Συνάντηση με Στ. Πέτσα είχε ο Δημ. Καφαντάρης για την πορεία υλοποίησης ενταγμένων έργων του Δήμου Πύλου – Νέστορος σε Προγράμματα

Συνάντηση με το Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ και πρώην Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.
Τα θέματα της πορείας υλοποίησης των ενταγμένων έργων του Δήμου Πύλου – Νέστορος στα  Προγράμματα  «Τρίτης» ,  «Φιλοδημου   ΙΙ» , του ΠΔΕ και της ΣΑΕ του Υπουργείου Εσωτερικών , βρέθηκαν μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συζήτησης.
Ο Υπουργός αφού ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του για την πορεία  των ενταγμένων έργων δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αργή υλοποίησή τους και μάλιστα είπε ότι δεν θα διστάσει να απεντάξει  έργα τα οποία δεν έχουν ακόμα δημοπρατηθεί με ευθύνη των Δήμων.
Σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:
Η  διασφάλιση της πορείας υλοποίησης όλων των έργων που σχεδιάσαμε και αφήσαμε ,  ως Δημοτική Αρχή,  είναι μέλημά μας, γιατί το οφείλουμε στον τόπο μας, στα παιδιά μας.
( έργα ύδρευσης — Πετροχώρι , Χώρα , Κυνηγού , Μεθώνη , Χωματάδα , Περιβολάκια και Καλλιθέα — 3.900.000 ευρώ , ανέγερση νέου Γυμνασίου Λυκείου Κορώνης 6.000.00 ευρώ  , Βιολογικός καθαρισμός Κορώνης 8.000.000 ευρώ  , Αποκατάσταση και επανάχρηση πρώην Δημοτικών Σχολείων Ίκλαινας   και Μεσοχωρίου 770.000 ευρώ , ασφαλτόστρωση οδού Κουκουνάρα Σχοινόλακα 770.000 ευρώ , δίκτυα αποχέτευσης Κορυφάσιου και Αμπελοφύτου 3.500.000.ευρώ , Ύδρευση Μεσοχωριού 150.000 ευρώ , μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας παραλίας Μεθώνης 330.000 ευρώ, κατασκευή και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων 640,000  κλπ ) .

Ενώνουμε δυνάμεις για τον τόπο μας . Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.