Με …πρωταπριλιάτικο ρεσιτάλ πιάνου του νέου, πολλά υποσχόμενου καλαματιανού πιανίστα Μάνου Κιτσικόπουλου συνεχίζεται ο κύκλος ρεσιτάλ πιάνου “Άνοιξη των Πλήκτρων” που συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και ο Σϋλλογος “Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας”, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών των Σχολών της ΦΑΡΙΣ. Την Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015 στις 9.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, η πόλη “υποδέχεται” ένα μεγάλο ταλέντο στα πλήκτρα (κι αυτό δεν είναι …πρωταπριλιάτικο αστείο!!).
Στο πρόγραμμα του ρεσιτάλ μια από τις πιο δημοφιλείς σονάτες για πιάνο του Μπετόβεν, το έργο 110, οι 8 Νησιώτικοι Χοροί του Γιάννη Κωνσταντινίδη, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά έργα βασισμένα στην παράδοσή μας, το έργο Black Earth του γνωστού σε ολόκληρο τον κόσμο Τούρκου συνθέτη και πιανίστα Φαζίλ Σάυ και η Σονάτα, έργο 26 του Αμερικανού Σάμιουελ Μπάρμπερ, ένα από τα πιο απαιτητικά έργα του ρεπερτορίου για πιάνο του 20ου αιώνα.
Ο πιανίστας Mάνος Κιτσικόπουλος πρόσφατα αποφοίτησε από την Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε της σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, Μaster of Arts, με την πιανίστα Joanna MacGregor και απέσπασε τον τιμητικό τίτλο, DipRam Αward, την υψηλότερη διάκριση που δίνεται στην Ακαδημία. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε διάφορα βραβεία όπως τα Dorothy Briant Award (2012,2013) , LIoyd Hartley Prize (2013) και συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε Μaster classes των Pascal Nemirovsky,Yevgeny Sudbin, Hamish Milne and Ian Fountain. Έχει επίσης δουλέψει με τους Pascal Devoyon, Bernand Ringeissen, Alberto Portugues και Karin Merle. Για τις σπουδές του στην Λονδίνο έχει τιμηθεί με υποτροφία από το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα με τους καθηγητές Μάξ και Γιάννη Χάλλεκερ και Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Aποφοίτησε από το Ωδείο «Μαξ Χάλλεκερ» με Δίπλωμα Πιάνου και βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Α΄ Βραβείο» και Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, με Άριστα (Τάξη Αλέξανδρου Διονάτου). Κατά την διάρκεια των σπουδών του απέσπασε βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς πιάνου όπως στον Διεθνή Διαγωνισμό “Konzerteum” (Β΄ Βραβείο) και τον διαγωνισμό “Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα” (Γ΄ βραβείο και ειδικό βραβείο καλύτερης ερμηνείας Mozart) Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε πολλές σημαντικές Αίθουσες στην Αθήνα (“Παρνασσός” , Φίλιππος Νάκας, Εστία Νέας Σμύρνης, Γαλλικό Ινστιτούτο, Ζάππειο Μέγαρο, Μέγαρο Μουσικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.α.), μουσικά φεστιβάλ (φεστιβάλ Δήμου Γέρακα) και άλλες πόλεις (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας κ.α.) Ανάμεσα στις πρόσφατες εμφανίσεις του ξεχωρίζουν οι συνεργασίες με την Royal Academy Big Band, ερμηνεύοντας το Rhapsody in Blue του George Gershwin στο Duke’s Hall του Λονδίνου και με την ορχήστρα Janacek Philharmonic Orchestra , ερμηνεύοντας το 5ο κοντσέρτο για πιάνο του L.v. Beethoven, υπό την διεύθυνση της Bettina Smith στην Τσεχία. Τον Νοέμβριο του 2014 έπαιξε σε εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα του Ιδρύματος Life Action Trust-με πρόεδρο την κ. Χρυσάνθη Λαιμού- στο Kensington Palace παρουσία μελών της Βασιλικής οικογένειας. Παράλληλα με τις κλασσικές του σπουδές , έχει ασχοληθεί και πειραματιστεί με πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ και εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό. Αυτήν την περίοδο, έχοντας πρώτη φορά το ρόλο του ενορχηστρωτή, ολοκληρώνει κύκλο τραγουδιών από τον επικείμενο δίσκο της συνθέτριας Μάρθας Μεναχέμ, βασισμένο σε μεγάλους Έλληνες ποιητές (Καβάφης, Λαπαθιώτης , Τριπολίτης , Γκανάς).