Την διατήρηση του Γιώργου Μπέζου στη θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ζητάει με επιστολή του ο πρόεδρος του συλλόγου τρίτεκνων οικογενειών Ν. Μεσσηνίας Χρήστος Κορομηλάς τονίζοντας ότι αποτελεί μια επιλογή ευθύνης και επιστέγασμα της δουλειάς του στο ίδρυμα τα τελευταία χρόνια.
Στην επιστολή του ο κ. Κορομηλάς αναφέρει:
«Ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας και εγώ προσωπικά από την θέση του πρόεδρου με αφορμή την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα ήθελα να εξάρω την μέχρι τώρα σημαντικότατη προσφορά του κου Γεωργίου Μπέζου και να ζητήσω από την πολιτεία την διατήρηση στη θέση του μέχρι πρότινος Διοικητού καθώς τα όσα κατάφερε το διάστημα που ήταν στη θέση αυτή δεν έχουν προηγούμενο όχι μόνο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας αλλά και για τα Νοσοκομεία περιφερειακά και κεντρικά σε όλη την Ελλάδα.
Ο κος Μπέζος κατάφερε στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία να δώσει τη λύση στην εξίσωση της παροχής των ίδιων με το παρελθόν υπηρεσιών προς τους πολίτες με όλο και συρρικνωμένους προϋπολογισμούς. Με την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ και την προώθηση έργων όπως εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων, παραγωγή οξυγόνου ιατρικής χρήσης, φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγαστρα του πάρκινγκ και αντικατάσταση λαμπτήρων, το νοσοκομείο Καλαμάτας μπόρεσε σε λίγο διάστημα να εξοικονομεί περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για τις λειτουργικές του δαπάνες.
Το πρώτο βήμα έγινε με την εγκατάσταση ηλιοθερμικών συστημάτων για τη θέρμανση των χώρων του και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης που κατέστησε τη μονάδα υγείας της Καλαμάτας το πρώτο «πράσινο» νοσοκομείο της χώρας. Άλλωστε για το συγκεκριμένο έργο το νοσοκομείο βραβεύτηκε στην εκδήλωση των «Enviromental Award 2014».
Βασική ιδέα για την έναρξη του έργου ήταν η εκμετάλλευση της άφθονης ηλιακής ενέργειας, λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας της περιοχής της Καλαμάτας ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και είχε συνολικό προϋπολογισμό 504.300 ευρώ. Τα οφέλη του συστήματος όπως εκτιμώνται είναι: ετήσια εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση της ποσότητας πετρελαίου που προμηθεύεται το νοσοκομείο κατά 250.000-300.000 ευρώ, από τις περίπου 750.000 ευρώ που δαπανούσε ετησίως προ του έργου το νοσοκομείο. Ενεργειακή εξοικονόμηση 1.615.411 KWh θερμότητας σε ένα έτος. Και δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 546,2 τόνους ετησίως. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, από το έργο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας, αναμένεται συνολική ενεργειακή εξοικονόμηση που εκτιμάται συντηρητικά στο 38,3% της σημερινής κατανάλωσης σε πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα ή περίπου 350.000 ευρώ ετησίως.
Το Νοσοκομείο Καλαμάτας παράγει και καλύπτει από μόνο του τις ανάγκες σε οξυγόνο ιατρικής χρήσης, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό σε ετήσια βάση 400.000 ευρώ και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς υγειονομικούς σχηματισμούς στη χώρα.
Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 5.000.000 ευρώ και ειδικότερα η βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το βάψιμο των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου και τη μόνωση των δωμάτων της οροφής, η αναδιαρρύθμιση του ισογείου του Νοσοκομείου Καλαμάτας και η αντικατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.
Κλείνοντας θα ήθελα να υπογραμμίσω πως το έργο μιλάει από μόνο του και η διατήρηση του κου Μπέζου στη θέση του Διοικητή αποτελεί μια επιλογή ευθύνης και επιστέγασμα της δουλειάς του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τα τελευταία χρόνια.»