Την πίτά του έκοψε το Μανιατάκειον Ίδρυμα

Την πίτα του έκοψε το Σάββατο το βράδυ το Μανιατάκειον Ίδρυμα, στο “Pharae Palace” στην Καλαμάτα και το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, αφού είχε προηγηθεί και συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου είναι μέλος.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η διευθύντρια του Ιδρύματος Βίκυ Ιγγλέζου, εκφράζοντας τη χαρά για την ευκαιρία που δόθηκε για μια εκδήλωση που γίνεται μετά από 3 χρόνια απαγορεύσεων, λόγω της πανδημίας του covid.

Στο βήμα ανέβηκε πρώτη η Ελένη Ταγωνίδη – Μανιατάκη, η οποία παραφράζοντας τον τίτλο γνωστού βιβλίου, απηύθυνε το ερώτημα “Γιατί η Κορώνη”; Εξήγησε πως η Κορώνη αποτελεί σημείο αναφορά για την ίδια και το σύζυγό της Δημήτρη Μανιατάκη, κομμάτι πολύ σημαντικό για την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας ολόκληρης. Ανακοίνωσε πως στο εξής στην Κορώνη θα βρίσκεται η έδρα του Ιδρύματος και πως από αυτό το “σπίτι” θα συνεχίσει την πορεία της η δράση της περιοχής ως Εμβληματική Κοινότητα για τη Μεσογειακή Διατροφή. Η ίδια αναφέρθηκε ακόμη στη σχέση του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία, η οποία στο εξής θα ενισχυθεί. Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, υπενθύμισε τις πιο σημαντικές στιγμές – εκδηλώσεις του Ιδρύματος, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία του Κάστρου Κορώνης μέσα στο χρόνο, αλλά και για την ανέγερση του νέου γυμνασίου – λυκείου. Η αντιπρόεδρος ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για τη συνεργασία, αλλά και τους επιστήμονες που με διάφορους τρόπους στηρίζουν στις δράσεις και το όραμα του Μανιατακείου.

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, τον οποίο όλοι παρακολούθησαν με αδιάλειπτο ενδιαφέρον, ήταν ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, ο οποίος μίλησε για την “Κλιματική κρίση τώρα και στο μέλλον – η περίπτωση της Μεσσηνίας”.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας, το φλουρί της οποίας έπεσε στο Μανιατάκειον Ιδρυμα, και η βραδιά έκλεισε με δείπνο.