«Ξεπερασμένο από την εποχή και καταστροφικό στο περιεχόμενό του» χαρακτήρισε το εργασιακό νομοσχέδιο ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «αποθρασυμένη εκδοχή της εσωτερικής υποτίμησης μέσω της διάλυσης της εργασίας, που εφάρμοσε η ΝΔ πριν μια δεκαετία και είχε ως αποτέλεσμα την αφαίμαξη του παραγωγικού ιστού της χώρας από 500.000 νέους ανθρώπους με πτυχία και προσόντα».
«Η επιτάχυνση της ανάπτυξης δεν έρχεται από το ξεθεμελίωμα των ρυθμίσεων στην οικονομία, αλλά από την ισχυροποίησή τους» επισήμανε ο βουλευτής, τονίζοντας ότι «η εξατομίκευση της σχέσης εργαζόμενου – εργοδότη και η διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών με τη μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ανεξάρτητη αρχή είναι οι πιο κρίσιμες, ιδεολογικά φορτισμένες παρεμβάσεις του νομοσχεδίου.». «Εμείς θεωρούμε την εργασία κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης» αντιπαρέβαλε, κάνοντας λόγο για «μείωση του χρόνου εργασίας και αύξηση του κατώτατου μισθού».
Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε «οργουελικού τύπου», την επικοινωνιακή προσπάθεια από την μεριά της κυβέρνησης για να παρουσιαστεί το μαύρο του νομοσχεδίου ως άσπρο. Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «υπάρχει ανάγκη ουσιαστικής ρύθμισης στην τηλεργασία, στην εργολαβική εργασία, στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, στους εργαζόμενους σε τεχνολογικές πλατφόρμες».
«Την στιγμή που ο πλανήτης αναζητεί μια προοδευτική απάντηση στο κοινωνικό ζήτημα της εποχής μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει μια Ελλάδα με συμπιεσμένουςμισθούς, διαλυμένα ωράρια, δίχως μηχανισμούς προστασίας και εργασιακά δικαιώματα. Μια Ελλάδα που θα έχει τον ρόλο της ειδικής οικονομικής ζώνης στον νέο διεθνή καταμερισμό» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.