Όπως φαίνεται από τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία, το Λονδίνο, η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της Παραμονής, ενώ η βόρεια Αγγλία και η Ουαλία ψήφισαν υπέρ της Eξόδου, καθώς η ρητορική για τη μετανάστευση φαίνεται ότι επηρέασε τους ψηφοφόρους. Ηλικιακά οι νεότεροι τάχθηκαν με το Βremain, ενώ οι μεγαλύτεροι με το Brexit.
Μεγάλες περιοχές στο βορρά στα νότια και τα ανατολικά της Αγγλίας, ψήφισαν υπέρ του Brexit. Σε εννέα από αυτές, κυρίως στα ανατολικά, η έξοδος από την Ευρώπη ξεπέρασε το 70%. Συνολικά από τις 382 περιφέρειες, οι 270 αποφάσισαν για αποχώρηση, ενώ μόλις 129 ψήφισαν παραμονή.
Επτά στις δέκα περιοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της παραμονής βρίσκονταν στην περιφέρεια του Λονδίνου. Ο διχασμός φάνηκε ιδιαίτερα και στις περιοχές που συνθέτουν το Ηνωμένο Βασίλειο.
Υπέρ του Brexit ψήφισαν η Αγγλία με 53,4% και η Ουαλία με 52,5%, με την τελευταία να αποτελεί έκπληξη, ενώ υπέρ της παραμονής ψήφισε η Σκωτίαμε 62%, η Βόρεια Ιρλανδία με 55,8% και το Γιβραλτάρ με 96%.
Ένας από τους βασικότερους παράγοντες για την έκβαση του αποτελέσματος ήταν η ανεργία όπως δείχνουν τα στοιχεία. Περιοχές με υψηλό ποσοστό ανέργων επέλεξαν το Brexit.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ηλικία των ψηφοφόρων. Βρετανοί της νεότερης γενιάς, από 18 έως 49 ετών ήταν υπέρ της Παραμονής, ενώ όσο μεγαλύτεροι σε ηλικία ήταν οι ψηφοφόροι, τόσο ανέβαινε το ποσοστό της Εξόδου.
Κατά μεγάλη πλειοψηφία, σε ποσοστό 67% υπέρ της παραμονής ψήφισαν οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου και κατά 70% οι Μουσουλμάνοι.
Απίστευτα είναι τα ποσοστά που δείχνουν οι περιοχές όπου οι τοπικές ηγεσίες ανήκουν στο Εργατικό κόμμα. Αν και επίσημα ο Τζέρεμι Κόρμπιντάχθηκε υπέρ της Παραμονής, τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων των Εργατικώνφαίνεται πως ψήφισαν έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.