Ο Δήμαρχος ανέφερε, ακόμη, πως κατά τη διάρκεια των τριών θητειών δημαρχοντίας του που ο Καλαματιανός λαός ενέκρινε, ο ίδιος έκανε το καλύτερο που μπορούσε στη διαχείριση των χρημάτων των πολιτών, δίδοντας όλες του τις δυνάμεις «για να γίνει η πόλη μας πιο ελκυστική, πιο όμορφη, να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Παρέσχε δε τη διαβεβαίωση πως, κατά τους υπόλοιπους 10 μήνες της τρίτης του θητείας, όλα αυτά τα οποία έχει πει, θα τα ολοκληρώσει.
Ο Π. Νίκας επεσήμανε, επίσης, ότι είναι αναγκαίο «να φροντίσουμε να έχουμε τις καλύτερες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της Πελοποννήσου». Για το λόγο αυτό, οι υπάρχουσες «θα κατεδαφιστούν και θα αντικατασταθούν από σύγχρονα κτήρια. Το οφείλουμε στο ΝΟΚ, στον «Αίολο» και σε όλους, όσοι ασχολούνται με το ναυταθλητισμό και μας επισκέπτονται, για να χαίρονται τις εγκαταστάσεις». Στο πλαίσιο της συζήτησης και διαμόρφωσης του master plan του λιμένα Καλαμάτας, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο, θα υπάρξει μέριμνα από το Δήμο για τη συμπερίληψη νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων καταρχήν σε προγραμματικό επίπεδο.
Ο Δήμαρχος απηύθυνε ευχαριστίες προς όσους έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα και προσέφεραν τα ψάρια κατά το ήμισυ για την ψαρόσουπα και κατά το ήμισυ για ευαγή ιδρύματα, ενώ ευχήθηκε να καταστεί θεσμός η Καλαματιανή ψαρόσουπα.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΩΝ ΨΑΡΟΝΤΟΥΦΕΚΑΔΩΝ
Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, έγινε η απονομή των βραβεύσεων στους νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας, που διοργάνωσε ο «Αίολος» με ανάθεση από την αντίστοιχη Ομοσπονδία. Στο Πρωτάθλημα κατέλαβε την πρώτη θέση, όσον αφορά στον αριθμό των ψαριών, ο Ιωάννης Σιδέρης, του Ναυτικού Ομίλου Πορτοχελίου, με 17 έγκυρα αλιεύματα. Το μεγαλύτερο ψάρι ήταν ένας ροφός βάρους 12 κιλών και 540 γραμμαρίων, που «χτύπησε» ο Γεράσιμος Καββαδίας, του Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας. Στη γενική κατάταξη, οι ανωτέρω ήταν 1ος και 2ος, ενώ 3ος κατετάγη ο Νικόλαος Σαραντινός, του Ν. Ο. Άπνους Ηρακλείου Κρήτης.
Στην εκδήλωση, στην οποία μετέσχε και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, έλαβαν μέρος ο σύλλογος χορού «Ξενία» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με το παραδοσιακό του τμήμα, όχι μόνο με νησιώτικα αλλά και με τραγούδια της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα της Καλαμάτας, ενώ επιδόθηκαν στο χορό και πολλοί απ’ όσους παρέστησαν.