Δημόσια δέσμευση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα υλοποιήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τα εννέα σημεία του προγράμματος της Ένωσης Κεντρώων, ζητά ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να στηρίξει την κυβέρνηση.
Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” και στην εκπομπή των Νίκου Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, είπε ότι στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον πρωθυπουργό για να παραστεί στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, συζήτησε μαζί του τις προτάσεις των 9 σημείων, που -όπως είπε- αν εφαρμοστούν θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα και θα μεταρρυθμίσουν τη χώρα.
«Αν το δεχτεί, τότε αυτή ήταν η αποστολή της Ένωσης Κεντρώων, να βοηθήσει την Ελλάδα. Θα ήμουν ανακόλουθος, αν δεχτεί τις προτάσεις και δημοσίως δεσμευτεί και βγούμε στις τηλεοράσεις και οι δυο και πούμε τον πρώτο μήνα θα γίνουν αυτά, τον δεύτερο τα άλλα. Τότε, εγώ δεν είμαι Χρυσή Αυγή ούτε ΚΚΕ να λέω όχι σε όλα» είπε ο κ. Λεβέντης και υπογράμμισε ότι αν μέσα σε διάστημα έξι μηνών υλοποιηθεί περίπου το 70% με 75% των προτάσεών του δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να στηρίξει την κυβέρνηση.
«Αν όμως περιμένει ο κ. Τσίπρας χωρίς συμφωνία, επειδή κάποια στιγμή του φύγουν κάποιοι, να πάω εγώ να καλύψω τη διαφορά να μην τα περιμένει, είναι αυταπάτες» ξεκαθάρισε και επανέλαβε ότι μεταξύ των 9 σημείων είναι ο εντοπισμός των αργόμισθων υπαλλήλων της Βουλής, διακοπή κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων, μείωση κατά 50% των βουλευτικών μισθών, χορήγηση μια σύνταξης σε όλους, καμία σύνταξη πάνω από 1.500 ευρώ και διακοπή συνταξιοδότησης σε εύπορους με εισοδήματα άνω των 3.000 ευρώ μηνιαίως.
«Αν θέλει να κάτσουμε 2 – 3 μέρες ήρεμα και καλά να τα βρούμε γιατί αυτά τα 9 σημεία αλλάζουν και την Ελλάδα. Την παίρνουν από το καθεστώς του ρουσφετιού και της αδιαφανούς σχέσης και την κάνουν διάφανη» είπε και επανέλαβε ότι στους 153 βουλευτές της κυβέρνησης περιλαμβάνονται και 11 «απειλές», οι οποίοι, όπως προέβλεψε ο κ. Λεβέντης δεν θα πειθαρχήσουν στις ψηφοφορίες και θα ανατρέψουν την κυβέρνηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