“Φωτιές” άναψε το Master Plan του λιμανιού Καλαμάτας

Μπένος: Κατάρα που έρχεται το Master Plan του λιμανιού – Βασιλόπουλος: “Οι ευαισθησίες για το φυσικό περιβάλλον και το μέλλον της πόλης δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα κανενός”.

“Κόντρα” ξέσπασε μεταξύ του πρώην δήμαρχου και υπουργού Σταύρου Μπένου με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, με αφορμή τη θετική γνωμοδότηση για το Master Plan του λιμανιού, που έδωσε η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπένος σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ Καλαμάτας, κάλεσε τη δημοτική αρχή να αποκλείσει κάθε σχεδιαζόμενη παρέμβαση στον προλιμένα, ενώ κάλεσε ενεργούς πολίτες και φορείς να προασπίσουν το κομμάτι αυτό της πόλης, το οποίο το χαρακτήρισε ως μνημείο φυσικής ομορφιάς. Ειδικά για την έκταση από το Πανελλήνιο μέχρι και τον ανατολικό μώλο (ταβέρνα Κοιλάκου) ο κ. Μπένος σημείωσε πως αποτελεί μοναδικό παγκοσμίως παράδειγμα παραλίας εντός λιμένα πόλεως, πράγμα που από μόνο του το καθιστά άξιο ειδικής προστασίας.

Τέλος ο κ. Μπένος κάλεσε τους αθλητές και τα μέλη των ομίλων να μην συντελέσουν σε ένα περιβαλλοντικό έγκλημα και να προκρίνουν μια ήπια παρέμβαση προστατεύοντας ένα τοπίο που κυρίως αυτοί θα απολαμβάνουν, χωρίς να στερούνται βασικών υποδομών.

Θαν. Βασιλόπουλος: “Το ενδιαφέρον και οι ευαισθησίες για το φυσικό περιβάλλον, τις υποδομές και το μέλλον της πόλης προφανώς δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα κανενός”.

Απαντώντας ο  Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δηλώσεις του κ. Μπένου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον και οι ευαισθησίες για το φυσικό περιβάλλον, τις υποδομές και το μέλλον της πόλης προφανώς δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα κανενός”. Καθώς επίσης ότι: “καλό είναι να υπάρχει ορθή ενημέρωση όλων και να μην υιοθετούνται αβρόχοις ποσί διάφορες απόψεις που εν πάση περιπτώσει απέχουν από την πραγματικότητα.”

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του κ. Βασιλόπουλου:

«Σέβομαι τους προκατόχους μου και την προσφορά τους, είναι κάτι άλλωστε που το έχω αποδείξει εμπράκτως. Προφανώς έχουν δικαίωμα να τοποθετούνται για θέματα της πόλης, όπως άλλωστε και όλοι οι πολίτες.

Όσον αφορά το λιμάνι, επειδή λέγονται και γράφονται διάφορα το τελευταίο διάστημα, πολλές φορές ανακριβή, καλό είναι να υπάρχει ορθή ενημέρωση όλων και να μην υιοθετούνται αβρόχοις ποσί διάφορες απόψεις που εν πάση περιπτώσει απέχουν από την πραγματικότητα, τη θέση του Δήμου, τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί.

Σε κάθε περίπτωση το ενδιαφέρον και οι ευαισθησίες για το φυσικό περιβάλλον, τις υποδομές και το μέλλον της πόλης προφανώς δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα κανενός».