Ψαριανός: «Όποιος δεν γουστάρει σηκώνεται και φεύγει…»

Την οργή του βουλευτή του Ποταμιού Γρηγόρη Ψαριανού προκάλεσαν οι δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως τον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι «το κόμμα ολοκλήρωσε την αυτόνομη πορεία του».

psarianosΥπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, δήλωσε πως «η προοπτική αυτόνομης πορείας γύρω από την οποία συστρατευτήκαμε όλοι δεν υφίσταται πια. Το Ποτάμι δεν μπορεί πλέον να δυναμώσει περεταίρω και να κινηθεί μόνο του».

Ο Ψαριανός με ένα σχόλιο-δηλητήριο για τον συνάδελφό του στο Ποτάμι είπε πως «όποιος δεν γουστάρει σηκώνεται και φεύγει..». Ειδικότερα, μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», ο κ. Ψαριανός ανέφερε: «Ο κατάλληλος να μιλήσει για το Ποτάμι τώρα είναι ή ο Σταύρος Θεοδωράκης ή ο Χάρης Θεοχάρης. Η συζήτηση όλη ξεκίνησε από τις τοποθετήσεις σε δύο διαφορετικές μάλιστα συνεντεύξεις του κ. Θεοχάρη. Μάλιστα η αποστροφή ότι “το Ποτάμι τελείωσε” και επίσης ότι “θα πάω στο συνέδριο να καταγγείλω” εγώ αν ήμουνα σε ένα οποιοδήποτε παλιό κόμμα ή σε ένα κίνημα τι νόημα έχει να πάω στο συνέδριο να καταγγείλω, αν έχω αποφασίσει ότι για μένα τέλειωσε; Όταν τελειώνει κάτι μέσα σου σηκώνεσαι και φεύγεις. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο προκαλεί  βέβαια μια αναταραχή εσωτερική εν όψει συνεδρίου».

Πάντως, ο ίδιος απέκλεισε θέμα διαγραφής του κ. Θεοχάρη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Διαγραφές έκανε ο Κ. Κολιγιάννης, ο Α. Παπανδρέου, το πολιτικό γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, πιο εκσυγχρονιστικές διαγραφές έκανε ο Φ. Κουβέλης αλλά το να πεις ότι διαγράφω τον τάδε επειδή δεν ψήφισε αυτό ή επειδή διαφώνησε με εκείνο αυτά τα συζητάς πολιτικά και λύνονται πολιτικά. Άρα δεν υπάρχει».

Παράλληλα, ο κ. Ψαριανός τόνισε ότι το Ποτάμι «δεν έγινε  ούτε για να παίρνει  3% και να ζει με μια αγωνία αν θα έχει 2,5% ή 3,5% ούτε για να κυβερνήσει τη χώρα. Το Ποτάμι συγκροτήθηκε σαν κάτι καινούργιο, σαν μια φρεσκαδούρα στο χώρο της πολιτικής για να προκαλέσει την συμπαράταξη δυνάμεων που έχουν κοινούς στόχους. Μακριά από διάφορα κλισέ, από συντεχνίες και  από τσιτάτα. Αν είχαμε κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις από το 2010 τώρα θα συζητούσαμε για τα προβλήματα άλλων χωρών αλλά δεν κάναμε τίποτα».

thecaller.gr