Τελικά η αποχή από τις εκλογές εξυπηρετεί ή αποδοκιμάζει;

Γράφει η Αντωνία Μπούζα

Σημείο των καιρών, είναι η έντονη αποστροφή πολλών πολιτών σε κάθε είδος πολιτικής συμμετοχής , λόγω της γενικευμένης απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών προσώπων.

Χωρίζεται στη συνειδητή αποχή, στην  αποχή διαμαρτυρίας και στην αναγκαστική αποχή.

Όμως όποια και αν είναι η αφετηρία της,  ποίον εξυπηρετεί  και ποίον όχι;

Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 1 στους 2 πολίτες δεν ψήφισε .

Επηρέασε αυτό το γεγονός, το εκλογικό αποτέλεσμα;

Λειτούργησε δυστυχώς, υπέρ του συστήματος που ο απέχων ήθελε να τιμωρήσει, διότι αυτός που απέχει από την ψηφοφορία πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο, από αυτό που επιδιώκει.

Όχι μόνο δεν αποδυναμώνει το πολιτικό σύστημα που αποδοκιμάζει,  αλλά με τον τρόπο του, διαμορφώνει υπέρ του και το αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά,  ο πολίτης που απέχει από τις εκλογές , όχι μόνο δεν τιμωρεί κανέναν, αλλά εξυπηρετεί , διότι  τόσο τα λευκά  και άκυρα ψηφοδέλτια επηρεάζουν θετικά αυτόν που οι πολίτες υποτίθεται θέλουν  να τιμωρήσουν,  αλλά κυρίαρχα η αποχή,  διαμορφώνει  το εκλογικό  αποτέλεσμα  σε ίση βάση με τον πολίτη που συμμετέχει .

Η αποχή επίσης, με το αποτέλεσμα που δημιουργεί, δεν  αποδεικνύει  κανενός είδους δυσαρέσκεια ή απόρριψη κάποιας  πολιτικής πρότασης, αντίθετα ενισχύει τη φιλοσοφική άποψη της μοιρολατρίας, κάτι που εξυπηρετεί κυρίως την όποια εξουσία και τα συμφέροντα που αυτή εκπροσωπεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα , είναι η ευαρέσκεια  και η προσμονή της αποχής, όσων πολιτικών στελεχών,  έχουν καταγράψει χιλιόμετρα σε εκλογικές διαδικασίες .

Μην εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα που  καραδοκούν.

Ψηφίστε!!!