Στην Αποκεντρωμένη προσφεύγει ο Τζαμουράνης για την μη υλοποίηση της απόφασης του Δ.Σ. Καλαμάτας για την επέκταση της αστικής  ζώνης στην περιοχή της Θουρίας

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου προσφεύγει ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Μετά» Βασίλης Τζαμουράνης για την μη υλοποίηση, όπως αναφέρει, της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας περί επέκτασης της αστικής  ζώνης στην περιοχή της Θουρίας.

Ακολουθεί το έγγραφο της προσφυγής:

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Μη υλοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας περί επέκτασης της αστικής  ζώνης στην περιοχή της Θουρίας»

ΠΡΟΣ: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Έχοντας την ευθύνη της εποπτείας για την τήρηση  της νομιμότητας των ΟΤΑ, σας ενημερώνω, ως επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαματας, ότι όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφο, δεν έχει τηρηθεί η εκ του Νόμου προβλεπόμενη διαδικασία για υλοποίηση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου!

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην απόφαση με αριθμό 13/2023 (25/01/2023) (ΑΔΑ: 90ΩΤΩΕΕ-7Χ5), που αφορούσε στην επέκταση της αστικής  ζώνης στην περιοχή της Θουρίας!

Σύμφωνα με το Νόμο, κύρια αρμοδιότητα του δημάρχου είναι η υλοποίηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Η ανωτέρω απόφαση έπρεπε να αποσταλεί στην αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες (εισήγηση της υπηρεσίας, απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου κτλ). για την επέκταση της αστικής ζώνης που αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στην εν λόγω περιοχή ,η οποία απέχει 1500 μέτρα από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου σήμερα καταλήγει η αστική συγκοινωνία.

Επειδή θεωρούμε ότι έχει παραβιαστεί ο Νόμος αιτούμεθα:

Α) Να προβείτε στις ενδεδειγμένες ενέργειες, ως εποπτεύων όργανο, έτσι ώστε άμεσα να γίνουν όλες οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες, για την προώθηση και υλοποίηση της απόφασης (υπ΄αριθμ. 13/2023)  του δημοτικού συμβουλίου Καλάμάτας.

Β) Να ελεγχθεί η περίπτωση παράβασης καθήκοντος των αρμοδίων οργάνων της διοίκησης του Δήμου  )κατά τα αντίστοιχα άρθρα του Νόμου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Μετά»

Βασίλης Τζαμουράνης