«Η Δ.Α έχει υποβαθμίσει πλήρως τη λειτουργία της ΦΑΡΙΣ και από οργανισμό παραγωγής πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου ,την έχει μετατρέψει σε απλό επικυρωτή και υλοποιητή αποφάσεων που έχουν παρθεί απολύτως ερήμην της επιχείρησης.» Αυτό τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Πολυχρονόπουλος κάνοντας τον απολογισμό της παράταξης σε σχέση με τα πολιτιστικά θέματα του Δήμου Καλαμάτας κατά την εκδήλωση του «Ανοιχτού δήμου –Ενεργοί πολίτες».
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Τάσου Πολυχρόπουλου :
«Η παράταξή μας, συνεπής στις προγραμματικές της δεσμεύσεις, έχει συνεχώς τα θέματα του πολιτισμού στις προτεραιότητες της δράσης της.
Αποτελεί βασική θέση μας, ότι η πόλη μας, μετά από 30 χρόνια σοβαρής επένδυσης στον πολιτισμό, έχει αποκομίσει τεράστια οφέλη.
Ταυτόχρονα, έχει κατακτήσει και πολύ μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των αντίστοιχων θεσμών της, με τρόπο ιδιαίτερα επωφελή για την ίδια και τους δημότες της, τώρα μάλιστα ,που ολοκληρώθηκε το Μέγαρο Χορού και υπάρχει και η προοπτική της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Αξιοποιώντας και την εκπροσώπησή μας στο ΔΣ της ΦΑΡΙΣ ,όλο το προηγούμενο διάστημα , με πληθώρα παρεμβάσεων διατυπώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα σχετικά ζητήματα.
Κάναμε , ταυτόχρονα, κριτική στις επιλογές της Δημοτικής Αρχής και αναδείξαμε τις ευθύνες της, γιατί: α) Έχει υποβαθμίσει πλήρως τη λειτουργία της ΦΑΡΙΣ και από οργανισμό παραγωγής πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου ,την έχει μετατρέψει σε απλό επικυρωτή και υλοποιητή αποφάσεων που έχουν παρθεί απολύτως ερήμην της επιχείρησης.
β) Με την όλη στάση και τις επιλογές της ,εμποδίζει την αξιοποίηση των δυνατοτήτων
ανάπτυξης που υπάρχουν .
Δείχνει, ότι στην πραγματικότητα δεν εμπιστεύεται ή δεν θέλει να αξιοποιήσει
ούτε τους συνεργάτες ούτε τη σχετική μεγάλη πείρα που υπάρχει. Δείχνει, δηλαδή, ουσιαστικά , ότι δεν εμπιστεύεται πραγματικά τις δυνατότητες της πόλης.
Το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε αδιάφορα ή ακόμα και εχθρικά τις παρεμβάσεις μας αυτές, δεν θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο.
Όταν, μάλιστα, είναι ευρύτατα αποδεκτό ότι ο διάλογος, η σύνθεση απόψεων και η συνεννόηση, ιδιαίτερα όταν αναφέρονται στην πολιτιστική πολιτική του Δήμου, δεν αποτελούν μόνο προϋπόθεση επιτυχίας της αλλά και κριτήριο προθέσεων όσων την ασκούν.»