«Ζητώ από όλους εσάς να προχωρήσουμε μαζί και να κάνουμε τη Δημοκρατική Παράταξη μεγάλη, ισχυρή και γενναία, με μια συλλογικότητα ριζοσπαστική ώστε να εμπνεύσουμε τις επόμενες γενιές. Να δώσουμε λύσεις στην πατρίδα μας και να νιώσουν οι επόμενοι ότι αυτό που κάνουμε δεν αφορά μόνο εμάς, εσάς αλλά πάνω από όλα τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας». Επεσήμανε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης χθες στην ομιλία του στην Καλαμάτα.
«Εάν εμείς δεν ανατάξουμε το χώρο μας τότε θα παγιωθεί ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δεν θα προσφέρει στον ελληνικό λαό λύσεις αλλά διχόνοια, διχασμό, ακρότητες. Να αντισταθούμε σε όσους επιδιώκουν μια κατακερματισμένη κοινωνία που θα γερνάει, θα έχει πολύ μεγάλα αδιέξοδα και θα βλέπει τα παιδιά της να φεύγουν προς το εξωτερικό» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλία του.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τους πολίτες να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν δύναμη αλλαγής. «Οταν η Δημοκρατική Παράταξη δεν είναι ισχυρή, δεν υπάρχει και θεματοφύλακας σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών. Γι’ αυτό ή τώρα ή ποτέ».
Αναφερόμενος στο ενιαίο κόμμα που πρέπει να δημιουργηθεί τόνισε ότι βασική προϋπόθεση είναι η ηθική και πολιτική ενότητα της παράταξης.
«Δεν θα πάμε στις εκλογές για να μοιράσουμε τα ιμάτια της εξουσίας σε παλιούς πρωταγωνιστές για να νιώθουν ότι είναι εντός του παιχνιδιού χωρίς να έχουν καμία αξία. Ούτε ο λαός θα επικροτήσει κάτι τέτοιο. Ο λαός θέλει την ενότητα του ’74 και του ’81: πολιτική, συναισθηματική, ιδεολογική. Θέλει μια νέα συλλογικότητα χωρίς πρίγκιπες και πριγκιπάτα.
Γι’ αυτό πρέπει να φτιάξουμε σε ένα θεσμικό κόμμα, δηλαδή τα μέλη να έχουν ρόλο». Και μιλώντας για το ρόλο των νέων στο προσκήνιο ανέφερε:
«Χρειαζόμαστε ριζοσπαστική ανανέωση. Να χρησιμοποιήσουμε την ανανέωση ως όπλο επάρκειας κι όχι ως όπλο παρέας. Εάν στις 20 Νοεμβρίου τα μέλη μας, οι φίλοι μας, δεν έχουν πιστέψει ότι αλλάζουμε και πάει σε μια νέα εποχή η Δημοκρατική Παράταξη, δεν καταφέραμε τίποτα. Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με όσα σας πλήγωσαν εντός κι εκτός κι ιδιαίτερα με τα κατεστημένα».