«Χρησιμοποιείτε κ. Τσίπρα, ακόμα μια φορά, την πρόταση δυσπιστίας για να λύσετε τα εσωκομματικά σας προβλήματα. Γιατί, στην ουσία, η πρόταση δυσπιστίας ήταν προς τους “53” που σας αμφισβήτησαν για τις νέες διαδικασίες που εισάγετε στο κόμμα. Κρίμα να χρησιμοποιείτε το Κοινοβούλιο για τα δικά σας εσωτερικά θέματα», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε παρατηρώντας: «Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο γίνεται η πρόταση δυσπιστίας, είναι ότι θέλει να προλάβει ο κ. Τσίπρας τη δημοσκοπική του κατάρρευση και πιθανόν τη τρίτη θέση, στην οποία φαίνεται ότι πηγαίνει ολοταχώς. Ειδάλλως, θα μπορούσε να ζητήσει απλά μια συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για όλα τα θέματα που επικαλείται!».
Ο Μίλτος Χρυσομάλλης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κλήθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια να αντιμετωπίσει διαδοχικές κρίσεις, χωρίς να σταματήσει ούτε στιγμή να εφαρμόζει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.«Αντιμετωπίσαμε άμεσα την ασύμμετρη εισβολή του λαθρομεταναστευτικού στον Έβρο, τις πολύμηνες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και φυσικά την πανδημία που αντιμετωπίζουμε δύο χρόνια. Θα μπορούσαμε πάρα πολύ εύκολα να ακολουθήσουμε τη δική σας τακτική, να πούμε ότι μας έτυχε στραβή στη βάρδιά μας, να πούμε ότι αυτά δεν ήταν μέσα στην προεκλογική μας ατζέντα. Θα μπορούσαμε κάλλιστα – το τρέματε τότε – να ζητήσουμε ανανέωση της λαϊκής εντολής τον Ιούνιο του 2020, μετά το πρώτο lockdown, και να μας τη δώσει ο ελληνικός λαός! Παρ’ όλα αυτά, επειδή είμαστε μια υπεύθυνη παράταξη, κοιτάξαμε κατάματα τον ελληνικό λαό και του είπαμε “αναλαμβάνουμε και τις ευθύνες των έκτακτων γεγονότων και τη διαχείρισή τους και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, όπως μας δώσατε εντολή και δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση από αυτές”. Γι’ αυτό, αντιμετωπίσαμε στον Έβρο και στα νησιά μας την κατάσταση, χτίσαμε τον φράχτη, βελτιώσαμε τη Μόρια και τα κέντρα υποδοχής. Αντιμετωπίσαμε τις πολύμηνες τουρκικές προκλήσεις, αναβαθμίζοντας γεωπολιτικά τη χώρα με συμφωνίες που δεν έχουν ξαναγίνει, με τη Γαλλία, την Αμερική, τη συνεργασία με το Ισραήλ, την ΑΟΖ με την Αίγυπτο».
Ο Μεσσήνιος βουλευτής ανέφερε πως παρά την παρατεταμένη κρίση η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, μειώνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές, τη φορολογία φυσικών προσώπων και εταιρειών, αντιμετωπίζοντας τη γραφειοκρατία και τις παθογένειες που λειτουργούν αποτρεπτικά για τους επενδυτές. Η Ελλάδα γίνεται ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, που σημαίνει νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας, καλύτερες αμοιβές θέσεις εργασίας και άρα δυνατότητα να εισπράξεις λιγότερα από πολλούς,δηλαδή μείωση της φορολογίας. «Αυτή η απλή αλυσίδα γεγονότων είναι κάτι που η Αριστερά δεν θα το καταλάβει ποτέ, γιατί θεωρεί ότι οι μόνες επενδύσεις είναι οι δημόσιες και για να το πετύχει αυτό, αυξάνει τη φορολογία, συνεπακόλουθα αυξάνει την ανεργία και τσακίζει τη μεσαία τάξη, όπως πολύ εύστοχα το έχετε παραδεχτεί εσείς και πολύ περιγραφικά το έχει πει δημόσια ο κ. Πολάκης.».
Κλείνοντας, ο Μίλτος Χρυσομάλλης αναφέρθηκε και στον εγκλωβισμό των συμπολιτών μας στην Αττική Οδό. «Ζητήσαμε ειλικρινή συγγνώμη, όχι προσχηματική. Τους πολίτες δεν τους νοιάζει ποιος ευθύνεται ή ποιοι παράγοντες συντέλεσαν στο να κλείσει η Αττική Οδός ή άλλες οδοί στο Λεκανοπέδιο και να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες συμπολίτες μας. Τους πολίτες δεν τους νοιάζουν οι διαδικασίες, ούτε ο συντονισμός, ούτε τα ραντάρ, ούτε η ασυνεννοησία μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών και των ιδιωτικών εταιρειών. Τους νοιάζει το αποτέλεσμα, τους νοιάζει να ενημερώνονται έγκαιρα, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους,όπως τους νοιάζει να έρχεται η βοήθεια άμεσα, σε περίπτωση που αυτή τεθεί σε κίνδυνο. Δεν είναι ώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Είμαι σίγουρος όμως ότι μέσα από τις διαδικασίες θα αποδοθούν και πρέπει να αποδοθούν.».
«Αυτή η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι αναγνωρίζει τα λάθη της και τα αντιμετωπίζει και γι’ αυτό ο ελληνικός λαός ακόμα την εμπιστεύεται και ζητά περισσότερα. Γιατί ξέρει ότι είναι η μόνη ικανή να φέρει εις πέρας το δύσκολο μεταρρυθμιστικό έργο που έχει ανάγκη ο τόπος στη Μεταπολίτευση», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.