Τον διοικητή του Νοσοκομείου Μεσσηνίας πάνε να μπλέξουν στον προεκλογικό αγώνα στον Δήμο Μεσσήνης

iatreioΕ­πι­στο­λή προς τον δι­οι­κη­τή του Νο­σο­κο­μεί­ου Μεσ­ση­νί­ας Γι­ώρ­γιο Μπέ­ζο α­πέ­στει­λε ο δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Στά­θης Α­να­στα­σό­που­λος σχε­τι­κά με το θέ­μα που δη­μι­ουρ­γή­θη­κε με την λει­τουρ­γί­α του πε­ρι­φε­ρεια­κού ι­α­τρεί­ου Λογ­γά.

Την ε­πι­στο­λή την έ­στει­λε ο κ. Α­να­στα­σό­που­λος για­τί ο υ­πο­ψή­φιος δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Γι­ώρ­γος Τσώ­νης, ε­πι­σκέ­φθη­κε το δι­οι­κη­τή του Νο­σο­κο­μεί­ου κ. Μπέ­ζο, στο γρα­φεί­ο του και του έ­θε­σε το θέ­μα του κλει­σί­μα­τος του Κέν­τρου Ε­φη­με­ρί­ας Λογ­γά, το τε­λευ­ταί­ο 9μηνο, με­τα­φέ­ρον­τας τη δυ­σα­ρέ­σκεια των κα­τοί­κων της πε­ρι­ο­χής γι’ αυ­τήν την κα­τά­στα­ση, κα­θι­στών­τας, πα­ράλ­λη­λα, ε­πι­τα­κτι­κή α­νάγ­κη της ά­με­σης ε­πα­να­λει­τουρ­γί­ας του.

Στην α­πάν­τη­σή του ο κ. Μπέ­ζος, ε­ξέ­φρα­σε τη λύ­πη του για την κα­τά­στα­ση, για την ο­ποί­α, ό­πως εί­πε στον κ. Τσώ­νη δεν εί­χε κα­μί­α σχε­τι­κή ε­νη­μέ­ρω­ση, δι­α­βε­βαι­ώ­νον­τάς τον ό­τι θα ε­πι­λη­φθεί του θέ­μα­τος και θα πρά­ξει ό­τι εί­ναι αν­θρω­πί­νως δυ­να­τόν για την ά­με­ση ε­πα­να­λει­τουρ­γί­α του Κέν­τρου Ε­φη­με­ρί­ας Λογ­γά.

Ο κ. Α­να­στα­σό­που­λος κα­λεί στην ε­πι­στο­λή του τον κ. Μπέ­ζο να α­πο­κα­τα­στή­σει την α­λή­θεια για­τί ό­πως α­να­φέ­ρει ο δή­μαρ­χος της Μεσ­σή­νης ό­τι εί­χε ε­νη­με­ρω­θεί ε­πα­νει­λημ­μέ­να α­πό την δη­μο­τι­κή αρ­χή για τις ελ­λεί­ψεις που υ­πάρ­χουν ό­χι μό­νο σε αυ­τό το πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο αλ­λά και σε άλ­λα.

Α­κο­λου­θεί η ε­πι­στο­λή του κ. Α­να­στα­σό­που­λου:

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Λει­τουρ­γί­α Πε­ρι­φε­ρεια­κών Ι­α­τρεί­ων Δή­μου Μεσ­σή­νης»

κ. Δι­οι­κη­τά,

Κα­τά και­ρούς σας έ­χου­με ε­νη­με­ρώ­σει προ­φο­ρι­κώς και εγ­γρά­φως για τα προ­βλή­μα­τα που πα­ρου­σι­ά­ζον­ται στη λει­τουρ­γί­α των Πε­ρι­φε­ρεια­κών Ι­α­τρεί­ων του Δή­μου μας.

Συγ­κε­κρι­μέ­να τα προ­βλή­μα­τα αυ­τά κα­τα­γρά­φον­ται ως κά­τω­θι:

1.    Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Α­ρι­στο­μέ­νη : δεν υ­πάρ­χει ια­τρός (λει­τουρ­γεί κά­θε Πέμ­πτη).

2.    Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Α­βρα­μιού : δεν υ­πάρ­χει ια­τρός, έρ­χε­ται το κα­λο­καί­ρι.

3.    Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Μη­λί­τσας : δεν υ­πάρ­χει ια­τρός (δεν έ­χει προ­κη­ρυ­χτεί α­κό­μη θέ­ση).

4.    Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Μά­νε­ση: δεν υ­πάρ­χει ια­τρός

5.    Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Πε­λε­κα­νά­δας : υ­πάρ­χει έ­νας ια­τρός

6.    Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Πε­τα­λι­δί­ου: υ­πάρ­χει έ­νας ια­τρός

7.    Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Πλα­τα­νό­βρυ­σης: δεν υ­πάρ­χει ια­τρός

8.    Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Τρι­κόρ­φου: δεν υ­πάρ­χει ια­τρός

9.    Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Εύ­ας : υ­πάρ­χει μια ια­τρός γε­νι­κής ι­α­τρι­κής.

10.  Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Αν­δρού­σας: α­που­σιά­ζουν και οι δύ­ο ια­τροί λό­γω μη­τρό­τη­τας (λει­τουρ­γεί κά­θε Πέμ­πτη).

