Συναντήσεις του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 το Δ.Σ της Ένωσης  επισκέφθηκε το ειδικό Δημοτικό Καλαμάτας όπου πραγματοποιήθηκε μια τρίωρη συνάντηση και συζήτηση με μέλη των συλλόγων όλων των ειδικών σχολείων του νομού.

Συζητήθηκαν πολλά θέματα και αποφασίστηκε από κοινού να συσταθεί μια κοινή  επιτροπή που θα είναι σε άμεση και συνεχή επαφή ώστε το Σεπτέμβριο να λειτουργήσουν τα ειδικά  σχολεία με όσο το δυνατόν λιγότερα προβληματα.

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Καλαμάτας συναντήθηκε  με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο,  στα πλαίσια συναντήσεων που πραγματοποιεί με φορείς της πόλης.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα αφού ο Σεβασμιώτατος ως Καθηγητής και Εκπαιδευτικός έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα νεολαίας και μάθησης. Μεταξύ άλλων απασχόλησε η ποιότητα του περιεχομένου της γνώσης που λαμβάνουν οι νέοι σήμερα μέσα από το σχολείο και επισημάνθηκε η ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αφού συνεχάρη τους συλλόγους και την Ένωση για την προσπάθειά μας, ανέφερε ότι θα είναι στη διάθεσή μας  για οποιαδήποτε βοήθεια και ότι θα προσπαθήσει να παρευρεθεί και ο ίδιος αλλά και το Γραφείο Νεότητος της Μητρόπολης, στο 1ο διήμερο Φεστιβάλ της Ένωσης γονέων στις 18-19 Ιουνίου.

 Την  Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κο.Νίκα Παναγιώτη είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης σε θερμό κλίμα,ο Περιφερειάρχης μας εξέφρασε την πρόθεσή του να βοηθήσει χρηματοδοτικά μέσω εργαλείων που διαθέτει η περιφέρεια και όχι μόνο και προέτρεψε το Δ.Σ. να καταθέσει τις προτάσεις του το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα.Επισης έγινε αναφορά σε θέματα που αφορούν τις μεταφορές, υποδομές, υποχρηματοδότηση της παιδείας.

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κο.Βασιλόπουλο Αθανάσιο,η συνάντηση έγινε  παρουσία των αντιδημάρχων Διοίκησης, Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού,Παιδείας Επιχειρηματικότητας & Κέντρων Εξυπηρέτησης κα.Αγγελή Μαρία, Συντήρησης Υποδομών,Συγκοινωνιακού & Κυκλοφοριακού Έργου κου.Δημήτρη Μαστραγγελοπουλου,Γεωτεχνικών Υπηρεσιών,Αγροτικής Ανάπτυξης & Εθελοντισμού κου.Αναστάσιου Σκοπετέα.Κατά τη συζήτηση με διάρκεια μιάμισης ώρας συζητήθηκαν τα χρηματοδοτικά προγράμματα για τα σχολεία,η ανάγκη για επέκταση του ωραρίου του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων καθώς και η ανάγκη επισκευής των σχολείων. Ο Δήμαρχος καθώς και οι αντιδήμαρχοι ενημερώθηκαν για την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων που πραγματοποιεί η Ένωση Γονέων και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν και επόμενες συναντήσεις με τους αρμόδιους αντιδημάρχους.Επιπλέον ο δήμαρχος ανέφερε οτι με χαρά θα υποστηρίξει το φεστιβάλ της Ένωσης και της συνεργασίας μας με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.Τέλος και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε η ανάγκη για συχνότερη επαφή και επικοινωνία μεταξύ του Δήμου και της Ένωσης καθώς και ο κοινός συντονισμός και προσπαθεια με τελικό σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τα σχολεια μας.

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. συναντήθηκε σε ευχάριστο κλίμα με τον διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας και επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες, κο Μάκαρη Μανώλη.Στα πλαίσια της συνάντησης που διήρκεσε μιάμιση ώρα,το ΔΣ ενημέρωσε για τις δράσεις και την πρωτοβουλία της Ένωσης για την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής απο κλιμάκιο μηχανικών  αλλά και η ενεργειακή αξιοποίηση των σχολικών μονάδων.Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την επιθυμία όλων για συνδιοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων πάνω σε θέματα υγείας.που αφορούν όλη την οικογένεια.

Τέλος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στην Καλαμάτα με τον κο.Μπούσουλα Στέλιο, αντιπρόεδρο της Ένωσης Γονέων Περιστερίου και με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων  Αττικής Καρελιώτη Θανάση  και μέλος του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων (ΑΣΓΜΕ),οι οποίοι προσκάλεσαν το ΔΣ στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Συγκεκριμένα ο κος Καρελιώτης Θανάσης παρευρέθηκε στο πρώτο φεστιβάλ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και συνεχάρη το Διοικητικό συμβούλιο για την πρωτοβουλία και επιτυχία του φεστιβάλ καθώς ο ίδιος εντυπωσιασμενος και από την προσέλευση του κόσμου δήλωσε ότι δεν έχει ξαναγίνει ποτέ παρόμοια εκδήλωση σε όλη την Ελλάδα.