Ένα φεστιβάλ οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα 29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 στη Navarino Agora
Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σας προσκαλεί στο Messinia Terroirs Wine Festival, που θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο Navarino Agora από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου.
Το φεστιβάλ αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Messinia Terroirs, και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις των οινοπαραγωγών της Μεσσηνίας και των κρασιών τους, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, masterclasses για επαγγελματίες και οινόφιλους, ειδικά σεμινάρια στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους επισκέπτες, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί για μικρούς και μεγάλους, προβολή ταινίας σε ανοικτό κινηματογράφο, καθώς και μουσικό πρόγραμμα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.
Όλα τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα delicatessen της Navarino Agora θα συμμετέχουν με ειδικές προσφορές, ιδιαίτερα μενού και τοπικά εδέσματα, τα οποία συνοδεύουν ιδανικά τα κρασιά των παραγωγών, ολοκληρώνοντας τη γευστική, γαστρονομική και πολιτισμική εμπειρία του Messinia Terroirs Wine Festival.
Δείτε συνημμένα το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων
και δηλώστε συμμετοχή εδώ.
Ο αριθμός των συμμετοχών στα ειδικά προγράμματα είναι περιορισμένος.
Δυνατότητα Μεταφοράς στο Φεστιβάλ:
Το ΙΚΒΚΚ δίνει τη δυνατότητα για όσους το επιθυμούν να μεταβούν στο Φεστιβάλ με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα και την Τρίπολη, το απόγευμα της Παρασκευής 29/9 και του Σαββάτου 30/9, ενώ θα επιστρέψουν στην αφετηρία μετά το πέρας των ημερήσιων εκδηλώσεων.
Πληροφορίες:
Τ/ 27230 28353
E/ info@cvf.gr
W/ www.cvf.gr
Λίγα Λόγια για το Messinia Terroirs
Το πρόγραμμα Messinia Terroirs αποτελεί πρωτοβουλία Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το οποίο ιδρύθηκε το 2011 με σκοπό να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης μέσω της υποστήριξης και προώθησης καινοτόμων δημιουργικών δράσεων.
Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο να δώσει νέα ώθηση στον οινικό κλάδο της Μεσσηνίας, να αναβιώσει την αίγλη του παρελθόντος, και να αναδείξει όχι μόνο τη συναρπαστική ποικιλομορφία και μοναδικότητα του μεσσηνιακού αμπελώνα αλλά και την πολυδιάστατη φυσιογνωμία του τόπου.
Τα χαρισματικά terroirs της περιοχής με το ιδιαίτερο μικροκλίμα που ευνοεί την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών, η πλούσια γαστρονομική παράδοση και η μακραίωνη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά σε ένα περιβάλλον σπάνιας φυσικής ομορφιάς, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να αναγεννηθεί η Μεσσηνία ως οινοπαραγωγός περιοχή με αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να καθιερωθεί ως οινοτουριστικός προορισμός διεθνών προδιαγραφών.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
19:00 – 19:30 Χαιρετισμοί & Έναρξη των Εκδηλώσεων
Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora
19:00 – 22:30 Γευσιγνωσία Οίνων Μεσσηνίας,
Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora
19:30 – 22:30 Live Μουσική
Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
18:00 – 20:00 MasterClass
«O Οίνος στην Μεσσηνία, Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον»
Εισηγητής: Δρ Στέφανος Κουνδουράς, Καθηγητής Αμπελουργίας, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, ΑΠΘ
Γευσιγνωσία του Εμβληματικού Cabernet Sauvignon
από την Τριφυλία. Τυφλή Γευστική Δοκιμή
από τον Νικόλα Γιαννόπουλο DipWSET
Santorre Restaurant, Navarino Agora
18:00 – 19:00 Ζωγραφίζοντας με Κρασί, Δράση Ι
Malynovska Alina
Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora
19:00 – 22:30 Γευσιγνωσία Οίνων Μεσσηνίας,
Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora
19:00 – 22:30 Live Μουσική
Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora
19:30 – 20:30 Ζωγραφίζοντας με Κρασί, Δράση ΙΙ
Malynovska Alina
Πλατεία Γευσιγνωσίας, Navarino Agora
21:30 – 23:00 Προβολή ταινίας “Bottle Shock”
Danaos Open Air Cinema Navarino Agora
Reviving a legendary wineland
Κυριακή 1 Οκτωβρίου
12:00 – 14:00 MasterClass – in English language
“Messinia, a legendary wineland”
Speaker: Nikolas Giannopoulos DipWSET
In the presence of Manolis Kentikelenis,
Head Sommelier Costa Navarino
Navarino Dunes
17:00 – 19:00 MasterClass
«Οι Κρυμμένοι Θησαυροί της Μεσσηνίας
Ανακαλύψτε τα κρασιά του Μεσσηνιακού Αμπελώνα,
ανάμεσα σε δημοφιλείς ετικέτες του διεθνούς οινικού πεδίου» Τυφλή Γευστική Δοκιμή
Εισηγητής: Νικόλας Γιαννόπουλος DipWSET
Παρουσία Μανώλη Κεντικελένη
Head Sommelier Costa Navarino
Santorre Restaurant, Navarino Agora