11.    Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Λογ­γά : δεν υ­πάρ­χει ια­τρός πα­ρό­λο που υ­πάρ­χουν δύ­ο θέ­σεις σε αυ­τό, κα­λύ­πτε­ται α­πό τις ε­φη­με­ρί­ες άλ­λων ι­α­τρεί­ων Κο­ρώ­νης, Χα­ρο­κο­πιού και Πε­τα­λι­δί­ου.

12.  Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Χα­τζή: υ­πάρ­χουν δύ­ο ια­τροί

13.  Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Βα­λύ­ρας : υ­πάρ­χει έ­νας ια­τρός.

14.  Πε­ρι­φε­ρεια­κό ι­α­τρεί­ο Μαυ­ρο­μα­τί­ου Ι­θώ­μης : υ­πάρ­χει έ­νας ια­τρός

Ι­δι­αί­τε­ρα για το Πε­ρι­φε­ρεια­κό Ι­α­τρεί­ο Λογ­γά, σας έ­χου­με ε­νη­με­ρώ­σει με την α­πό 5/12/2013 ε­πι­στο­λή μας, με αρ. πρωτ. 43119, στην ο­ποί­α ε­πι­συ­νά­πτον­ται υ­πο­γρα­φές 400 κα­τοί­κων της πε­ρι­ο­χής οι ο­ποί­οι ζη­τούν την ά­με­ση ε­πί­λυ­ση των κά­τω­θι προ­βλη­μά­των, ή­τοι:

α) μό­νι­μο α­γρο­τι­κό για­τρό στο Π.I. Λογ­γάς, β) α­σθε­νο­φό­ρο ό­λο το 24ωρο, γ) νο­σο­κό­μα για το Π.I. Λογ­γάς και  δ) κα­θα­ρί­στρια.

Για τα α­νω­τέ­ρω προ­βλή­μα­τα πα­λαι­ό­τε­ρα ως δη­μο­τι­κή αρ­χή προς ε­σάς αλ­λά και τον αρ­μό­διο υ­πουρ­γό, έ­χου­με εκ­φρά­σει την έν­το­νη δι­α­μαρ­τυ­ρί­α μας αλ­λά και την α­νη­συ­χί­α μας για την ε­πί­λυ­σή τους.

Εί­ναι α­δι­α­νό­η­το να ε­νη­με­ρω­νό­μα­στε α­πό τα ΜΜΕ ό­τι ε­σείς ως Δι­οι­κη­τής Νο­σο­κο­μεί­ου Κα­λα­μά­τας και υ­πεύ­θυ­νος για τη λει­τουρ­γί­α των πε­ρι­φε­ρεια­κών και α­γρο­τι­κών ι­α­τρεί­ων του Νο­μού, δεν έ­χε­τε ε­νη­μέ­ρω­ση για την κα­τά­στα­ση που έ­χει ε­δώ και δύ­ο πε­ρί­που χρό­νια δι­α­μορ­φω­θεί στον το­μέ­α της πρω­το­βάθ­μιας πε­ρί­θαλ­ψης και ει­δι­κό­τε­ρα για την ΤΚ Λογ­γάς. Άλ­λω­στε και ο πρό­ε­δρος της το­πι­κής κοι­νό­τη­τας Ι­ω­άν­νης Γάλ­λος έ­χει πολ­λές φο­ρές εγ­γρά­φως και προ­φο­ρι­κώς, ε­νη­με­ρώ­σει για το πρό­βλη­μα στο Π.Ι. Λογ­γά.

Με δε­δο­μέ­νη την κα­λή συ­νερ­γα­σί­α μας ό­λα αυ­τά τα χρό­νια, υ­πο­στη­ρί­ξα­με τις δρά­σεις με­λε­τη­τι­κής ω­ρί­μαν­σης για την α­να­βάθ­μι­ση του Κέν­τρου Υ­γεί­ας Μεσ­σή­νης κα­θώς και του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Ι­α­τρεί­ου Πε­τα­λι­δί­ου, του ο­ποί­ου θα ξε­κι­νή­σει ά­με­σα η υ­λο­ποί­η­ση.

Θε­ω­ρού­με ό­τι πρέ­πει να α­πο­κα­τα­στή­σε­τε την α­λή­θεια και να μην πα­ρα­συρ­θεί­τε α­πό σκο­πι­μό­τη­τες της προ­ε­κλο­γι­κής πε­ρι­ό­δου, συ­νε­χί­ζον­τας την πο­λύ ση­μαν­τι­κή προ­σπά­θεια στη δι­οί­κη­ση του Νο­σο­κο­μεί­ου Κα­λα­μά­τας.

Κλεί­νον­τας να υ­πο­γραμ­μί­σω ό­τι πα­ρά τις οι­κο­νο­μι­κές δυ­σκο­λί­ες συ­νερ­γα­στή­κα­με ά­ψο­γα, ό­χι μό­νο στην εκ­πό­νη­ση με­λε­τών αλ­λά και στον ε­ξο­πλι­σμό πε­ρι­φε­ρεια­κών και α­γρο­τι­κών ι­α­τρεί­ων σε Η/Υ και πα­ρο­χή internet, ώ­στε να εί­ναι δυ­να­τή η η­λε­κτρο­νι­κή συν­τα­γο­γρά­φη­ση και η ε­ξυ­πη­ρέ­τη­ση των δη­μο­τών μας.