Στ. Θεοδωράκης: «Και ο Στάλιν έλεγε ότι η Σοβιετική Ένωση είναι η χώρα της χαράς»

theothorakis22«Τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που είχαν στήσει τραπεζάκια στο Σύνταγμα τις ημέρες των αγανακτισμένων, δεν είναι αυτοί που θα πουν στους Έλληνες τι θα κάνουν και πότε θα διαδηλώσουν». Αυτή την επισήμανση έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκδήλωση του Ποταμιού για την υπερφορολόγηση στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.

Αναφερόμενος στη συγκέντρωση της Τετάρτης στο Σύνταγμα, ο επικεφαλής του Κινήματος είπε ότι το Ποτάμι δεν θα φερθεί σαν τα παλιά κόμματα και δεν θα καπελώσει τις κινητοποιήσεις. Αρκετά στελέχη του βέβαια θα συμμετάσχουν για να στείλουν ένα μήνυμα ότι αυτή η κυβέρνηση “δεν μπορεί”.

Χαρακτηριστική ήταν και η φράση του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Κορκίδη, ο οποίος σχολιάζοντας την υπερφορολόγηση είπε ότι «ζούμε σε μια σφαίρα φορολογικής φαντασίας».

Αναφερόμενος στο θέμα των φόρων, ο Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε ότι η επιπλέον αύξηση των φόρων δεν έχει προσθέσει λεφτά στα δημόσια ταμεία αλλά απεναντίας έχει αφαιρέσει.

Μιλώντας για το συνεχιζόμενο αποκλεισμό του λιμανιού του Πειραιά, λόγω των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «δεν πρέπει να πυροβολούμε τα πόδια μας. Αρκετά είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η κυβέρνηση στην οικονομία και στην κοινωνία. Δεν θα πρέπει τα συνδικάτα να προσθέτουν προβλήματα αυτή τη στιγμή στη χώρα».

Καυτηριάζοντας τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, που λένε ότι «η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη», ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε πως «ο Στάλιν στα χρόνια της παντοκρατορίας του έλεγε ότι αυτό που ξεχωρίζει τη Σοβιετική Ένωση από τις άλλες χώρες είναι η χαρά».

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ποτάμι για το θέμα της υπερφορολόγησης, μίλησαν με συγκεκριμένα στοιχεία οι εισηγητές του Κινήματος Παναγιώτης Καρκατσούλης και Παναγιώτης Βλάχος. Όπως σχολίασε ο Παναγιώτης Βλάχος, «η άμεση συνέπεια της υπερφορολόγησης είναι ότι μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα και η δυνατότητα της μεσαίας τάξης να καταναλώνει, να ταξιδεύει, να μορφώνεται».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Καρκατσούλης περιέγραψε τον τρόπο που το κράτος και η κυβέρνηση χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς τους δημιουργώντας έναν στρατό υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρθηκε στις επιχειρήσεις και στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα πολλοί επιχειρηματίες από την Ελλάδα νοικιάζουν κατοικίες σε γειτονικές χώρες, έτσι ώστε να φαίνονται μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και να απολαμβάνουν μειωμένων συντελεστών φόρων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης, τόνισε ότι ο Σύλλογος δε διαθέτει την αίθουσα για εκδηλώσεις κομμάτων και εξήγησε ότι αυτό έγινε γιατί επρόκειτο για μια εκδήλωση που αφορούσε την υπερφορολόγηση και είχε συγκεκριμένα στοιχεία.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Διονύσης Βυθούλκας.

Άλλα σημεία του χαιρετισμού του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Ένας από τους λόγους που είμαστε εδώ είναι επειδή δεν έχουμε λεφτά. Αν είχαμε λεφτά, αυτό το φυλλάδιο που τυπώσαμε σε ελάχιστα αντίτυπα για τους μύθους και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, -για το οποίο έχουμε από παντού μόνο θετικά σχόλια- θα το τυπώναμε και θα το μοιράζαμε σε όλους τους Έλληνες. Γιατί έχουμε αποτυπώσει σε αυτά τα μικρά κείμενα, τα συνεχιζόμενα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα».

«Υπάρχουν περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον τουρισμό. Μιλώ για τα νησιά μας. Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο που βλέπουν πτώση στον τουρισμό τους κατά μέσο όρο 60%. Αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κεντρικές αποφάσεις της κυβέρνησης».

«Τα καταφέρνει καλά η κυβέρνηση μόνη της. Διαλύει μόνη της τη χώρα. Ας μην τη βοηθάμε κάποιοι. Τα μισά λεωφορεία της Αθήνας είναι στα αμαξοστάσια, στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι φρικτή. Ας μην προσθέτουμε προβλήματα με τις συμπεριφορές μας – αναφέρομαι σε κάποιους κλάδους των εργαζομένων».

«Κάθε μέρα καταθέτουμε μια ερώτηση. Για να μην τους μπερδέψουμε δεν τους κάνουμε όλες τις ερωτήσεις μαζί. Σε κάθε υπουργείο ζητάμε να μας πουν τι οργανισμούς εποπτεύουν, ποιους πληρώνουν και πόσο. Αντίστοιχα έχουμε κάνει μια ερώτηση στο ευρύτερο Πρωθυπουργικό γραφείο για να μάθουμε το κόστος αυτή τη στιγμή του Πρωθυπουργικού γραφείου. Πόσοι άνθρωποι, πόσοι μετακλητοί, πόσοι αποσπασμένοι υπάρχουν. Γιατί μιλάμε για κάποια εκατομμύρια στην κορυφή της πολιτικής. Εκατομμύρια που θα έπρεπε να τα είχαμε γλυτώσει και να μην τα σπαταλούσαμε στα πολιτικά πρόσωπα, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο κοντά στις άμεσες ανάγκες του κόσμου».