Στον Γ. Γεραπετρίτη ο Γ. Λαμπρόπουλος για το πρόβλημα της απορρόφησης και τις χαμηλές τιμές της σταφίδας

Κατόπιν των παλινωδιών της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόβλημα της απορρόφησης της σταφίδας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος είχε σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου 2021, με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν το πρόβλημα της απορρόφησης και τις χαμηλές τιμές που διαμορφώνονται στην σταφίδα.

Ο κ. Λαμπρόπουλος του ζήτησε να εξεταστούν οι προτάσεις των Συνεταιριστικών Οργανώσεων, και έθεσε, επίσης, στον Υπουργό, την ανάγκη συνύπαρξης των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και των Τυποποιητών Ελληνικών Προϊόντων, προς όφελος των παραγωγών γιατί έτσι, τόνισε ο Μεσσήνιος πολιτικός, διαμορφώνονται στα πλαίσια του ανταγωνισμού, τιμές καλύτερες, αφού δεν εξαρτώνται μόνον από αυτές, που οι Έμποροι-Τυποποιητές ενίοτε προσφέρουν, όταν δεν λειτουργούν οργανωμένοι Συνεταιρισμοί.

Ο κ. Γεραπετρίτης, αφού έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα, τόνισε ότι η σταφίδα, ως εθνικό προϊόν, πρέπει να στηριχθεί και θα εξετάσει το πρόβλημα, που έχει παρουσιαστεί, σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τέλος ο κ. Λαμπρόπουλος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επικοινωνία και τη συζήτηση, για ένα κρίσιμο θέμα, που αφορά χιλιάδες σταφιδοπαραγωγούς σε όλη τη χώρα.