8οTrophy-Τροφή Meet-up στην Καλαμάτα – Καινοτόμα εργαλεία και πρωτογενής τομέας ΑΙ, πλατφόρμες και ευκαιρίες.

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στον τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας;

Ποια είναι η αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα δυναμικά εγχειρήματα;

Ποιες είναι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται;

Τα παραπάνω ερωτήματα θα συζητηθούν την Tετάρτη, 9 Οκτωβρίου στις 17.00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, που πραγματοποιείται από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά σε συνδιοργάνωση με τo Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την χορηγία της BASF.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές, ερευνητές, επιχειρηματίες και startuppers του 8ου Trophy-Τροφή Meet-up, με θέμα «Καινοτόμα Εργαλεία και Πρωτογενής Τομέας – ΑΙ, πλατφόρμες και ευκαιρίες», θα παρακολουθήσουν τις τάσεις του κλάδου μέσα από συζητήσεις και παρεμβάσεις ακαδημαϊκών, ερευνητών και στελεχών επιχειρήσεων που σχετίζονται με  τις τελευταίες τάσεις της καινοτομίας και της τεχνολογίας στον πρωτογενή τομέα, καθώς και για την αλληλεπίδραση του παραγωγικού ιστού της οικονομίας με νέα, δυναμικά εγχειρήματα.

Στις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν, θα συμμετάσχουν τα στελέχη της BASF, κκ Δημήτρης Σακελλαρίου, Υπεύθυνος Καλλιέργειας Αμπελιού & Digital Excellence Manager και Βασίλειος Κωτσαντής, Technical Market  Development, ο κ. Αναστάσιος Δάρρας, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Παναγιώτης Κατσές, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Αγοράς της FutureIntelligence, ο ιδρυτής και Υπεύθυνος Μάρκετινγκ της One & Olive, κ. Δημήτρης Αναγνωστόπουλος και ο κ. Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, CEO της SmartAgroHub.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών και καινοτομίας με βάση τις θεματικές που θα συζητηθούν, θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους, ενώ θα έχουν ευκαιρίες δικτύωσης με τους ομιλητές του Trophy-Τροφή Meet-up. Μετά από ψηφοφορία, θα προκύψει η καλύτερη ομάδα-ιδέα, η οποία θα διαγωνισθεί με τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν ή θα προκύψουν από τα υπόλοιπα Trophy-Τροφή Meet-ups της χρονιάς για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας για το 2024.

Trophy-Τροφή Meet-upsδιοργανώνονται για τρίτη συνεχή χρονιά από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.

Υποστηρικτές των Trophy-Τροφή Meet-ups είναι οιefood, envOlve, ΚΕΜΕΛ & Μπύρα Νήσος.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το 8oTrophy-ΤροφήMeetupμπορούν να δηλώσουν συμμετοχή δωρεάν στο σύνδεσμο https://www.generationag.org/8-trophytrofh-meetup.

Για όσους το επιθυμούν, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Προγραμματισμός επόμενων TrophyMeetUps :

16.10.2024 – Trophy-ΤροφήMeet-up, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) – (με την χορηγία της DS Smith)

Θεματική: «Βιωσιμότητα και πρωτογενής τομέας – τάσεις και ευκαιρίες»

22.10.2024 – Trophy-Τροφή Meet-up, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Καλαμάτα) – (με την χορηγία της DS Smith)

Θεματική: «Βιωσιμότητα και πρωτογενής τομέας – τάσεις και ευκαιρίες»

23.10.2024 – Trophy-Τροφή Meet-up Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – (με την χορηγία της Bayer)

Θεματική: «ΑΙ και Πρωτογενής Τομέας. Λύσεις και εξελίξεις»

H τελική εκδήλωση του Trophy-Τροφή η οποία θα συγκεντρώνει τα συμπεράσματα της πρωτοβουλίας για το 2024 και όπου θα ανακοινωθεί και η νικήτρια ομάδα του 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 28Νοεμβρίου 2024 στηναίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών.