Συνάντηση Στ. Αναστασόπουλου με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, κ. ΣέρκοΧαρουτουνιάν, συναντήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, παρουσία και του διευθύνοντα συμβούλου κ. Χατζηνικολάου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα.

Εσπεριδοειδή Πελοποννήσου

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν προβλήματα εσπεριδοειδών και την αντιμετώπισή τους,που έχουν διαπιστωθείστις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Λακωνίας και Κορινθίας, όπου πολύ γρήγορα οι ερευνητές του ΕΛΓΟ που ασχολούνται με το θέμα θα καταθέσουν στην Περιφέρεια σχετική πρόταση ενεργειών και δράσεων (ασθένειες, ποικιλίες κλπ.)

Αμπελοοινικός τομέας

Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε θέματα που αφορούν τον αμπελοοινικό τομέα και πιο συγκεκριμένα την πιθανή συνεργασία με την ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου). Η διεπαγγελματική οργάνωση ζητά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό καλλιεργειών και παραγωγής αμπελοοινικών προϊόντων, συγκριτικά με άλλες Περιφέρειες, να πάρει την πρωτοβουλία και να συντονίσει τις προσπάθειες για την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού. Τέλος στην ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε ότι θα απαιτηθεί η σε βάθος διερεύνηση και ιεράρχηση των διαρθρωτικών και λειτουργικών προβλημάτων της αμπελουργικής παραγωγής και της οινοποιίας.

ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας στους όμορους νομούς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο οποίος τυχαίνει να διαχειρίζεται παρόμοια θέματα και ως καθηγητής του γεωπονικού πανεπιστημίου, ενημέρωσε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα αλλά μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ ΕΛΓΟ Δήμητρας και Περιφέρειας Πελοποννήσου.