Επίσκεψη Π. Νίκα στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος

Το Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο περιφερειάρχης ευχήθηκε στο διδακτικό προσωπικό και στους μικρούς μαθητές -σημαντικός αριθμός των οποίων είναι ρομά- προς τους οποίους έδωσε δώρα.

“Ειλικρινά χάρηκα για το γεγονός ότι συναντήθηκα με παιδιά φροντισμένα, ευγενικά και εξαιρετικά καλή διάθεση” δήλωσε ο Π. Νίκας, σημειώνοντας ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν “να τονιστεί η ανάγκη πως όλα τα παιδιά ρομά θα πρέπει να πηγαίνουν και να ολοκληρώνουν το σχολείο, καθώς η εκπαίδευση αποτελεί τον μόνο τρόπο για την ασφαλή ένταξη των ρομά στην κοινωνία”. Πρόσθεσε δε ότι “θα πρέπει ιδιαίτερα να παρακολουθείται η συνέπεια της φοίτησης των παιδιών, η οποία να είναι συνδεδεμένη με τα επιδόματα που λαμβάνουν οι οικογένειές τους”. Και κατέληξε επισημαίνοντας:

“Από την πλευρά μου θα συνεχίσω να προσπαθώ και να αγωνίζομαι για την καλύτερη δυνατή ένταξη των ρομά στην κοινωνία. Έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε, καθώς και σχετικά προγράμματα υπάρχουν, αλλά και πιστώσεις διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον σκοπό αυτό”.