Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας

3 nipiagogioΣυμ­φω­νη­τι­κό υ­πέ­γρα­ψαν σή­με­ρα ο Δή­μαρ­χος και ο νό­μι­μος εκ­πρό­σω­πος του α­να­δό­χου, ό­σον α­φο­ρά στο έρ­γο «Α­νέ­γερ­ση κτη­ρί­ου για το 3ο Νη­πι­α­γω­γεί­ο Κα­λα­μά­τας». Το κτή­ριο θα κα­τα­σκευα­σθεί σε οι­κό­πε­δο που βρί­σκε­ται ε­πί των ο­δών Με­γά­λου Α­λε­ξάν­δρου και Σο­φο­κλέ­ους (Ο.Τ.106). Ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός με­λέ­της ή­ταν 715.296 ευ­ρώ με το ΦΠΑ και ο α­νά­δο­χος Ι. Κα­φί­ρης και Σί­α ΟΕ προ­σέ­φε­ρε έκ­πτω­ση 41,21%.

Το κτή­ριο που θα α­νε­γερ­θεί θα εί­ναι ι­σό­γει­ο χω­ρίς υ­πό­γει­ο και θα πε­ρι­λαμ­βά­νει: δύ­ο αί­θου­σες δι­δα­σκα­λί­ας, αί­θου­σα α­νά­παυ­σης, αί­θου­σα πολ­λα­πλών χρή­σε­ων, χώ­ρο συγ­κέν­τρω­σης και υ­πο­δο­χής νη­πί­ων – γο­νέ­ων, χώ­ρους υ­γι­ει­νής. Ε­πί­σης, θα δι­α­θέ­τει κου­ζί­να, α­πο­θη­κευ­τι­κό χώ­ρο, λε­βη­το­στά­σιο και α­πο­θή­κη καυ­σί­μων. Στα ό­ρια του οι­κο­πέ­δου θα κα­τα­σκευα­σθεί πε­ρί­φρα­ξη με σι­δη­ρά κιγ­κλι­δώ­μα­τα, θα γί­νει πλα­κό­στρω­ση βο­ρεί­ως και α­να­το­λι­κώς του κτη­ρί­ου, θα κα­τα­σκευα­σθεί σκάμ­μα με άμ­μο και θα φυ­τευ­θούν δέν­τρα στην πε­ρί­με­τρο του οι­κο­πέ­δου.

Η συ­νο­λι­κή ε­πι­φά­νεια δό­μη­σης εί­ναι 384,39 τε­τρ. μέ­τρα. Η ε­πι­φά­νεια του οι­κο­πέ­δου εί­ναι 1579,582 τε­τρ. μέ­τρα.

Υ­πεν­θυ­μί­ζε­ται πως το οι­κό­πε­δο πα­ρα­χω­ρή­θη­κε – με ε­νέρ­γει­ες του Δή­μου – α­πό το κρά­τος.

Για την κα­τα­σκευ­ή δι­δα­κτη­ρί­ων, έ­χουν ε­πι­λε­γεί υ­λι­κά, οι προ­δι­α­γρα­φές των ο­ποί­ων ε­ξα­σφα­λί­ζουν την υ­ψη­λή ποι­ό­τη­τα, αν­το­χή, α­σφά­λεια, εί­ναι οι­κο­λο­γι­κά και δι­α­θέ­τουν τα α­νά­λο­γα πι­στο­ποι­η­τι­κά.

Η με­λέ­τη του έρ­γου πε­ρι­λαμ­βά­νει:

• τον τρό­πο ε­κτέ­λε­σης ό­λων των οι­κο­δο­μι­κών ερ­γα­σι­ών που α­παι­τούν­ται, σύμ­φω­να με την ε­ξέ­λι­ξη της τε­χνο­λο­γί­ας και της ε­πι­στή­μης

• τις προ­δι­α­γρα­φές ό­λων των υ­λι­κών που έ­χουν ε­πι­λε­γεί σύμ­φω­να με τη με­λέ­τη.

Οι ερ­γα­σί­ες η­λε­κτρο­μη­χα­νο­λο­γι­κών πε­ρι­λαμ­βά­νουν ό­λες τις α­ναγ­καί­ες εγ­κα­τα­στά­σεις για τη λει­τουρ­γί­α του Νη­πι­α­γω­γεί­ου, οι ο­ποί­ες εί­ναι:

– Ύ­δρευ­σης

– Α­πο­χέ­τευ­σης

– Ι­σχυ­ρών και Α­σθε­νών Ρευ­μά­των

– Θε­με­λια­κής γεί­ω­σης και Α­λε­ξι­κέ­ραυ­νου

– Μη­χα­νι­κού Α­ε­ρι­σμού

– Θέρ­μαν­σης.