Σύλλογος Γονέων: 70 κενές ώρες την εβδομάδα στο Γυμνάσιο-ΛΤ Λαιμού. “Το ποτήρι ξεχείλισε!”

O Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Λαιμού στηρίζει την κατάληψη των μαθητών για τα κενά που υπάρχουν σε καθηγητές, κενά που αθροίζονται πάνω από 70 ώρες την εβδομάδα.

Επίσης, ζητά από τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλα μέσα τις επόμενες μέρες και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα από την έναρξη των μαθημάτων της φετινής χρονιάς και στο Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις Λαιμού υπάρχουν ακόμα κενά που αθροίζουν σε πάνω από 70 ώρες την εβδομάδα, περισσότερες από το ¼ των συνολικών ωρών. Αυτό είναι απαράδεκτο και εξευτελιστικό για μας και τα παιδιά μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Κάθε χρόνο η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών που είναι τοποθετημένοι στο σχολείο μας φεύγουν με διάφορους τρόπους και για διάφορους λόγους δημιουργώντας ένα πελώριο κενό για το οποίο γίνεται αγώνας δρόμου να καλυφθεί. Άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο πετυχημένος.

Εφέτος, έχει περάσει ένας από τους επτά μήνες διδασκαλίας και μένει ακόμα να συμπληρωθεί το ¼ των ωρών διδασκαλίας. Ιδίως στις φυσικές επιστήμες (φυσική, Βιολογία, Χημεία) υπάρχουν σχεδόν 30 ώρες κενό και άλλες 10 στα μαθηματικά. Οι μαθητές της 3ης Λυκείου με θετική ή τεχνολογική κατεύθυνση μπαίνουν αύριο στον δεύτερο χαμένο μήνα μαθημάτων, όμως στο τέλος της χρονιάς θα δώσουν εξετάσεις με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους συμμαθητές τους από όλη τη χώρα.

Στην ακριτική μας περιοχή που η δημόσια παιδεία είναι η μόνη διαθέσιμη παιδεία καθώς δεν υπάρχουν ούτε ιδιωτικά σχολεία ούτε φροντιστήρια ζητούμε και απαιτούμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα από το υπουργείο παιδείας.

Τα παιδιά μας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κατάληψη. Μια κατάληψη με στόχο να κάνουνε μάθημα. Στηρίζουμε τον αγώνα τους και τους ζητάμε να τον συνεχίσουν με άλλα μέσα τις επόμενες μέρες και μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ζητάμε:

*             Άμεση κάλυψη όλων των κενών στο σχολείο μας.

*             Κόφτη στις αναχωρήσεις καθηγητών από ένα σχολείο.

Σε καμία περίπτωση η διαδικασία αποσπάσεων, μετακινήσεων, αδειών κλπ δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30% του προσωπικού ενός σχολείου.