“Η κλήση του κ. Βαξεβάνη από τον Εισαγγελέα έχει προκαλέσει πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ”.
«Τελικά διαπιστώνω, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με τον κ. Πολάκη, ότι ο πανικός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από την κλήτευση του κ. Βαξεβάνη από τον Εισαγγελέα για να εξηγήσει το ρόλο του στη σκευωρία Novartis», παρατήρησε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου.
«Αυτός είναι ο πανικός που σας έχει πιάσει, ότι σιγά-σιγά φτάνουμε στο τέλος αυτής της σκευωρίας, φτάνουμε στο να βγουν οι κουκούλες και να μάθουμε ποιοι πραγματικά έστησαν αυτήν την υπόθεση. Και αυτό αφορά πρώτιστα την Ελληνική Δημοκρατία. Όσοι έστησαν αυτήν την υπόθεση πρέπει να ονοματιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, για να μην τολμήσει κανείς στο μέλλον να ξαναπαίξει με τους θεσμούς μας, να μην τολμήσει κανείς να προσπαθήσει να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους με κουκούλα. Η κουκούλα δεν υπάρχει στον κοινοβουλευτισμό και αυτό αφορά όλους μας!».
Ερχόμενος στο νομοσχέδιο, ο Μίλτος Χρυσομάλλης σημείωσε ότι ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος θεραπεύει τις αδυναμίες του νόμου 4399/2016,δίνει ένα σύγχρονο πλαίσιο, ενισχύει περισσότερους επενδυτικούς τομείς, επιτρέπει την έγκριση περισσότερων σχεδίων, με κοινό παρονομαστή όλων αυτών την ταχύτατη έγκριση τους. Αίρονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια και οι καθυστερήσεις και μειώνεται ο χρόνος αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων σε 30 ημέρες για την άμεση και σε 45 μέρες για τη συγκριτική αξιολόγηση.
«Γιατί ο χρόνος στην επένδυση είναι κυριολεκτικά χρήμα κι εμείς το σεβόμαστε. Να θυμίσουμε ότι ως τις εκλογές του 2019 σε επενδυτικά σχέδια άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ ο χρόνος αξιολόγησης έφτανε τις 600 μέρες! Επί των ημερών μας μειώσαμε τον χρόνο στις 100 και πλέον με τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο ο χρόνος αξιολόγησης δεν θα υπερβαίνει την κοινή λογική.Μέχρι το 2019 είχαμε μόλις 999 υπαγωγές στον παλαιό αναπτυξιακό νόμο. Από το 2019 μέχρι σήμερα 2727 υπαγωγές! Φυσικά οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ το δικαιολόγησαν κι αυτό. Είπαν ότι χρειάστηκε ωρίμανση του αναπτυξιακού νόμου, της διαδικασίας και των διορθώσεων. Και είπαν ότι οι επενδυτές περίμεναν από τον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια για να επενδύσουν!Όχι, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι επενδυτές περίμεναν να φύγει η κυβέρνηση σας, γιατί είχαν καταλάβει ότι επί των δικών σας ημερών δεν γίνεται ούτε μια ιδιωτική επένδυση στη χώρα. Αυτή είναι η αλήθεια!».
Εισάγεται ένας νόμοςπου απευθύνεται κατά 97% στην περιφέρεια και προσφέρει 1,8 δισεκατομμύρια κρατικής ενίσχυσης, 900 σε φορολογικά κίνητρα και 900 από το Π.Δ.Ε.. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ όσα σχέδια εντάσσονται στο καθεστώς δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης. «Εδώ περιλαμβάνονται επενδυτικά σχέδια που χωροθετούνται στο Δήμο Οιχαλίας στη Μεσσηνία, τον μόνο δήμο που δεν έχει παραθαλάσσιο μέτωπο και μ’ αυτήν τη δυνατότητα μπορεί να αναπτυχθεί, να γίνουν μεταποιητικές μονάδες και έτσι να υπάρξει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας και σ’ αυτό τον δήμο της περιοχής μου. Χαίρομαι επιπλέον κύριε Υπουργέ, κύριε Παπαθανάση, γιατί ως μηχανικός ενστερνιστήκατε αμέσως το δίκαιο αίτημα του αγροτικού κόσμου και αυξήσατε το ποσοστό ενίσχυσης για την κατασκευή των θερμοκηπίων στο 60%, από 40%. Είναι ένα θέμα που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο.Στη Μεσσηνία, ειδικά στην περιοχή της Τριφυλίας, έχουμε σημαντικές θερμοκηπιακές καλλιέργειες και με την αλλαγή που εισάγουμε ενισχύουμε σημαντικά όσους παραγωγούς επιθυμούν να προχωρήσουν στην κατασκευή νέων θερμοκηπίων, αξιοποιώντας την αναπτυξιακή διάσταση της θερμοκηπιακής παραγωγής στον τόπο μας. Αντίστοιχα, είμαι χαρούμενος για την ένταξη και των τριάστερων ξενοδοχείων, μιας και η Μεσσηνία εξελίσσεται σε έναν διεθνή τουριστικό προορισμό και αυτό δίνει νέες δυνατότητες».
«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις κρίσεις που αντιμετωπίζει, συνεχίζει απερίσπαστη να εφαρμόζει τη συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό. Ο νόμος αυτός φέρνει το ιδεολογικό μας στίγμαγια μια Ελλάδα της προκοπής, της παραγωγής, των νέων θέσεων εργασίας, της απασχόλησης», κατέληξε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.