Φαββατάς: Οικονομικό σκάνδαλο 2.300.000 ευρώ ετοιμάζεται να διαπράξει η δημοτική αρχή Καλαμάτας στο όνομα της ένταξης των Ρομά

  “Οικονομικό σκάνδαλο 2.300.000 ευρώ ετοιμάζεται να διαπράξει η δημοτική αρχή Καλαμάτας στο όνομα της ένταξης των Ρομά και που θα κληθεί να πληρώσει ξανά ο Έλληνας φορολογούμενος.” Αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης  Δημήτρης Φαββατάς, σε ανάρτησή του  στα sosial media, σχετικά με την μετεγκατάσταση των Ρομά της Αγίας Τριάδος στην Μπιρμπίτα.
Ο κ. Φαββατάς επισημαίνει ότι “ο νέος σχεδιασμός, χωρίς να υπάρχει καμία εθνική στρατηγική για την μετεγκατάσταση 64 οικογενειών στα 60 από τα 120 στρέμματα στο χώρο της Μπιρμπίτας έχει κριθεί από συναρμόδιους φορείς και υπουργεία ακατάλληλος και μάλιστα μέχρι και σήμερα απασχολεί της δικαστικές αρχές.”
Αναλυτικά η ανάρτηση:
Οικονομικό σκάνδαλο 2.300.000 ευρώ ετοιμάζεται να διαπράξει η δημοτική αρχή Καλαμάτας στο όνομα της ένταξης των Ρομά και που θα κληθεί να πληρώσει ξανά ο Έλληνας φορολογούμενος.
Μπιρμπιτα δύο: νέος σχεδιασμός, δίχως καμία εθνική στρατηγική για μετεγκατάσταση 64 οικογενειών στα 60 από τα 120 στρέμματα στο χώρο της μπιρμπιτα που πολλάκις έχει κριθεί από συναρμόδιους φορείς και υπουργεία ακατάλληλος και μάλιστα μέχρι και σήμερα απασχολεί της δικαστικές αρχές.
Ο δήμος Καλαμάτας διαχρονικά με δική του ευθύνη έχει στα όρια του 13 καταυλισμούς με Ρομά χωρίς να έχει φροντίσει για την εφαρμογή τόσο του Συντάγματος όσο και των σχετικών νομοθετημάτων, εκείνων δηλαδή των εργαλείων που θα βοηθούσαν στην ένταξη του συγκεκριμένου πληθυσμού, ώστε να είχαν αποφευχθεί τόσα χρόνια όλα τα προβλήματα διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης.
Σήμερα η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να ξοδέψει 2.300.000 ευρώ για να μεταφέρει από την Αγία Τριάδα στη μπιρμπιτα 64 οικογένειες.
Έχει ξεχάσει πάραυτα τους άλλους 12 καταυλισμούς και φυσικά δεν έχει να πει κάτι στους κατοίκους εκείνους που υφίστανται κάθε παραβατική πράξη των Ρομά σε βάρος τους αφού το ρόλο της πάταξης έχει αναλάβει η αστυνομία.
Ο πληθυσμός των Ρομά είναι πραγματικός και όχι αόρατος ζει δίπλα μας ζει ανάμεσα μας άνισα αφού και αυτοί είναι Έλληνες πολίτες.
Μάλιστα απολαμβάνουν μόνο προνόμια αφού δεν ανταποκρίνονται σε καμία φορολογική η κοινωνική υποχρέωση.
Η πολιτεία όφειλε και φρόντισε με τις εθνικές στρατηγικές ένταξης των Ρομά καθώς και όλα τα νομοθετικά και χρηματοδοτικά εργαλεία, οι δήμοι που έχουν το πρόβλημα να το λύσουν.
Παρ όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Οι λόγοι αφορούν ποικιλοτρόπως στο βαθύ κράτος που στο όνομα της ένταξης των Ρομά και σε βάρος του ελληνικού λαού έχουν στήσει το δικός τους γλέντι.
Διαβάσαμε πρόσφατα σε ένα δελτίο τύπου ότι προχωρά η μελέτη για την μετεγκατάσταση του καταυλισμού της Αγίας Τριάδας στη μπιρμπιτα.
Άραγε η συγκεκριμένη μελέτη έχει καινούργια δεδομένα που θα μπορεσουν να ακυρώσουν όλες τις προηγούμενες μελέτες και γνωμοδοτήσεις περί ακαταλληλότητας;
Ο δήμαρχος Καλαμάτας το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να ενημερώσει συνολικά όχι μόνο για τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας αλλά και για τους υπόλοιπους.
Οφείλει να απαντήσει συγκεκριμένα στα εξής:
• Η απογραφή του πληθυσμού έχει ασφαλιστικές δικλείδες;
Οι οικογένειες είναι κάτοικοι και δημότες Καλαμάτας;
Έχουν δικά τους οικόπεδα;
• Ο σχεδιασμός πάνω σε πια εθνική στρατηγική στηρίζεται;
• Με τους λοιπούς καταυλισμούς τι σχέδιο έχουν;
• Πως θα προσπεράσουν όλες τις γνωμοδοτήσεις περί ακαταλληλότητας της Μπιρμπιτα και του μεγάλου σκανδάλου που κόστισε στον ελληνικό λαό εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;
Μερικά από τα ερωτήματα που ο δήμος οφείλει να απαντήσει…
Τα υπόλοιπα είναι θέμα εισαγγελικών αρχών.
Εάν δεν το κάνει τότε οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα πρέπει να επέμβουν για μη εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων…..