τα που θα δη­μι­ουρ­γη­θούν στα δη­μό­σια νο­σο­κο­μεί­α εί­ναι τε­ρά­στια κα­θώς δεν υ­πάρ­χει κα­νέ­να σχέ­διο για το πώς θα κα­λυ­φθούν οι α­νάγ­κες στη με­τα­φο­ρά α­σθε­νών, στις κι­νη­τές μο­νά­δες, την αι­μο­δο­σί­α, την με­τα­φο­ρά του προ­σω­πι­κού.

Συγ­κε­κρι­μέ­να στο Νο­σο­κο­μεί­ο της Κα­λα­μά­τας η Δι­οί­κη­ση του ι­δρύ­μα­τος α­πο­φεύ­γει να δώ­σει α­παν­τή­σεις σε μια πλη­θώ­ρα ζη­τη­μά­των που προ­κύ­πτουν, πρώ­τον ό­σον α­φο­ρά τους συ­να­δέλ­φους που τί­θεν­ται σε δι­α­θε­σι­μό­τη­τα για το αν θα το­πο­θε­τη­θούν ό­λοι σε ορ­γα­νι­κές θέ­σεις στο ΕΚΑΒ της πό­λης, τι θα γί­νει με τα δε­δου­λευ­μέ­να 6 μη­νών που τους ο­φεί­λον­ται, τι θα γί­νει με τις ά­δει­ες και τα ρε­πό και δεύ­τε­ρον τι θα α­πο­γί­νουν οι δε­κά­δες α­σθε­νείς που ε­ξυ­πη­ρε­τούν­ται κα­θη­με­ρι­νά απ τον συγ­κε­κρι­μέ­νο κλά­δο κα­θώς το ΕΚΑΒ εκ­φρά­ζει την έν­το­νη α­νη­συ­χί­α του ό­τι δε μπο­ρεί ν αν­τα­πο­κρι­θεί στις α­νάγ­κες και των ε­πει­γόν­των πε­ρι­στα­τι­κών αλ­λά και στις α­νάγ­κες του νο­σο­κο­μεί­ου.

Ει­δι­κά στο ζή­τη­μα των δευ­τε­ρο­γε­νών δι­α­κο­μι­δών, δη­λα­δή τη με­τα­φο­ρά α­σθε­νών με σο­βα­ρά προ­βλή­μα­τα υ­γεί­ας α­πό το νο­σο­κο­μεί­ο προς τα σπί­τια τους, θα κλη­θούν οι ί­διοι οι α­σθε­νείς να ε­πι­φορ­τι­στούν το κό­στος της με­τα­φο­ράς με ι­δι­ω­τι­κά α­σθε­νο­φό­ρα. έ­να κό­στος που ξε­περ­νά­ει τα 100 ευ­ρώ. Θα προ­στε­θεί λοι­πόν έ­να ε­πι­πλέ­ον χα­ρά­τσι στα ή­δη υ­πάρ­χον­τα 5 ευ­ρώ στα τα­κτι­κά ι­α­τρεί­α, στο 1 ευ­ρώ α­νά συν­τα­γή, στο δυ­σβά­στα­κτο κό­στος δι­α­γνω­στι­κών ε­ξε­τά­σε­ων και στη συμ­με­το­χή στα φάρ­μα­κα.

Πλη­θαί­νουν ε­πί­σης οι κα­ταγ­γε­λί­ες ό­τι οι δι­οι­κή­σεις των ΥΠΕ βρί­σκον­ται σ έ­να σα­φά­ρι α­νεύ­ρε­σης υ­παλ­λή­λων με ε­παγ­γελ­μα­τι­κά δι­πλώ­μα­τα ο­δή­γη­σης τό­σο α­πό το χώ­ρο των νο­σο­κο­μεί­ων αλ­λα κι α­πό άλ­λες υ­πη­ρε­σί­ες προ­κει­μέ­νου να μπα­λώ­σεις τρύ­πες..

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στό­χος της κυ­βέρ­νη­σης εί­ναι η ο­λο­κλη­ρω­τι­κή πα­ρά­δο­ση του κλά­δου των α­σθε­νο­φό­ρων στους με­γα­λο­καρ­χα­ρί­ες του χώ­ρου της υ­γεί­ας, ό­πως ή­δη έ­χει γί­νει και στο νο­σο­κο­μεί­ο της Κα­λα­μά­τας με τη φύ­λα­ξη στο πα­ρελ­θόν αλ­λά και τώ­ρα με την κα­θα­ρι­ό­τη­τα, τη σί­τι­ση, τα πλυν­τή­ρια. Σ ό­λους τους το­μείς που λυ­μαί­νον­ται οι ι­δι­ω­τι­κές ε­ται­ρεί­ες ορ­γιά­ζουν οι δου­λεμ­πο­ρι­κές σχέ­σεις ερ­γα­σί­ας με μι­σθούς των 400 ευ­ρώ, με η­μι­α­πα­σχό­λη­ση, μ ερ­γα­ζό­με­νους α­πλή­ρω­τους για μή­νες ό­πως συμ­βαί­νει και σή­με­ρα στο νο­σο­κο­μεί­ο της Κα­λα­μά­τας στον το­μέ­α της κα­θα­ρι­ό­τη­τας ό­που ο­φεί­λον­ται στους ερ­γα­ζο­μέ­νους μι­σθοί 5 μη­νών.

Τα μέ­τρα αυ­τά ό­πως και άλ­λα που έ­χουν παρ­θεί σε βά­ρος του λα­ού, εί­ναι «γέν­νη­μα θρέμ­μα» της α­νά­πτυ­ξης που υ­πη­ρε­τεί τα κέρ­δη και την αν­τα­γω­νι­στι­κό­τη­τα. Έ­χουν την σφρα­γί­δα της Ευ­ρω­πα­ϊ­κής Έ­νω­σης.

Αυ­τή εί­ναι η α­νά­πτυ­ξη που στη­ρί­ζει η ΑΔΕΔΥ,ΓΣΕΕ,ΠΟΕΔΗΝ. Κέρ­δη για την πλου­το­κρα­τί­α, ε­ξα­θλί­ω­ση για το λα­ό.

Αυ­τό το σύ­στη­μα υ­γεί­ας υ­πο­στη­ρί­ζουν και τις ερ­γα­σια­κές σχέ­σεις. Οι α­σθε­νείς να εί­ναι πε­λά­τες και οι υ­γει­ο­νο­μι­κοί «παι­διά για ό­λες τις δου­λει­ές».

Να μην μεί­νει ού­τε στιγ­μή χα­μέ­νη. Ορ­γα­νώ­νου­με τη πά­λη ε­νάν­τια στη νέ­α ε­πί­θε­ση ξε­περ­νών­τας τα εμ­πό­δια που βά­ζει ο κυ­βερ­νη­τι­κός και ερ­γο­δο­τι­κός συν­δι­κα­λι­σμός, η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Κα­λού­με ό­λους τους ερ­γα­ζό­με­νους να συμ­με­τέ­χουν στη στά­ση ερ­γα­σί­ας αύ­ριο α­πο τις 7:00 ως τις 10:00πμ και σε πα­ρά­στα­ση δι­α­μαρ­τυ­ρί­α στα γρα­φεί­α της Δι­οί­κη­σης»