Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, μετέβη σήμερα αντιπροσωπία του ΔΣ της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΠΚΜ και πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΚΜ και πρόεδρος της Κοινότητας Μεσσήνης Νικόλαος Ρούτσης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελιγαλά και γραμματέας της ΕΠΚΜ Αλκιβιάδης Φρέσκας συναντήθηκαν με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα.
Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
“Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή μας, ο έντονος προβληματισμός στις τοπικές μας κοινωνίες, η κάθε είδους παραβατικότητα που αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, η καθυστέρηση εφαρμογής και υλοποίησης του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δήμου Καλαμάτας, η γενικευμένη ανησυχία στους συμπολίτες και συγχωριανούς μας ήταν το αντικείμενο της συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων.
Η συζήτηση είχε ως αποτέλεσμα την επίσημη ενημέρωση μας ότι με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και σε συνεννόηση με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου θα μετακινηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας εντός των προσεχών λίγων ημερών ικανός αριθμός αστυνομικών για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα δύναμη.
Ο Ταξίαρχος κ. Πούπουζας και συμπατριώτης μας άμεσος γνώστης των προβλημάτων της περιοχής μας παρουσίασε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αστυνομικών αρχών για το επόμενο διάστημα και τόνισε ότι γίνεται εντατική προσπάθεια «το κακό να είναι παρελθόν».
Η αγωνία των προέδρων όλων των Κοινοτήτων είναι γνωστή σε όλους τους συνομιλητές μας, αγωνία των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής μας, των οποίων είμαστε αποδέκτες και γινόμαστε η «φωνή» τους και για αυτό το λόγο οι επαφές μας θα συνεχιστούν, οι πρωτοβουλίες μας για να βρεθούν εφικτές λύσεις, οι δράσεις μας που θα έχουν αποτέλεσμα και όχι αποσπασματικές παρεμβολές και με ψύχραιμο λόγο θα συνεργαστούμε με όλους. Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής γίνεται με όρους ισονομίας για όλους.
Η ασφάλεια και η ηρεμία σε μια περίοδο που η μεσσηνιακή ύπαιθρος ετοιμάζεται για την ελαιοσυγκομιδή πρέπει να επιστρέψει και η ζωή σε πόλεις και χωριά να βρει ρυθμούς ανάπτυξης και προκοπής”.