Συμπαράσταση Μανώλη Μάκαρη στους φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Για την κατάφωρη αδικία σε βάρος των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οι οποίοι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους αλλά δεν έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, συζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Καλαμάτας “Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες” Μανώλης Μάκαρης, με τον κοσμήτορα της Σχολής Δημήτρη Πετρόπουλο.

Μετά την ενημέρωση που είχε ο Μανώλης Μάκαρης υπογράμμισε την αντίδρασή του για το γεγονός ότι η πολιτεία δεν έχει φροντίσει να αποδοθούν στους φοιτητές τα επαγγελματικά δικαιώματα που δικαιούνται, μετά από πέντε χρόνια σπουδών και πνευματικού μόχθου αλλά και μετά από τον μεγάλο αγώνα που έχουν δώσει οι οικογένειές τους προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα για τη φοίτησή τους.

Ο Μανώλης Μάκαρης ενημερώθηκε από τον Δημήτρη Πετρόπουλο ότι πρόκειται για μια βαριά και ανεξήγητη αδικία δεδομένου ότι η Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων έχει πιστοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2023 από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και μάλιστα με υψηλή βαθμολογία.

Ακόμη ο Δημήτρης Πετρόπουλος ενημέρωσε τον Μανώλη Μάκαρη ότι το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής έχει γίνει πενταετές και έχει προσαρμοστεί σε όλους τους όρους για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που σημαίνει ότι δεν υπολείπεται σε τίποτα σε σχέση με τις Γεωπονικές Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για τους αποφοίτους των οποίων υπάρχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Όπως τονίζει ο Μανώλης Μάκαρης, στη Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων σπουδάζουν περίπου 550 φοιτητές, οι μισοί από τους οποίους προέρχονται από την περιοχή της νότιας Πελοποννήσου.

Υπογραμμίζει ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα γιατί, εκτός των άλλων, συνδέεται με την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, η οποία στηρίζει την αναπτυξιακή της στρατηγική στη συνέργεια του τουριστικού τομέα με τον αγροδιατροφικό τομέα και άρα η περιοχή χρειάζεται τους αποφοίτους της Σχολής για την εφαρμογή αυτής της στρατηγικής.

Ο Μανώλης Μάκαρης καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των φοιτητών και των πανεπιστημιακών σχολών της περιφέρειας της χώρας και την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Σχολών Γεωπονίας. Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση αντί να πριμοδοτεί τα ιδιωτικά κολλέγια οφείλει να στηρίξει τις σχολές των δημόσιων πανεπιστημίων και τους αποφοίτους τους, ώστε να βασιστεί σε αυτούς η ανάπτυξη του τόπου. Τέλος καλεί το Δήμο Καλαμάτας και όλους τους φορείς της αυτοδιοίκησης να σταθούν υποστηριχτές του δίκαιου αιτήματος των φοιτητών και της Σχολής τους.